Який твердопаливний котел довготривалого горіння краще

Це опалювальне обладнання, з'явившись на вітчизняному ринку, стало практично відразу ж набувати популярності. Фахівці зібрали рейтинг твердопаливних котлів тривалого горіння, щоб споживачі мали уявлення і орієнтувалися у великій кількості пропозицій виробів цього типу.

Ці прилади відрізняються особливостями конструкції і принципом горіння, які є інноваційними. Саме такі нововведення дозволили отримати ефективне опалювальне обладнання, яке відрізняється високим коефіцієнтом корисної дії.

 

У ЧОМУ ПОЛЯГАЄ ОСОБЛИВОСТІ КОТЛІВ ТРИВАЛОГО ГОРІННЯ?

 

Першою і принциповою відмінністю таких агрегатів є використовуваний спосіб горіння палива, який має істотну відмінність від традиційних класичних схем, при яких воно горить від низу до верху. Так функціонують звичайні печі і топки. Полум'ям охоплюється вся порція палива одночасно.

В пристроях даного типу все відбувається зверху вниз, тобто подібно свічці. Стійкість досягається використанням телескопічної конструкції потокового розподільника повітря. Власною силою тяжіння він тисне на полум'я, зміщуючи поступово його вниз. Відбувається пошарове вигоряння палива, яке починається з верхніх рівнів.

Дане обладнання на твердому паливі виконує стабільне, рівномірне і більш якісне спалювання, тим самим забезпечуючи збільшення ККД до 91-93 відсотків і тривалість згоряння одного завантаження.

Ці чинники є надзвичайно важливими у вирішенні проблеми, як вибрати апарат такого типу. Вони також забезпечують збільшення терміну служби опалювального пристрою і гарантують повну відмову від використання додаткових накопичувачів тепла акумуляторного типу.

Термомеханічні регулятори тяги, виконані на основі біметалів, забезпечують установку необхідної температури теплоносіїв. Дані опалювальні пристрої можуть використовуватися в системах, що відрізняються як примусовою, так і природною циркуляцією.

Таке обладнання невибагливе та «всеїдне», оскільки в ньому може використовуватися практично будь-який вид палива, наприклад, дрова, деревні і торфяні брикети, вугілля - антрацит і кам'яне. Обмежені у використанні лише пелети, ручні завантаження та видалення золи.     

 

     

ЗА ЯКИМИ КРИТЕРІЯМИ ВИБИРАЮТЬ КОТЕЛ ТРИВАЛОГО ГОРІННЯ?

 

Разом із вартістю таких агрегатів, яка має важливе значення для будь-якого користувача, при виборі обладнання звертають увагу також на їх теплову потужність, максимальні показники робочого тиску теплоносія та тривалість функціонування на одній закладці палива.

Опалювальне обладнання цього типу за перерахованими критеріями найбільш повно відповідає запитам наших співвітчизників, що і пояснює його постійно зростаючу популярність.

У нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО» представлені сучасні моделі даних приладів. Це надає нашим клієнтам можливість оптимального вибору. За допомогою наших кваліфікованих фахівців підбір буде здійснений з максимальною точністю та урахуванням усіх побажань покупця.     

 

     

НА ЯКОМУ КОТЛІ ТРИВАЛОГО ГОРІННЯ ЗУПИНИТИ ВИБІР?

 

Який твердопаливний котел краще купити в приватний будинок? Вибір на сучасному ринку досить великий. Перш за все, потрібно відзначити, що дане обладнання знаходить свій попит у наших співвітчизників, яким набридло бути практично в постійній залежності від вартості палива та різних погодних примх. Його рейтинг серед опалювальних побратимів досягає 10 відсотків. Це нормальний рейтинг, якщо взяти до уваги той факт, що дані агрегати є досить новим обладнанням.

У десятці кращих знаходиться продукція торгових марок STROPUVA, Candle, Zota, Buran, Pereko, Heiztechnik, SWaG, Gefest, Viessmann, Metal-Fach, відмінність якої – в якості і експлуатаційних параметрах.

На просторах України оптимальним варіантом є твердопаливне обладнання Candle, виробництвом якого займаються в литовській фірмі Aremikas. «Свічка» (саме так звучить назва в перекладі) з однаковим успіхом може бути застосована на житлових чи промислових об'єктах.

Пристрої даної марки відрізняються великою завантажувальною камерою і постійним горінням лише верхнього шару палива товщиною 10-15 см. Одного завантаження досить для функціонування протягом 7-34 годин.

Діапазон потужностей знаходиться в рамках 5-35 кВт, а коефіцієнт корисної дії - 85-93 відсотків. Не викликає труднощів й їх обслуговування, для якого необхідно зовсім мало зусиль та часу. Чистка здійснюється близько трьох разів на місяць.     

До переваг котлів Кендл відносяться такі фактори:

  • Проста експлуатація;
  • Тривалий час горіння на одній заправці;
  • Різноманітний вибір виду палива;
  • Зручне регулювання температури води;
  • Мінімум чисток за час опалювального періоду;
  • Підвищення температури лише на 12-16 градусів після зупинки циркуляції;
  • Рівномірний розподіл тиску на стінки всередині приладів;
  • Потреба в мінімумі місця для установки.

     

Є певні негативні ознаки, але вони залишаються в тіні високої функціональності та ефективності, яку відзначають і користувачі, й фахівці. Дане обладнання повинно встановлюватися тільки в спеціалізованих приміщеннях, що є обов'язковою вимогою технічних норм.

При використанні вологих дров утворюється відчутний конденсат. Зола злежується миттєво, що вимагає періодичного перемішування. Мінуси є, але їх можна вирішити практичним шляхом в процесі експлуатації пристроїв.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)