Як вибрати ванну її класифікації і види

Ванні кімнати в сучасних квартирах і будинках вже далеко не ті, що були раніше. Розуміючи важливість санвузлів, господарі прагнуть зробити їх максимально зручними і практичними. При цьому не забувають про те, щоб вони були ще й оригінальними. Тому питання, як правильно вибрати ванну, є надзвичайно актуальним.
Благо, можливості для їх вибору існують широкі. Вони відрізняються не тільки розмірами і формою, а й оформленням, а також функціональними можливостями. Це вимагає від покупця максимального врахування всіх особливостей майбутньої експлуатації.

 

ЩО ВРАХОВУЄТЬСЯ ПРИ ВИБОРІ ВАННИ?

 

Позбутися прикрих помилок при виборі ванни для побутових потреб можна в тому випадку, якщо будуть враховані деякі особливості:

  • По-перше, необхідне чітке визначення з необхідними розмірами, щоб потім не виявилося, що для обраного їй місця вона виявляться за маленькою або за великою.
  • По-друге, важливий і вибір форми, оскільки вона не тільки має відповідати обраному місцю, а й вписуватися ідеально в інтер'єр.
  • По-третє, звертається увага на матеріал, з якого виготовлена.
  • По-четверте, слід розібратися з усіма доступними опціями.

    

КЛАСИФІКАЦІЯ ВАНН ЗА МАТЕРІАЛОМ ВИГОТОВЛЕННЯ

 

Матеріали для них використовуються найрізноманітніші. Є й купелі з дерева, і ванни, виготовлені з мармуру, але вони досить рідкісні, випускаються в обмежених кількостях. Їх вартість доступна одиницям, а тому застосовуються тільки для елітних інтер'єрів. Масове поширення спостерігається у виробів з чавуну і сталі, а також акрилу. Останнім часом з'явився і такий вид, як кварилові вироби.

Сталеві - відрізняються, перш за все, доступною вартістю, при цьому мають прекрасний вид і досить тривалі терміни експлуатації. Важливо і те, що такі ванни, завдяки невеликій вазі, легко транспортуються і встановлюються. До негативних властивостей доводиться відносити їх високу гучність і швидке охолодження через високу теплопровідність.     

Чавунні - це правильний вибір виробів, які відрізняються надійністю і довговічністю. Такий класичний варіант пройшов перевірку часом. Він зручний в експлуатації, оскільки наповнення водою відбувається практично безшумно, а температура зберігається довго. Такі ванни покривають емаллю, що забезпечує легкий догляд за ними. На гладкій поверхні не затримується бруд. Велика вага, обмежений вибір форм, складніший монтаж - це мінуси чавунних ванн.

Акрилові - за пару десятиліть використання нашими співвітчизниками наздогнали за популярністю своїх чавунних побратимів. Міцний полімер легко піддається формуванню, що дозволяє отримувати будь-які форми і конфігурацій. Додання міцності таким ваннам здійснюється армуванням декількох шарів скловолокна, посадженого на полімерні смоли. Дно зазвичай зміцнюють додатково, використовуючи металеві сітки. Якісна акрилова ванна має досить високу вартість. Пропоновані дешеві моделі, швидше за все, виконані з пластика, а тому не міцні і не довговічні. Вироби з акрилу мають невисоку стійкість до механічних пошкоджень. На них швидко з'являються подряпини. Вони можуть фарбуватися при пранні кольорової білизни.

Кварилові - виготовляються з матеріалу, що представляє комбінацію акрилу і кварцу. Мають достатню міцність. Таким ваннам не потрібно армування. Їх поверхня є твердою, що виключає появу подряпин. Від акрилових вони важче, але легше чавунних. Відрізняються різноманітністю пропонованих форм. Мають високу вартість.     

 

     

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИЗНАЧИТИ РОЗМІР

 

Здебільшого виробники пропонують стандартні розміри, але можна зустріти і моделі, які відрізняються спеціальними габаритами. При виборі ванни для лежачого купання зазвичай пропонуються вироби, що мають довжину 150, 170 або 180 сантиметрів. Покупець вибирає виходячи з росту найбільшого члена сім'ї.
Фахівці радять ванни, які мають довжину борту 170 см. Вони відмінно підходять для користувачів середнього зросту, а також відмінно розташувуються в типових санвузлах сучасного житла. Для квартир-«хрущовок» краще підійдуть півтораметрові, оскільки довші просто не помістяться в санвузлах. Довжиною180 см використовуються в квартирах, що відрізняються сучасним плануванням і просторими санвузлами.

Ширина ванн традиційної прямокутної форми дорівнює 70-80 см. Її вибирають виходячи з статури користувачів. Оптимальною глибиною є 50-60 см. Вони зазвичай відрізняються комфортністю для всіх людей. Сьогодні на ринку можна знайти і сидячі або стоячі ванни, що відрізняються великою висотою бортів. На внутрішні обсяги ванн впливають кути нахилу стінок і внутрішній рельєф, тобто наявність внутрішніх поличок, підлокітників і ніш.

 

     

ВИБИРАЄМО ФОРМУ

 

Роздумуючи, яку ванну краще вибрати, слід не забувати і про те, що сьогоднішні пропозиції - це не тільки вироби стандартної форми, а й інших форм. Вибирати є з чого. Виходити тут слід з умов їх майбутньої установки і експлуатації.

Вибрати можна ванну такої форми, яка буде встановлюватися не біля стіни, а посеред кімнати. Є моделі, що встановлюються в кутку або в ніші. Вони бувають круглими, квадратними, багатокутними. Кваліфікована допомога фахівців Інтернет-супермаркету «ЕСПО» і пропонований асортимент цього сантехнічного обладнання дозволяють нашим покупцям купувати ті ванни, які відповідають їхнім запитам.

Сучасні виробники оснащують вироблені ванни самими різними пристроями і деталями, які сприяють створенню комфорту для користувачів.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход