Як підібрати гідроакумулятор для насоса

Такі прилади, як гідроакумулятор для систем водопостачання, призначені для виконання відразу кількох функцій, які є дуже важливими. Будь-яке з перерахованих призначень можна вважати достатньою підставою, щоб для придбання і установки такого устаткування.

 

Гідроакумулятори в водопостачальних системах використовуються для виконання таких функцій, як:

 

  • Забезпечення тиску води на стабільному рівні;

 

  • Захист насосного обладнання від занадто частих (зайвих) спрацьовувань;

 

  • Зберігання резервних запасів води, які необхідні при відключеннях електроенергії;

 

  • Захист систем від гідроударів, які пов'язані з перепадами напруги, яке надходить до насосів, або від попадання повітря в водопроводи.

 

З проблемою вибору гідроакумулятора для насоса стикається більшість людей, які займаються облаштуванням індивідуальних систем водопостачання. Наші поради - це спроба дати ґрунтовну інформацію, яка допоможе зробити вибір гідроакумулятора для конкретних умов експлуатації.

 

     

ЩО КРАЩЕ - ГОРИЗОНТАЛЬНИЙ АБО ВЕРТИКАЛЬНИЙ ГІДРОАКУМУЛЯТОР?

 

Принципової різниці між гідроакумуляторами горизонтального і вертикального типу для користувачів практично немає. Необхідно здійснювати покупку гідроакумулятора того типу, який буде зручним для установки в будинку, саме в тому місці, де він буде забезпечувати ефективну експлуатації і не створюватиме незручностей.     

Традиційно вважається, що горизонтальні гідроакумулятори найкраще підходять для популярних нині насосних станцій через більш простого кріплення на насосі. Вертикальні прилади більше застосовуються з зануреними насосами, оскільки простіше монтуються в приміщеннях.

 

ЯКИЙ ОПТИМАЛЬНИЙ ОБСЯГ ГІДРОАКУМУЛЯТОРІВ ДЛЯ НАСОСІВ?

 

Сьогодні можна знайти різні схеми і коефіцієнти, які дозволяють вираховувати мінімально необхідні обсяги гідроакумуляторів. Вони не завжди є необхідними, оскільки є цифри, отримані на практиці.

Якщо обрахували все і отримали, припустимо, 36,5 літра необхідного мінімального обсягу, все одно купувати доведеться 50-літровий бак, оскільки ринок пропонує стандартні типорозміри. З практики виходить приблизна картина, яка відповідає потребам клієнтів і дозволяє робити найоптимальніший варіант.

Додатковий обсяг гідроакумулятора може знадобитися в тих випадках, коли необхідна наявність запасу води, наприклад, на випадки відключення електроенергії. Якщо вже при установці такого приладу була допущена помилка в частині оптимального обсягу бака, або при погіршенні ситуації з електропостачанням, то без проблем можна буде довстановити додатковий гідроакумулятор.

     

ВІДМІННОСТІ МІЖ ДОРОГИМИ ГІДРОАКУМУЛЯТОРАМИ І ДЕШЕВИМИ

 

Якість виготовлення окремих складових має принципове значення для споживачів. Знімні фланці, що встановлюються на гідроакумулятори можуть виготовлятися з оцинкованої або нержавіючої сталі. Останні мають більш тривалий термін експлуатації, оскільки не піддаються корозії. Вони знімні і легкозамінні. Важливо знати, в яку суму  в майбутньому буде обходитися їх заміна.

Для набору і зберігання води іменитими виробниками виготовляються в високій якості, оскільки вони дорожать брендами. Для цього застосовуються якісні матеріали. Маловідомі компанії подібним прагненням не відрізняються, а тому і сподіватися на достатню якість не завжди доводиться розраховувати.

За матеріалом виготовлення вони можуть бути із звичайної сталі і нержавійки. За об’ємом починаючи від 18 – 1000 і більше літрів.     

Звертайтесь у наш інтернет супермаркет «Еспо» і ми допоможемо зробити вам правильний вибір.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)