Що таке проточний водонагрівач, його види та характеристики

Якщо людина починає говорити про блага цивілізації, то під усім цим, звичайно ж, має на увазі й наявність водопостачання - холодного та гарячого, каналізації, чистого туалету. В умовах наших реалій практично постійно спостерігаються проблеми з централізованою подачею води в містах. У селах про такі блага годі й говорити, якщо споживач не взявся за вирішення даної проблеми самостійно.

Благо в даний час водонагрівачі пропонують найрізноманітніші виробники в самих різних варіантах виконання, типах та моделях. Як говориться, вибирати є з чого. Одним з актуальних варіантів, використовуваних нашими співвітчизниками, є проточні агрегати.

ОСОБЛИВОСТІ ПРОТОЧНИХ НАГРІВАЧІВ

Поява таких пристроїв на території нашої країни датується роками відразу після розвалу СРСР, коли такі прилади в польському або чеському виконанні почали встановлювати в малометражних квартирах. Великою ефективністю вони не відрізнялися, серйозно залежали і від електричної напруги, й від тиску води. Більш-менш ефективним їх використання в душі могло бути лише рано вранці, або пізно вночі. В інший час наші співвітчизники могли лише помити посуд.

Сучасне водонагрівальне обладнання забезпечує нагрів проточної води вельми успішно: споживачеві досить піднести руки до крана, або відкрити його, як він отримує воду необхідної температури.

     

КОЛИ ВІДДАВАТИ ПЕРЕВАГУ ПРОТОЧНОГО ВОДОНАГРІВАЧА?

Будь-який покупець може зупиняти вибір на цьому приладі, коли його бажання до придбання такого обладнання обґрунтовується наявністю наведених нижче умов:

  • Він не має можливості для розміщення об'ємних баків. Їх компактність є одним з головних переваг;
  • Загальний літраж необхідної гарячої води не перевищує 150 літрів. В таких умовах проточні бойлери краще накопичувальних;
  • Незважаючи на обмежений бюджет, потреба в гарячій воді дуже висока;
  • Є необхідність в установці даного агрегату в заміському будинку, який використовується лише в теплу пору, тобто влітку.

При необхідності повноцінної гарячої води вибір зупиняють на приладах, потужність яких не менше 8 кВт. Але є один нюанс: для такого обладнання потрібно й відповідна електропроводка, в якій є пробки на 40 ампер. Квартири старої побудови зі не новою проводкою такої можливості не мають. Кількість води, що нагрівається до 25-30 градусів води в хвилину визначається діленням потужності навпіл.

Явними перевагами таких агрегатів є їх компактність, швидкий нагрів води, витрата електроенергії лише під час нагрівання, більший термін служби в порівнянні із накопичувальними приладами.

     

ВИДИ ПРОТОЧНИХ ВОДОНАГРІВАЧІВ

Різні способи установки даного обладнання обумовлюють й наявність певних особливостей їх конструкції. Ці прилади можуть бути і напірними, й безнапірними.
Перший вид нагрівачів називають ще і системними. Підключення такого обладнання здійснюється на всі квартирні точки водопостачання. Воно включається в труби, по яких подається холодна та гаряча вода. Це дозволяє забезпечувати надходження гарячої води і у ванні кімнати, і на кухню. Включення нагрівання залежить від напору.

Напірні моделі мають вхід та вихід для води. Діапазон їх потужності - від 4,5 кВт і більше. Безнапірні агрегати можуть забезпечувати водоподачу тільки на одну точку. Розводки на кілька не може бути. У них є кран входу води, а потужність дорівнює десь 8 кВт.

Використовується таке обладнання на дачах, або в якості тимчасового рішення гарячої води тільки в ванних або на кухнях. Де саме його використовувати - вирішує користувач, виходячи з того, що йому важливіше, миття посуду або прийняття душу.
Залежно від джерела енергії, яке використовується для роботи обладнання такого типу, на ринку можуть бути придбані побутові бойлери на газу або електроенергії.

Газовий водонагрівач даного типу відрізняються високою економічністю споживання енергії. Він може включатися електро- або пьезорозпалом. При відкритті кранів подається газ і з'являється іскра, яка його і підпалює. Відсутність постійно палаючого гніту робить дане устаткування більш економічним.

Такі прилади на газу мають самі різні діапазони потужності: 17-19 кВт - мала, 22-24 кВт - середня, 28-30 кВт - висока. Вибір моделі залежить від потреб користувача та умов майбутньої експлуатації.

     

Електричні агрегати проточного типу мають скромні габарити. Гаряче джерело може використовуватися в необмеженій кількості. Популярні особливо за часів сезонних відключень централізованого гарячого водопостачання. Нагрівачі мають автоматичне включення. Нагрівання починається відразу ж після відкриття крана подачі води.
Вони мають невисоку вартість, але енергоспоживання зростає в кілька разів. Окремі прилади розраховані на отримання теплої, а не гарячої води.

Великі вимоги пред'являються й до установки такого обладнання, оскільки воно має потужність, яка вимагає наявності електричної проводки, що відрізняється нормативними вимогами.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)