Опалення і водопостачання

Як правильно вибрати ламинат

Як правильно вибрати ламинат

Вибір правильного підлогового покриття завжди є нелегкою проблемою при виконанні ремонту власного будинку або квартири. Вирішити її може ламінат, пропонований сьогодні дуже багатьма виробниками. Він став , мабуть, найпопулярнішим серед покриттів для підлоги.

Що потрібно знати про камін, перш ніж зважитись на його встановлення

Що потрібно знати про камін, перш ніж зважитись на його встановлення

Встановити цей пристрій можна не лише у будинку але й в квартирі. Технологія та процес його влаштування вже не такі складні. Для цього потрібно просто ґрунтовно підійти до питання: передбачення усіх майбутніх нюансів, правильний вибір місця  розміщення,  а також підбір якісних і надійних будівельних матеріалів, які сьогодні зовсім не дефіцит.

Як правильно та економічно підійти до питання опалення котеджу

Як правильно та економічно підійти до питання опалення котеджу

Перед будівництвом особняка, котеджу або ж не великого заміського будиночка ми оцінюємо усі майбутні витрати від будівництва до утримання майбутнього житла. І тут треба розуміти й бути готовим, що вони будуть значно вищі аніж обслуговування квартири. Найдорожчою опцією, як і скрізь, буде опалення. Тому пропонуємо вам пройтися по основних можливих варіантах його влаштування.

Процес та результати тестування повітряних завіс

Процес та результати тестування повітряних завіс

Еволюція й переосмислення шопінгу від потреби до варіанту проведення дозвілля стала стимулом підвищення рівня комфорту у багатьох магазинах. Сьогодні багато продавців тримають двері своїх торгових точок постійно відкритими для збільшення огляду  товару та заманювання клієнтів. Тому в такій ситуації, будь то маленький магазин або великий пасаж, стає актуальним питання протягів. Така проблема виникає як наслідок запускання в приміщення холодного повітря. Вирішити питання можна просто завдяки установці повітряно-теплової завіси, яка окрім покупця нічого більше не пропустить у ваш магазин. Вивчення дії такого агрегату дуже актуальна і цікава тема. Тому саме їй і буде присвячена стаття.

Потурбуйся про комфортну зиму вже влітку

Потурбуйся про комфортну зиму вже влітку

Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, як врятуватися від жари та духоти в опалювальному періоді. Більшість людей з нетерпінням чекає закінчення опалювального сезону. А воно й не дивно: нарешті суми за комунальні послуги зменшаться й температура будинку стане комфортною, більше не буде так жарко. Часто навесні вже тепло, а палять все одно на "повну котушку". Тому  раніше нічого не залишалася, як просто пережити цей період. Але зараз є можливість виправити ситуацію, зробивши увесь опалювальний сезон комфортним без "недоопалення" та "переопалення". Саме про це й піде мова далі.

Опалення підприємства

Опалення підприємства

Влаштувати систему теплопостачання на промислових об'єктах завдання не просте, що вимагає неординарний підхід. На це звичайно ж існують причини, про які зараз і розповімо.

Першою причиною є особлива специфіка виробничого сектора, що проявляється в конструктивних рішеннях. Ці будівлі та приміщення спочатку проектують саме під технологічний процес й спеціальне устаткування. Тому якщо використати стандартні рішення для опалення, то в них доведеться внести не малі корективи. Друга особливість криється у величині площ цехів. Вони зазвичай величезні від тисяч до декількох десятків тисяч, з висотою стель 14 і більше метрів. Крім того, не рідко технологічні потреби потребують створення декількох температурних зон.

Секрети поквартирного опалення

Секрети поквартирного опалення

У цьому матеріалі ми повідаємо про переваги індивідуального опалення в квартирах та порівняємо його з центральним. Розкажемо, завдяки чому досягається економія ваших коштів, яку теплотехніку потрібно використовувати й дотримання яких нормативних документах в такому випадку треба мати на увазі. Цей матеріал абсолютно не є рекламою поквартирного опалення, а тільки інформацією для роздумів, оскільки кожен із перелічених вище способів має як плюси так і мінуси.

Особливості використання теплових гармат

Особливості використання теплових гармат

Головним завданням цього устаткування є обігрів абсолютно різних приміщень. Це можуть бути кімнати,  майстерні, склади, цехи, гаражі та ін. Теплові гармати виконані в не габаритному та міцному корпусі зі сталі. Устаткування стійке до дії корозії, оскільки усередині та зовні захищено полімерним покриттям. Також вони захищені від перегрівання і мають терморегулятор.

Що потрібно знати для правильного підбору та установки лічильника води

Що потрібно знати для правильного підбору та установки лічильника води

До появи попиту громадян на вимірювальні агрегати пройшло не мало часу та багато вітчизняних виробників не дожило до цього моменту. За "порятунок" ситуації активно взялися закордонні компанії. Ринок наповнився різними приладами іноземного виробництва. А з часом вони почали поставляти комплектуючі, з яких вже тут на місці робилися і випускалися пристрої для вимірювання.

Що таке тепловентилятори, їх види та характеристики

Що таке тепловентилятори, їх види та характеристики

Серед великої кількості всіляких обігрівачів, представлених на сучасному вітчизняному ринку, тепловентилятори є, мабуть, одними із найпопулярніших. Більшість потенційних покупців відмінності бачать тільки в дизайні та кольорі виробів, хоча набагато важливіші ті особливості, які приховані всередині приладів і забезпечують експлуатаційні характеристики.

Які труби краще для опалення - металопластикові або поліпропіленові?

Які труби краще для опалення - металопластикові або поліпропіленові?

При ремонті житлових приміщень рідко доводиться обходитися без заміни трубопроводів і сантехнічних пристроїв. Зазвичай змінюють і холодне, і гаряче водопостачання. Втручання вимагає й опалення. Тут виникає необхідність у підборі труб для нової розводки, а разом з цим і питання щодо того, які вироби - металопластикові або пропіленові - краще застосовувати.

Яка система опалення краще: однотрубная або двотрубна?

Яка система опалення краще: однотрубная або двотрубна?

Визначення виду опалювальної системи в оптимальному варіанті має здійснюватися на початковій стадії зведення будинку. Використовувані методи діляться на одно- або двотрубні. Простіші однотрубні. У них всього одна труба використовується для переміщення теплоносіїв від котлів до батарей, які розташовані по квартирах.

Для чого незамерзаючі рідини (теплоносії) для систем опалення?

Для чого незамерзаючі рідини (теплоносії) для систем опалення?

При розробці систем опалення обов'язково необхідно враховувати і вид передбачуваного теплоносія. Виробниками найчастіше рекомендується використання води, яка виграє за фізико-хімічними та економічними параметрами.

Як визначитися з моделлю насоса для колодязя або свердловини?

Як визначитися з моделлю насоса для колодязя або свердловини?

Найчастіше присадибні та дачні ділянки мають колодязі або свердловини. Без них, власне, в наших кліматичних умовах розраховувати на отримання якогось більш-менш пристойного врожаю просто не реально. Подібні джерела використовуються і для отримання питної води, і для здійснення поливу.

Сучасний димар, пристрій і догляд за ним

Сучасний димар, пристрій і догляд за ним

Димовідвід є обов'язковим атрибутом кожного приватного будинку, оскільки в них неможливо обійтися без опалення. Він являє собою спеціальний канал, який розташовується в стіні та служить для відводу продуктів згоряння газу, дров або вугілля за межі приміщень.