Поради експерта - як вибрати парапетний газовий котел?

Незважаючи на нинішню дорожнечу, природний газ залишається зручним видом палива, який застосовується в автономних системах опалення. Це пояснює його популярність. При використанні вугілля або дров доводиться постійно піклуватися про поповнення їх запасів, що викликає чимало труднощів. Газове опалення вимагає лише підключення до місцевих газопроводів.

Перерахованими факторами пояснюється той факт, що значна частина індивідуальних систем опалення розрахована саме на природний газ. Оптимальний варіант - парапетний газовий котел. Що це? А це сучасний пристрій, за допомогою якого здійснюється опалення як приватних будинків, так і багатьох міських квартир.

Спочатку розробники прагнули отримати обладнання, яке є альтернативним настінному, яке хоч і відрізняється масою переваг, але має високі вимоги до експлуатаційних умов. Його стабільне функціонування забезпечувалося за наявності стабільного тиску, високоякісного газу, м'якої води і безперебійного електроживлення.

Невідповідність умов перерахованим вимогам ставало причиною виходу настінних котлів з ладу, а тому постійною була і потреба сервісного обслуговування. Парапетні пристрої на газу, що прийшли їм на зміну, мають менш жорсткі вимоги до експлуатації. Вони забезпечують стабільне опалення протягом тривалого часу експлуатації.

 

ОСОБЛИВОСТІ ПАРАПЕТНИХ ГАЗОВИХ КОТЛІВ

 

У багатьох покупців Інтернет-супермаркету «ЕСПО» виникає питання, що таке парапетний газовий котел? Дані прилади є енергонезалежними опалювальними системами, в яких поєднуються кращі якості конвекторів та газових котлів.

В техніці цього типу є закрита камера згоряння, яка не має сполучення з приміщеннями, в яких встановлено дане обладнання. Тому в їх атмосферу не виділяються продукти горіння, що надзвичайно важливо там, де слабкими є вентиляційні системи.

Для даних приладів не потрібні традиційні димоходи. Вони функціонують за рахунок наявності бічних коаксіальних (співвісних) димоходів, виготовлення яких здійснюється із пари труб, що розташовуються одна в одній. Одна труба використовується для надходження свіжого повітря, а по другій продукти горіння виводяться назовні.

В корпусі такого виробу є отвори, які позбавляють необхідності використання додаткових радіаторів. Якщо розрахунок проведено правильно і придбана оптимальна модель, то її досить для забезпечення повноцінного опалення в приміщенні.

Правила установки цих пристроїв передбачають монтаж за принципом, аналогічним установці конвекторів. Для цього використовується підключення патрубків агрегату до газо- і водопроводів в разі використання двоконтурних приладів та кріплення кронштейнами до стіни.

Коаксіальні димоходи відрізняються невеликими діаметрами і можуть прокладатися прямо в зовнішніх стінах, на яких розміщуються самі агрегати. Найкраще патрубки виводити поруч з вікнами. Це робить процес контролю їх стану набагато простішим.     

 

     

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ ГАЗОВИХ КОТЛІВ ПАРАПЕТНОГО ТИПУ

 

Як вже говорилося, ці прилади мають істотні переваги перед опалювальним устаткуванням інших типів.

  • Головним плюсом є наявність закритої камери згоряння, що рятує від безлічі проблем при виконанні монтажу таких пристроїв та їх подальшої експлуатації.
  • Наявні конвекційні отвори гарантують повноцінне опалення, оскільки вони одночасно виступають і в ролі печі, і в ролі радіатора.
  • Дане обладнання може використовуватися в міських квартирах. Для цього потрібно лише наявність електрики і газопроводу. Встановлюються найчастіше на кухнях, але можуть монтуватися і в інших кімнатах біля зовнішніх стін.
  • Модельний ряд цієї техніки широкий, потужність варіює в межах 15-40 кВт. Підібрати пристрій можна для будь-якого приміщення.
  • Універсальність даного обладнання. Воно буває одно- і двоконтурне. Другий тип дозволяє забезпечувати і опалення, і нагрів води для побутових потреб.
  • Відносно невисока вартість, яка робить прилади доступними для більшості наших співвітчизників.     

    

ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ПАРАПЕТНИХ ГАЗОВИХ КОТЛІВ

 

Це обладнання між собою відрізняються не тільки технічними характеристиками і потужністю, але й надійністю та економічністю. Важливим питанням є товщина використовуваної для виготовлення теплообмінників сталі. Оптимально даний показник повинен дорівнювати трьом міліметрам.

Більш товстий метал уповільнює процес теплообміну і знижує ефективність опалення. Визначення якості металу здійснюється за максимально допустимим рівнем тиску, який встановлює виробник.

Варто звертати увагу на конструкцію теплообмінника. Його ефективність визначається коефіцієнтом корисної дії, який найбільше характеризує позитивні властивості обладнання.

Переважна більшість пропонованих сьогодні приладів даного типу має ККД, що становить близько 90-92 відсотків. Краще ж все це уточнювати у продавців при здійсненні покупки опалювального обладнання.

Значущими експлуатаційними параметрами є розміри і габарити, а також розташування роз'ємів, які використовуються для підключення, а також параметри потужності. При виборі такого виробу всі ці дані враховуються індивідуально, виходячи з конкретних умов експлуатації та бажання покупця.     

     

Парапетне обладнання на природному газі купується із розрахунку одного кіловата на 10 квадратних метрів площі приміщення. Правда, таке правило є досить усередненим, оскільки існує різниця між будинками і квартирами, в яких може бути різна кількість вікон. В кінці кінців, кожна будівля побудована з певного матеріалу, що відрізняється теплопровідністю. Окремі фахівці радять брати 2 кВт на 10 кв. метрів.

Вибір на користь цього пристрою може підтверджуватися наявністю таких важливих переваг, як економічність, простота експлуатації, можливість виконання функції водонагрівання, легкість монтажу, який може виконуватися власними силами.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)