Що таке тепла підлога

Прототипи сучасних теплих підлог, як показують дослідження, з'явилися близько 6 тисячоліть тому. Обігрівальні ями виявили в Швеції. З них тепле повітря подавався підземними каналами. Пізніше в Стародавньому Римі підлоги підігрівали гарячим повітрям.

Це, ясна річ, не та опалювальна система, якою є сучасна тепла підлога в квартирі, але її призначення аналогічне розглянутому опалення. Вона відмінно доповнює системи обігріву, забезпечуючи відмінний комфорт і затишок в будь-якому житловому приміщенні.

В даний час наші співвітчизники оцінили по достоїнству теплі підлоги, а тому використовують їх дуже часто. При підборі типу таких підлог виникає чимало питань, відповідями на які зараз ми і займемося.

Вирішити, яка тепла підлога краще, можна після того, як відбудеться ознайомлення з його типами. Сьогодні використовуються водяні і електричні теплі підлоги.

 

ПЛЮСИ РІЗНИХ ВИДІВ ТЕПЛИХ ПІДЛОГ

 

Водяні теплі підлоги схожі на опалювальні батареї: по трубках, які заховані під підлогою, біжить гаряча вода. Такий економний спосіб організації опалення є відмінним варіантом для заміських будинків і іншого приватного житла.

До переваг цього типу теплої підлоги можуть бути віднесені наступні характеристики:

  • Їх естетичність і практичність, що забезпечується тим, що опалювальні елементи ховаються під підлогою;
  • Забезпечення рівномірного прогріву по всій площі підлоги;
  • Необхідність малих коштів для обігріву великих площ;
  • Відчутна економія коштів на утримання житлових приміщень.

Електрообігрів підлог заснований на перетворенні електричної енергії в теплову, яка і забезпечує  необхідний температурний режим. Електричні теплові підлоги бувають двох типів. Це кабельні системи (нагрівальні секції) і інфрачервоні (плівкові системи і нагрівальні мати).

Електрична тепла підлога в квартирі, яка виконана з кабельних систем, може виступати як в якості основного, так і єдиного теплового джерела. Основні жили використовуваних кабелів виготовляються зі спеціальних сплавів, які мають високий опір. При проходженні електрики по таких секціях відбувається їх нагрівання.

Нагрівальні системи відмінно поєднуються практично з усіма покриттям для підлоги, тобто ламінатом, лінолеумом, ковроліном, натуральним каменем або підлоговою плиткою.
Нагрівальні мати є ті ж секції, які укладаються на скло сітку-самоклейку. Ці технології дають можливість укладати нагрівальні мати поверх стяжок, що виконані з бетону.

Укладання теплої підлоги цього типу зручне тим, що вона здійснюється на фінальних стадіях оздоблення або ремонту приміщень. При цьому рівень підлоги підніметься всього на 3 мм, тобто на висоту мату.

Найтоншими є інфрачервоні плівкові системи, в яких елементи нагрівання запаюються в міцну теплопровідну плівку з обох сторін. Вона легко нагрівається і відмінно віддає тепло. Монтаж відрізняється елементарністю, тобто досить розстелити плівку.    

     

 

Позитивними експлуатаційними якостями теплих підлог на електриці є:

  • Простий монтаж;
  • Приховані під підлогою опалювальні елементи;
  • Можливість використання практично скрізь без будь-якого спеціального обладнання;
  • Зручність виконання контролю прогріву кімнат;
  • Доступне обслуговування, що полягає в легкому виявленні та усуненні несправностей.

 

НЕГАТИВНІ ЯКОСТІ ТЕПЛИХ ПІДЛОГ

 

Водяні теплі підлоги, крім позитивних характеристик, мають і недоліки, які полягають в трудомісткому монтажі; швидкому охолодженні води, яка переміщається по трубках.

Важливо знати і про попередження медиків, які стверджують наступне: занадто теплі підлоги взимку означають сухе повітря високої температури, що може привести до швидкої застуди.

Використання теплої електричної підлоги призводить до додаткових витрат електроенергії. Кабельні підлоги можуть бути прокладені лише під цементно-бетонною стяжкою. Їх монтаж веде до підняття підлоги на 3-5 см. Плівкові системи бояться води, а тому в ванних і на кухнях не використовуються. Вони не можуть бути покладені під кахельну плитку.

 

     

ЯК ВИЗНАЧИТИ ОПТИМАЛЬНУ ПОТУЖНІСТЬ ТЕПЛОЇ ПІДЛОГИ?

 

На вибір оптимальної потужності впливають вимоги клієнта до теплої підлоги. Вони необхідні для комфортного підігріву підлоги чи для забезпечення повноцінного опалення всього приміщення.

Якщо взяти 100 Вт на 1 кв. метр, то цієї потужності буде достатньо для опалювальної системи більшості приміщень, хоча для досягнення необхідної температури буде потрібно якийсь час.

150 Вт на одиницю площі - це додаткове теплове джерело для кімнати або повноцінне опалення в коридорі, а 200 Вт - опалення ванних кімнат, приміщень з кахельною підлоговим покриттям, оскільки в таких зонах потрібно більш високий температурний режим.

У будь-якому випадку оптимальний варіант теплої підлоги може бути підібраний після ґрунтовних консультацій з фахівцями, які є і у нас. Тільки вони зможуть дати всебічну інформацію, оскільки мають достатньо знань та практичних навичок про теплі підлоги.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)