Які є бойлери за способом монтажу і габаритам

Одним з найважливіших параметрів бойлерів, які використовуються нашими співвітчизниками, є їх ємність (об’єм). Від цього показника залежать й габарити водогрійного обладнання. Ясна річ, що 50-літровий водонагрівач істотно коротше від 100-літрового.

Стандартним діаметром циліндричних бойлерних баків є 45 см, до яких варто приплюсовувати ще і теплоізоляційний шар, що має товщину від 3 до 8 см. Ці параметри однакові і для обсягів 50 л, і для обсягів 150 л.

Змінам піддається лише висота водонагрівача:

  • 50-літровий - 50-60 см;
  • 80-літровий - 75-85 см;
  • 100-літровий - 85-100 см;
  • 120-літровий - 100-115 см;
  • 150-літровий - 140-160 см.

При цьому необхідно знати, що часом покупець може зустріти таке обладнання із розмірами, які трохи більші. Це приносить тільки користь і означає, що при його виробництві використовується більший теплоізоляційний шар, який забезпечує більш низькі втрати.

Плоскі прилади характеризуються дещо іншими розмірами. Наприклад, такий водонагрівач об'ємом 80 л і глибиною бака 27 см має просто величезну висоту. Таким чином 100-літровий агрегат по висоті дорівнює 140 см, тобто так само, як класичний 150-літровий.

Водонагрівачі квадратної форми (або близької до квадрата) всередині мають круглі баки з класичним діаметром в 45 см. Таке обладнання відноситься до преміум-класу, відрізняються елегантним зовнішнім виглядом, відмінною теплоізоляцією і тривалими термінами експлуатації.

Виробники пропонують також водонагрівачі-сліми, які мають круглий перетин зменшеного діаметра - 35-38 см. Вони надійні, зручні для використання в нестандартних місцях та нішах. Правда, у них також через зменшення глибини збільшена висота, яка дорівнює:

  • 50-літрові - 80 см;
  • 80-літрові - 115 см;
  • 100-літрові - 140 см.

     

ВИБІР БОЙЛЕРА ЩОДО НЕОБХІДНОГО ОБСЯГУ

При виборі цього обладнання важливо не прорахуватися з його об’ємом, оскільки недостатні обсяги гарячої води можуть бути серйозною незручністю для всієї родини. Практика показує, що оптимальним варіантом в конкретних умовах є водонагрівачі таких обсягів:

  • 10-15 л - досить для того, аби помити руки і посуд. Ці бойлери використовуються в санвузлах невеликих розмірів, під мийками або над мийками на кухнях. Важливо знати, що водяні патрубки на них можуть мати верхнє або нижнє розташування.
  • 30 л - найкраще підходять для душа холостяка або невеликої квартири, в якій проживає одна людина.
  • 50, 75 або 80 л - досить для прийняття душу і подачі гарячої води на кухні. Займаючи трохи часу, вони повністю забезпечують сімейні пари гарячою водою.
  • 100 л використовуються сім'ями з дітьми в міських квартирах. Вони також відмінно підходять для того, щоб набрати ванну або забезпечити функціонування пари точок водорозбору, прийому душу.
  • 150 л - без них не обходяться великі сім'ї й люди, які регулярно приймають ванну.
  • 200-300 л - оптимальний варіант для великих будинків та квартир, в яких проживають великі сім'ї. Працюють вони на мережі 220 або 380 В. Відрізняються довгим нагріванням, а також великою вагою, що вимагає їх установки тільки на підлогу. Вигідні при наявності двохтарифних лічильників.

Фахівці не радять купувати водонагрівачі «із запасом», оскільки це вимагає більш тривалого нагрівання і, відповідно, перевитрат електроенергії.

     

ВИБІР БОЙЛЕРІВ ЗА СПОСОБОМ МОНТАЖУ

Сучасний вітчизняний ринок пропонує три типи таких пристроїв за способом здійснення їх монтажу:

  • Горизонтальна установка;
  • Вертикальна установка;
  • Вертикальна і горизонтальна установка, так звані універсальні моделі.

Спосіб виконання монтажу водонагрівача надзвичайно важливий тим, що від нього багато в чому залежить зручність користування приладом. Горизонтальні моделі вигідні і тим, що не крадуть корисний простір, не заважатимуть користувачам при установці в ванних кімнатах та санвузлах невеликих розмірів.

У деяких випадках більш ефективними бувають вертикальні водонагрівачі, для установки яких покупець визначає певне місце, в якому відмінно буде вирішуватися проблема гарячого водопостачання.

     

 

ОСОБЛИВОСТІ УСТАНОВКИ БОЙЛЕРІВ

Водонагрівачі побутового призначення можуть бути двох типів. Це проточні нагрівачі, які пропускають і нагрівають потік води, і накопичувальні нагрівачі, що мають постійний об'єм нагрітої води.

Прилади проточного типу відрізняються малою вагою й компактними розмірами, а тому з їх установкою зазвичай не виникає ніяких проблем. Для монтажу досить буде шнекових дюбелів. Їх мінусом є велике енергоспоживання і досить висока вартість.

Споживачі віддають перевагу використанню накопичувальних агрегатів, які мають велику економічність. А ось з їх установкою певні проблеми виникають, що пов'язані з їх вельми солідною вагою.

До початку монтажних робіт споживач повинен визначитися з тим, що водонагрівач вимагає наявності вільного доступу при експлуатації, а також здатності стін витримувати умовні подвійні навантаження. Перевірці повинна піддаватися і електромережа, оскільки їй належить витримувати солідні навантаження.

У місці установки даних агрегатів попередньо підводяться водопроводи, які дозволяють здійснювати врізку водонагрівача. Краще всі нюанси вирішити до і під час монтажу, аніж займатися цим після завершення установки.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)