Чавунні твердопаливні котли

Найдено: 1 - 1 из 1 товар

Все частіше на заміну газовим та електричним котлам приходять котли на твердому паливі, ця заміна стає корисною особливо в моменти подорожчання газу та електроенергії , а вони як відомо автономні і від того і від іншого, тому являються набагато економнішими ніж їхні прототипи. Перевагу над усіма твердопаливними котлами отримали чавунні через особливості їхнього матеріалу з якого вони виконані.

ПРИНЦИПИ РОБОТИ ТА ХАРАКТЕРИСТИКИ ЧАВУННИХ КОТЛІВ

Завдяки сировині з якої вони виготовленні ці агрегати не піддаються корозії як наприклад котли із сталі. ККД (коефіцієнт корисної дії ) становить в межах від 70% до 80%.  По скільки чавун дуже міцний та стійкий матеріал, то котел із нього буде слугуватиме Вам набагато довше за будь-який інший , близько 50 років, погодьтесь що це дуже довгий термін!

Завдяки тому що котел поділяється на декілька секцій, то це дає змогу в разі якоїсь неполадки легко її виправити, також від кількості залежатиме потужність агрегату. Монтування його дещо важче ніж у стального, але це лише за рахунок великої ваги, відбувається воно на заздалегідь підготовлене місце на підлозі. Звичайно що цей процес повинен відбуватись обов’язково за участі професіонала, адже це в подальшому може вплинути на роботу, ефективність та продуктивність Вашого агрегату.

Негативних сторін в чавунних твердопаливних котлах немає окрім однієї, ці агрегати легко піддаються механічним пошкодженням, тому щоб цього уникнути потрібно дотримуватись усіх правил користування такими агрегатами, одним із головних правил являється правило стосовно перенагрівання, якщо ж таке сталось, то в жодному разі не можна його остуджувати водою, самий оптимальний варіант це – пісок, тому заздалегідь подбайте щоб у котельні де у вас стоїть котел був він присутній.  

Хорошою ознакою таких котлів являється їхня екологічність при їхній експлуатації, всі продукти згорання не несуть за собою шкідливих викидів. Окрім цього вони дуже прості та зручні у використанні, головне що варто не забувати – це не часто але регулярно очищувати їх , це не займе багато Вашого часу .

В вигляді сировини для горіння можна застосовувати різноманітне паливо :  дрова, дерев’яні відходи, торф, брикети і т.п. Великим плюсом вважається автоматична робота таких агрегатів, контроль потрібен лише за згоранням палива та постачанням нового, всі ж інші процеси відбуваються самостійно.

Обравши чавунного котла на твердому паливі, Ви обираєте надійність та комфорт.