5 перевірених способів заощадження на опаленні

Опалення є найбільшим ресурсом для обігріву приватного будинку. Якщо торік рахунки за опалення перевищували наші свої очікування й так значно виснажений сімейний бюджет, то цього року здивуванню людей не буде меж. Але є кілька способів зекономити власні кошти. Найбільші зміни в будинку можна помітити після проведення термомодернізації будинку. Потенціал економії в цій області є найбільшим. Проте варто звернути увагу на Ваші щоденні звички. Нижче подані поради які допоможуть Вам в цьому. 
1. Правильно розташовуйте обігрівачі
Перш ніж встановлювати в кімнаті обігрівачі. варто врахувати розміри і висоту кімнати. А також кількість віконних конструкцій. Розмістивши обігрівач на стіні, потрібно на тій самій стіні за обігрівачем наклеїти алюмінієву фольгу. Вона частково допоможе відштовхувати тепло від стіни. 
   
2. Зверніть увагу на вікна
Навіть взимку варто користуватись природнім світлом. Адже за допомогою сонячного світла кількість споживання тепла скорочується. Ввечері переконайтеся, що штори щільно закривають вікно від кімнати. Дуже багато тепла втрачається саме завдяки неефективному використанню вікон. Це близько 25% втрати тепла. Якщо ж Ви відчувати легенький вітерець з вікном, то варто задуматись про ремонт або заміну неякісних вікон. Якщо ж фінансове становище не дозволяє придбати нові вікна, можна самостійно за допомогою поролонової стрічки ущільнити рами. 
3. Слідкуйте за температурою в кімнаті
Встановіть радіаторні термостати. Їхнім завданням є контроль температури. Без радіаторного термостата тепловий потік води через радіатор є постійним. Навіть коли в кімнаті дуже жарко, він працюватиме і надалі.  Ви зможете встановити обмеження. І вище зазначеної позначки температура підніматися не буде. В результаті Ви зможете підтримувати бажану температуру. Різні оцінки показують, що зниження температури в приміщенні на 1°C призводить до зниження втрати тепла на 5 -7% протягом року. Немає необхідності постійно контролювати температуру в приміщенні. 
4. Правильно провітрюйте приміщення
Регулярне провітрювання кімнат є дуже важливим. Найефективніший спосіб провітрювання квартири це широко відкрити вікна протягом декілька хвилин. Також варто пам’ятати що не потрібно занадто довго провітрювати кімнату. Холод в кімнаті спровокує повторне нагрівання. І відповідно додаткові витрати. Важко оцінити економію в результаті використання цього методу обміну повітря в квартирі або будинку, але без сумніву, і ця порада допоможе заощадити сотні гривень на рік.
5. Термомодернізація та опалення витрати 
Термомодернізація призводить до зниження втрати енергії, а отже і зниження витрат на опалення. Сучасна будівля, (відповідно до індексу кількість енергії, необхідної для нагріву 1 м² площі будівлі на рік) повинні споживати 120 кВт-ч / м2 на рік. Більшість сучасних житлових будівель збудовані кілька десятків років тому,споживають більше 200 кВтг/м2 на рік. Повна термомодернізація будинку допоможе зменшити витрати на опалення до 40 відсотків.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)