Як правильно вибрати ламинат

pravilnyj-vybor-laminata-0Вибір правильного підлогового покриття завжди є нелегкою проблемою при виконанні ремонту власного будинку або квартири. Вирішити її може ламінат, пропонований сьогодні дуже багатьма виробниками. Він став , мабуть, найпопулярнішим серед покриттів для підлоги.

Причина такої затребуваності в простоті установки, відсутності потреби в спеціальній підготовці підлоги і його з'єднанні з чорновим покриттям. Монтаж здійснюється з'єднанням деталей між собою. При переїзді ламінат може бути розібраний, і перевезений для використання в іншому місці або для продажу.

Шліфувати такий ламінована підлога не потрібно, не потрібно і лакове покриття. Граничною простотою відрізняється догляд за ламінатом. Досить пропилесовіть. Такі підлоги за своєю природою вже захищені від пилу, а тому часте прибирання просто не потрібне. Безсумнівним достоїнством є і міцність цього матеріалу. Він не боїться бігу на підборах, пересування меблів чи недопалка, що впав.

Якщо вже визначилися з тим, що підлога у відремонтованій квартирі буде покрита саме ламінатом, отримайте інформацію про оптимальний його варіанті.

У ЧОМУ ПОЛЯГАЄ ВИБІР ЯКІСНОГО ЛАМІНАТУ?

Перш за все, визначається стать якого приміщення планується застелити цим матеріалом. Якщо підлогове покриття буде відчувати активні навантаження, то і ламінат повинен бути максимально міцним. Є різні класи його міцності, від яких залежить стійкість ламінату до стирання. Сьогодні доступні два основні види ламінату: побутовий та комерційний, з яких і вибирають те, що краще підходить для кожного конкретного випадку.

Комерційним ламінатом покривають підлоги торгових і офісних приміщень. В офісах спостерігаються підвищені навантаження, а тому краще використовувати ламіновані покриття 33 класу (АС5 - клас стирання). Приміщенням комерційного призначення із середніми навантаженнями підходять покриття з ламінату, маркованого 31-м класом (АС-4).

У приміщеннях - побутових, а також і комерційних, якi характеризуються низькими навантаженнями, використовується ламінат, пропонований саме для таких умов використання: його характеристики - 31 і АС3.

Ми рекомендуємо, щоб в комерційних приміщеннях проводили настилання покриття з ламінату 32-33 класів, в приміщеннях житлового призначення - 31-32. Якщо догляд за такими підлогами здійснюється належним чином, то його термін служби досягає 5-10 років, але коли до нього ще й дбайливо ставляться - то і до 15 років.

pravilnyj-vybor-laminata-1     pravilnyj-vybor-laminata-2

ВОЛОГОСТІЙКІСТЬ - ВАЖЛИВА ВЛАСТИВІСТЬ ЛАМІНАТУ

Ламінат вологостійкий відрізняється високою вологостійкістю, що надзвичайно важливо в його умовах експлуатації. Цей показник досягається за рахунок просочення водовідштовхувальними складами абсолютно всіх місць з'єднання, або ж застосування в процесі виробництва матеріалу пластикових основ.

Істотно підвищується вологостійкість, якщо склеювання стиків здійснюється спеціальними клеями з водовідштовхувальними властивостями.

Природно, що водовідштовхувальний ламінат має більш високу вартість. Якщо ж спробуєте заощадити, сподіваючись, що і так прокотить, а з високою чутливістю стиків і з'єднань до вологи, їх намоканням, деформацією і приходом ламінованого покриття в непридатність як то впораєтесь, ви отримаєте великі проблеми. При відсутності іншого виходу або нестачі грошей слід хоча б використовувати названі вище клейові склади.

СПОСОБИ КРІПЛЕННЯ ПАНЕЛЕЙ ЛАМІНАТУ

Ламінат відрізняється і способом кріплення його панелей, тобто замковим з'єднанням. Воно може бути і клейовим, і безклєйовим. Просте порівняння показує безперечну перевагу бесклейового ламінату, що є більш якісним, надійним і сучасним. Планки між собою з’єднуються за допомогою замкового з'єднання.

Його перевага ще й у тому, що:

  • При монтажі досягається відчутна економія часу;
  • Відсутня потреба в спеціальному інструментарії;
  • Не потрібні й особливі професійні навички;
  • Легко виконується демонтаж:
  • Можлива повторна укладка в інших місцях;
  • Стики мають ідеальний вигляд і не мають слідів клейових складів.

pravilnyj-vybor-laminata-3     pravilnyj-vybor-laminata-4

ОДНА ПОРАДА НАОСТАНОК

Щоб уникнути стукоту ламінату об бетонну основу, буде потрібно придбати покриття, яке має поліетиленову підкладку. Ламіноване покриття буде безшумним. До того ж забезпечиться додаткова теплоізоляція.

Уяву про основні критерії ми дали відвідувачам сайту. Не забувайте про них, коли вирушаєте за придбанням ламінату, і ви досягнете успіхів у справах ремонтних.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)