Як економити газ?

Для економії води або економії тепла ми рекомендуємо встановити лічильники. Сума, сплачена за показниками лічильника, завжди менша, ніж за середніми показниками, тому що ви платите тільки за спожитий вами газ. 

Як же вибрати газовий лічильник? Споживачі зазвичай використовують чотири види газових лічильників: 

1. Мембранні (діафрагмові);

2. Ротаційні;

3. Турбінні газові лічильники;

4. Вихрові витратоміри.

Крім встановлення лічильника, є прості рекомендації щодо економії газу в квартирі і в приватному будинку. Все залежить від того, для чого використовується газ.

ЕКОНОМІЯ У ПОБУТІ

1. Готуйте на такій потужності пальника, яка потрібна для вибраної вами страви, після закипання вогонь треба зменшити у два рази. І врахуйте, що найбільша температура - на кінчиках полум'я, тому не дозволяйте газу "облизувати" ваші каструлі і сковорідки. Це шкодить і посуді, і вашому бюджету.

2. Намагайтеся рідше готувати малооб'ємні страви в газовій духовці. Іноді запекти два яблука або чотири картоплини краще в мікрохвильовці, ніж розпалювати всю духовку.

3. Для економії газу при нагріванні води для купання запасіться економічною душовою насадкою і намагайтеся приймати душ, а не повну ванну. Це економить і воду, і газ для її нагріву.

ЕКОНОМІЯ ГАЗУ В ПРИВАТНОМУ БУДИНКУ

У приватному будинку економія газу зазвичай означає економію тепла, оскільки основна витрата газу йде саме на опалення.

1. У першу чергу утепліть пінопластом стіни і горище. Економити газ для опалення допомагають склопакети та відображуючі екрани, встановлені між стіною і радіатором. Ще маленька хитрість: зменште температуру комфорту на 2-2,5 градуси. Не дуже помітно в житті, але сприятливо позначається на гаманці.

2. Використовуйте, якщо це реально, для опалення дрова. Якщо це неможливо - встановіть економічний газовий конденсаційний котел.

3. Найвигідніший варіант економії газу в приватному будинку - автоматизація системи опалення. Ті, хто вже її використовує, стверджують, що витрати на її встановлення окупаються протягом першого опалювального сезону.

Отже, для того, щоб домогтися економії газу:

- встановіть термоголовки на всі батареї (15-20% економії);

- встановіть гідрострілку на обв'язці котла з частотно-регульованим насосом (20% економії);

- підключіть кімнатний хронометричний термостат (15-35% економії);

- зробіть теплоізоляцію містків холоду (15-40% економії)

Якщо втілити в життя хоча б половину наших порад, економія на газі буде становити близько 25-30%. Завдяки рекомендаціям інтернет скпермаркета ESPO,
 ваші гроші не згорять в синьому полум'ї, а будуть витрачені на щось корисне.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)