Як підібрати електричний котел для квартири чи будинку

Не дивлячись на достатню простоту будови електричних котлів, вони забезпечують те, до чого прагне кожна людина - до забезпечення оптимального температурного режиму в будь-якому приміщенні. Складаються такі котли з баків, які оснащуються трубчастими тенами, теплообмінників і блоків, що відповідають за управління та регулювання котлів.

Найчастіше такі котли виробники оснащують циркуляційними насосами, які забезпечують рух теплоносіїв, запобіжними фільтрами, клапанами, розширювальними баками. Але є й можливість придбати електричний котел і без циркуляційного насоса.

 

 

До основних переваг електрокотлів відносяться такі якості, як:

 

  • Простота експлуатації;

 

  • Безпека використання;

 

  • Низькі шумові рівні;

 

  • Прийнятна вартість.

 

Приємним моментом є й те, що споживач, який вибрав електричне опалення, позбавляється від складного монтажу і запуску такого обладнання. Електричне опалювальне обладнання відрізняється компактністю, а тому відпадає необхідність у додаткових окремих приміщеннях для його установки. Не потрібні й димоходи, які зазвичай вимагають трудомістких недешевих робіт. Відсутність шкідливих викидів і сторонніх запахів в атмосферу робить електричні котли екологічно чистим обладнанням.

 

     

ВИМОГИ ДО ЕЛЕКТРОМЕРЕЖ, ЯКІ ЖИВЛЯТЬ ЕЛЕКТРИЧНІ КОТЛИ

 

Сучасний ринок пропонує для опалення різних приміщень електричні котли, які функціонують, як від однофазних, так і трифазних мереж. У першому випадку - це стандартні 220-вольтні побутові електричні мережі, а в іншому - 380-вольтні. Якщо планується застосування котла потужністю 12 і більше кіловат, то без трифазного струму не обійтися ніяк.

Фахівці ж наполегливо рекомендують підключати до трифазних електричних мереж всі котли, потужність яких перевищує 7 кВт. При цьому, потрібне підключення його до щитка окремим мідним кабелем, що має перетин не менше 1 міліметра на 8 ампер пікової напруги.

При потужності котла в шість і більше кіловат найкраще зупинити вибір на багатоступінчатому приладі. Основні переваги, якими володіє котел електричний опалювальний, в тому, що він дозволяє досить раціонально використовувати енергію. Якщо використовувати такий опалювальний прилад, то навесні і восени з'являється можливість скорочення потужності.

 

ПІДЛОГОВИЙ АБО НАВІСНИЙ ЕЛЕКТРИЧНИЙ КОТЕЛ?

     

Електричні котли випускаються в двох варіантах - підлоговому і навісному. Кожен відрізняється певними позитивними моментами. Навісний котел, відрізняючись компактними розмірами, розміщується на стінах в зручному місці. Для цього важливо мати досить міцні стіни, щоб змогли витримувати навантаження підвісного обладнання.

Котли цього типу монтуються в нові і вже діючі опалювальні системи. Наявність автоматики забезпечує підтримання оптимального температурного режиму і регулювання витрат електроенергії. Відпадає необхідність постійного контролю за функціонування опалювального приладу.

У підлоговому варіанті електричний котел відмінно вирішує всі проблеми комфортного опалення різних приміщень. Він може обігрівати і житлові, і виробничі будівлі. Монтуються на підлогах. Невеликі габарити дозволяють встановлювати їх прямо в приміщеннях, без потреби в додаткових приміщеннях. Стаціонарні котли мають порівняно невелику вагу, в межах 40 кг, а тому і монтаж не складний.

 

     

НА ЕЛЕКТРОКОТЛАХ ВІТЧИЗНЯНОГО ЧИ ЗАРУБІЖНОГО ВИРОБНИЦТВА ЗУПИНИТИСЯ?

     

В процесі вибору обладнання для опалення власного житла виникає питання про те, як підібрати електричний котел, на якому зупинитися - недорогому закордонному або вітчизняному з прийнятною вартістю.

Наші українські електричні котли відрізняються більш простою конструкцією. Для їх виготовлення застосовуються менш дорогі комплектуючі. Все це сприяє здешевленню їх експлуатації і ремонту. Найважливішою перевагою є орієнтування вітчизняних виробників на використання котлів електричних в наших специфічних умовах.

Аналогічні імпортні опалювальні прилади є більш складними, мають плавне регулювання, часто відрізняються додатковими функціями, що забезпечують комфортну експлуатацію. Але все це робить котли досить дорогими, деколи не доступними нашим співвітчизникам.

Придбання вітчизняних електричних котлів - це ще і підтримка нашого виробника, що важливо для держави і всіх нас.

 

ОДНОКОНТУРНИЙ ЧИ ДВОКОНТУРНИЙ ЕЛЕКТРИЧНИЙ КОТЕЛ?

 

Двоконтурні електричні котли мають відмінності від одноконтурних. Вони забезпечують нагрівання води і для опалювальних систем, і для гарячого водопостачання. Це їх основна відмінність.

 

Характерними особливостями одноконтурних опалювальних приладів є:

 

  • Їх менша вартість, але для отримання гарячої води буде потрібно ще і додаткове придбання бойлера;

 

  • Можливість придбання більш дешевих настінних варіантів або підлогових моделей з чавунними теплообмінниками, які, правда, більше використовуються в старих опалювальних системах.

 

Двоконтурні електричні котли - це:

 

  • Компактні розміри;

 

  • Відпадає необхідність додаткового придбання бойлера для гарячої води;

 

  • На температуру води впливає інтенсивність струменя.

 

При придбанні котлів важливо знати, що вибір його потужності здійснюється з розрахунку на кожні 10 кв. метрів 1 кВт потужності приладу опалення. Коли виникає потреба в двоконтурних котлах, вона збільшується мінімум на чверть. Запас потужності важливий, якщо при експлуатації доводиться компенсувати падіння напруги. В умовах нашої реальності про це варто подбати  при придбанні електричних котлів, оскільки якраз у нас нерідко і трапляються різні перепади електричної напруги.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)