Корисні поради при виборі унітазу, частина 2

Як би банально не звучало, але унітаз є надзвичайно важливим предметом у нашому житті. Надзвичайно неприємно буває, коли він дає тріщину або трапляються ще якісь неприємності.

При виникненні потреби в новому сантехнічному обладнанні необхідно мати повне уявлення про те, як вибрати якісний унітаз. Наше сучасне життя вже слабо уявляється без наявності цього сантехнічного дива. Благо, вибір унітазів сьогодні пропонується колосальний.

Робити цей крок при такій великій кількості пропозицій дуже складно. Тут без порад знаючих фахівців обійтися досить складно. Придбання оптимальної моделі важливе ще й тому, що воно здійснюється років на 5-10. До того ж, кожен розраховує на відмінну функціональність даного придбання.

 

ЯК ЗРОБИТИ ПРАВИЛЬНИЙ КРОК У ВИБОРІ УНІТАЗУ?

 

При покупці унітазу кожен покупець виходить з того, щоб він підходив не тільки йому, але всім домочадцям. Різниця цих виробів - в матеріалах, з яких вони виготовляються, в способах установки. Пропозиції ринку - різноманітні. Це можуть бути як зарубіжні вироби, так і вітчизняні. Останні відрізняються більш низькою вартістю, оскільки для них не потрібна сплата ввізного мита.

 

Зручний і ефективний унітаз - це прилад, який в повній мірі відповідає таким основним речам:

  • Має хороший змив;
  • Характеризуються швидкою наповнюваністю бачка;
  • Безшумно наповнюється водою;
  • Безвідмовно функціонує;
  • Довговічно експлуатується.

Щоб змив був хорошим, гладкою повинна бути глазур. В іншому випадку в пори потраплятиме бруд, а вода буде змиватися погано. Найчастіше доведеться вдаватися до послуг йоржика. Від величини бака якість даної операції не залежить.

Як тихо і швидко буде заповнюватися бачок, залежить від запірної апаратури, яка за принципом дії приблизно однакова. При покупці унітазів перевагу віддавайте перевіреним брендам. Коли в будинку проживає декілька чоловік, то важлива швидкість наповнення бачка.

Є ще одна надзвичайно важлива деталь для тих випадків, коли споживач прагне до економії води і використовує лічильники її витрати. Кращим рішенням стане придбання унітазу з двокнопковою арматурою, для якої характерна наявність великого і маленького зливу. Хоча такі унітази і дорожче, вони забезпечують справжню економію.     

 

     

ЯКІ БУВАЮТЬ ФОРМИ ЧАШОК?

 

Чаші унітазів за формою можуть мати ухил або поличку. Вони бувають і без останніх, іменовані воронкоподібними. У традиційно радянському вари анте - це переважно унітази з поличками. Вони відрізняються істотною перевагою: при падінні якоїсь речі в унітаз є велика ймовірність, що вона затримається на цій самій поличці, а не полетять далі.

В європейських варіантах полички визнані негігієнічними, а тому віддають перевагу воронкоподібним варіантів. У них внутрішні поверхні звужуються до задніх стінок. У таких унітазах є функція антисплеску.

Ринок пропонує і широкий вибір чаш за формою і розмірами. Вони бувають округлими, круглими, овальними і заквадраченими. При наявності можливості найкраще присісти, щоб на практиці оцінити зручність і комфортність. Сучасні унітази відрізняються і різними додатковими опціями, наприклад, музика, або підігрів сидінь.     

 

     

МАТЕРІАЛИ, ВИКОРИСТОВУВАНІ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ УНІТАЗІВ

 

Унітази виготовляються переважно з таких матеріалів, як фарфор або фаянс. Їх основним компонентом є глина. Різниця полягає в тому, що в складі порцеляни її менше, оскільки додаються зміцнювальні речовини, наприклад, кварц.

Фарфор відрізняється кращою щільністю і міцністю, а тому він більш довговічний. Він легко змивається. Не залишаються плями і потертості. Унітаз з порцеляни завжди залишається білим і чистим.

Фахівці радять уникати унітазів з фаянсу. З роками він схильний до пропускання всередину себе вологи, оскільки невологостійкий. Потім з'являються плями і тріщини. Фарфор - зовсім інше. Їм не страшні ні тріщини, ні волога.

Відмінності між цими двома матеріалами неозброєним оком годі й шукати. Щоб отримати уявлення про те, з якого матеріалу виготовлений пропонований вам унітаз, необхідно ознайомитися з сертифікатами та іншою документацією, в якій міститься вся необхідна інформація.    

 

     

ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР ТРУБИ ВИХОДУ

 

Вихід унітазу може бути прямим або косим. За європейськими стандартами перевага віддається прямим виходів. Якщо унітаз встановлюється там, де ще експлуатується стара каналізаційна система, буде потрібне устаткування з косим випуском. Коли ж застосовується нова пластикова система, то використовувати можна унітази з різними виходами.

Все залежить від використовуваної системи каналізації, хоча попередня розмова з сантехниками перед покупками не завадить. Вона повністю позбавить від можливих наслідків і додаткових витрат.

Сподіваємося, що ми надали необхідну консультативну допомогу у вирішенні проблеми, що полягає в тому, як правильно вибрати унітаз. Додаткові консультації доступні при покупці безпосередньо в нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО».

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход