Як вибрати економний газовий конвектор

Незважаючи на велику популярність газових конвекторів, про них відомо далеко не всім користувачам. Ці повітронагрівачі на газу, які є економічними, ефективними та екологічними опалювальними приладами, можуть з однаковим успіхом використовуватись для обігріву практично всіх приміщень, наприклад, будинків і дач, виробництв і офісів, підсобних будівель. Конвектори відрізняються коефіцієнтом корисної дії, який дорівнює 90 відсоткам.

В даний час ми вибираємо газовий конвектор. Важливо знати, що для нього паливом служить природний газ, що відрізняється високою тепловою віддачею, але при цьому, з деяких пір, має досить високу вартість. Користувач виграє за рахунок швидкого досягнення оптимального температурного режиму. При цьому, витрати на його експлуатацію все ж поступаються перед, наприклад, електричним обігрівом.

 

ОЗНАЙОМЛЕННЯ З ПРИСТРОЄМ ГАЗОВОГО КОНВЕКТОРА

 

Зважившись на покупку цього опалювального приладу, важливо мати уявлення про те, який принцип роботи газового конвектора. Для подачі повітря в камери згоряння використовуються спеціальні горизонтальні труби, які через стіни виходять назовні. Сюди ж подається природний газ. Займаючись, він забезпечує прогрівання теплообмінників.

Холодне повітря з приміщень надходить в конвектор знизу. Він стикається з нагрітим теплообмінником, рухаючись вгору. Висока температура теплообмінника забезпечує інтенсивну природну циркуляцію повітря. Окремі моделі комплектуються і електричними вентиляторами, які ще більше прискорюють повітряні потоки. Завдяки цьому, скорочується час, необхідний для прогріву холодних приміщень.

 

ТИПИ ЕКОНОМНИХ ГАЗОВИХ КОНВЕКТОРІВ

 

Далі варто звертати увагу на типи газових конвекторів, які можуть бути димохідними і парапетними. Вони характеризуються видом використовуваного димоходу.

Парапетні конвектори комплектуються спеціальними телескопічними трубами, довжина яких регулюється в залежності від товщини стін, через які вони проходять. Дані конвектори відрізняються простішим способом монтажу, що відрізняється набагато меншими обсягами монтажних робіт і меншими капіталовкладеннями.

В конвекторах парапетного типу як подача кисню для горіння, так і виведення продуктів горіння здійснюється назовні, тобто немає ніякої загрози їх попадання всередину приміщень, які опалюються.

У димохідних газових конвекторах використовуються вертикальні димоходи. Зазвичай вони встановлюються тоді, коли їх установка здійснюється замість котла або дров'яної печі. У таких випадках зручним є те, що є готові димоходи. Забір повітря, яке необхідне для горіння, відбувається безпосередньо з приміщень.

Про безпеку експлуатації димохідних конвекторів переживати не варто, оскільки вони обладнуються системами безпеки, які забезпечують припинення подачі газу, якщо знижується рівень кисню в кімнаті нижче безпечної норми.

 

Приміщенням, в яких використовується газовий конвектор, необхідний приплив повітря. У спальних вони зазвичай не застосовуються. При цьому важливо знати, що конвектори, що мають відкриті камери згоряння, більш потужні в порівнянні з моделями з закритими.

 

     

ВИЗНАЧЕННЯ ПОТУЖНОСТІ НЕОБХІДНОГО ГАЗОВОГО КОНВЕКТОРА

 

Вирішуючи питання, як підібрати потужність газового конвектора, необхідно використовувати відпрацьовану на практиці формулу, яка дозволяє розраховувати оптимальну потужність, котрої буде достатньо, щоб за короткий час досягалася необхідна температура. Прийнято вважати, що на кожні 10 кв. метрів приміщення з висотою стелі до 2.5 метрів потрібно 1 кВт потужності опалювального приладу.

Такі розрахунки підходять для типових кімнат з вікнами, дверима і обробкою стін. При цьому не зайвим буде до отриманої потужності додати 1 кВт, який буде забезпечувати компенсацію додаткових теплових втрат, що трапляються при відкриванні дверей, наявності вентиляції та щілин. Прилади підвищеної потужності не викликають ніякого дискомфорту, оскільки практично всі моделі газових конвекторів оснащуються термостатами.

 

МАТЕРІАЛ ГАЗОВОГО КОНВЕКТОРА - ВАЖЛИВИЙ МОМЕНТ

 

Газові конвектори виробляються в сталевому і чавунному варіантах. Кожен вид має певні переваги, так само як і недоліки. Якщо в опалювальному приладі використаний чавунний теплообмінник, то він відрізняється пристойною довговічністю. Такі конвектори прослужать до півсотні років. Але це в тому випадку, коли забезпечується своєчасна чистка та обслуговування.

Чавун, який використовується у виробництві конвекторів, має специфічну пористу структуру, яка забезпечує рівномірне прогрівання, істотно збільшує і коефіцієнт корисної дії. Недолік конвекторів чавунних - вага, який на десяток кілограмів більше, ніж у сталевих аналогів. Його вартість також вище.

Асортимент сталевих конвекторів на газу нічим відрізняється. Сталеві конвектори мають віконце, виконане з термостійкого скла, через яке можна спостерігати за живим вогнем і отримувати справжнє задоволення.

 

ВІД ЧОГО ЗАЛЕЖИТЬ ЕКОНОМІЧНІСТЬ ГАЗОВОГО КОНВЕКТОРА?

 

Економічність газових конвекторів залежить від того, яка спостерігається витрата газу при їх експлуатації. При розрахунках враховуються тип газу і його ціна, наявність теплоізоляції, режим роботи і температура навколишнього середовища. На 1 кВт теплової потужності газовий конвектор використовує 0,11 куб. метра природного газу, або 0,09 кг зрідженого газу в балонах.

Якщо є магістральний газ, то опалення газовими конвекторами вигідніше майже в 10 разів. Про зрідженому газі цього сказати не можна, але він зручний при виникненні потреби в автономному опаленні.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)