Яка ванна краще - допомога у виборі ванни

Якщо сучасний ринок сантехнічного обладнання пропонує величезний асортимент різних виробів, то мимоволі виникає питання щодо того, які з них кращі - акрилові або металеві. Знайти відповідь на нього людині без наявності достатніх знань вельми складно.

Надати допомогу в непростій справі вибору ванни і покликана дана стаття, підготовлена ​​на підставі досвіду наших фахівців та їх спостережень. Їм доводиться мати справу з різними їх видами, тож вони допоможуть визначитися з відмінностями і характерними властивостями сантехнічного обладнання з металу і акрилу.

Що краще вибрати - відповіді бувають вельми суперечливі, оскільки є твердження про повну перевагу акрилу, а є - і металу. Істина - посередині. Чому таке твердження? Споживач зможе упевнитися, прочитавши цю статтю.

 

АКРИЛОВІ ВАННИ: ПОЗИТИВНІ І НЕГАТИВНІ ВЛАСТИВОСТІ

 

Акрил буває литим і екструдованим. Матеріал, що використовується, відрізняється пластичністю, а тому легко виготовляються вироби самих різних форм і розмірів. Покриття епоксидними смолами і наявність спеціального каркаса з металу сприяють суттєвому підвищенню їх міцності.

До позитивних властивостей акрилу повинні бути віднесені наступні фактори:

  • Прекрасне збереження тепла, що сприяє тому, що вода в них довго залишається теплою;
  • Вони не бояться ушкоджень емалі, які надзвичайно небезпечні для чавунних і сталевих побратимів;
  • Сантехнічне обладнання з акрилу легко миється, для чого достатньо лише обполоснути теплою водою і насухо витерти;
  • Величезна різноманітність акрилових варіантів.

     

Та, як і в будь-якому виробі, тут також не вдалося уникнути недоліків, стосовно яких, перш за все, слід повести розмову про такі мінуси:

  • Недостатність опору до високих температур. Температура плавлення акрилу - до 160 градусів. Хоча вона навряд чи буде використовуватись для купання, окремі вироби економ-варіанту все ж деформуються в деяких випадках.
  • Деякий дискомфорт можна відчувати від їх механічної крихкості, оскільки вони іноді прогинаються під вагою людини. Якщо на поверхню впаде важкий предмет, то це може привести до тріщин і пробоїн. Їх можна усунути, але все одно це неприємно.
  • Вони чутливі до побутової хімії. Якщо сталеві і чавунні вироби чистяться будь-яким засобом, то акрилові - лише спеціальними миючими засобами.
  • Вартість якісних акрилових ванн досить висока і це при тому, що служать вони зазвичай 10-20 років.

 

     

МЕТАЛЕВІ ВАННИ: ПЛЮСИ І МІНУСИ

 

Серед великої кількості пропозицій варіанти з металу продовжують залишатися затребуваними серед наших співвітчизників. Відрізняються доступністю цінового діапазону, а тому їх купують клієнти з різними фінансовими можливостями. Позитивні властивості цього сантехнічного обладнання полягають в таких характеристиках:

  • Мають малу вагу, якщо порівнювати з іншими. Вона дорівнює 25-30 кілограмам при товщині стінок в 2,5-3 міліметра.
  • Важлива перевага полягає і в можливості вибору металевого сантехнічного обладнання самої різної форми, що дозволяє пожвавити інтер'єр санвузла.
  • Відмінний товарний вигляд забезпечується емаллю, якою покриваються металеві вироби. Вони блищать, приваблюючи покупців.
  • Тривалі терміни експлуатації - не менше 15 років.
  • Не вибагливі у догляді, не вимагають спеціальних мийних засобів для догляду.
  • Швидко прогріваються, оскільки мають малу вагу.
  • На поверхні емалі немає пір, а, значить, немає бактерій.
  • Метал піддаються ремонту і фарбуванню, що дозволяє продовжувати терміни служби набагато меншими капіталовкладеннями.
  • Вони легкі, тому транспортуються без проблем і легко встановлюються.

Придбання якісної металевої ванни неможливе без знання їх негативних властивостей. Це, зокрема:

  • Швидке охолодження води, приготовленої для водних процедур.
  • Сильний шум від ударів води, яка набирається в металеву поверхню. Це незручно особливо в тих випадках, коли санвузол відрізняється поганий звукоізоляцією.
  • Не виключається можливість прогину дна в процесі експлуатації.
  • Тонкий шар емалі, який використовується в якості покриття, а тому можливі його відколи.

Недоліки властивостей метала усуваються навіть своїми руками. Наприклад, хороша звукоізоляція позбавляє членів сім'ї від неприємних звуків. Допомагає в цій справі і монтажна піна, нанесена на зворотну сторону металевої оболонки. Вода в них довше залишається теплою при поліпшенні теплоізоляції стін. Вирівнювання підлоги і занурення самої ванни на третину в ящик з піском забезпечують її стійкість і повне позбавлення від галасливого водонабору.

 

     

НА ЧИЮ Ж КОРИСТЬ ЗРОБИТИ ВИБІР?

 

Стовідсоткового визначення кращої ванни серед виробів з акрилу і металу ви не отримаєте ні з чиїх вуст. Все тому, що обидва види мають, як позитивні, так і негативні конструкційні та експлуатаційні властивості. І тут свою роль, звичайно ж, зіграють особисті переваги покупця.

Важливо, щоб він купував товар високої якості, щоб він був виготовлений ​​зі справді високоякісного акрилу, а не з низькопробного або простого пластика. Те ж саме стосується і використовуваного виробниками металу, який може бути першокласним, або тим, який просто виявився дешевшим і доступнішим.

Скажімо одне: Інтернет-супермаркет «ЕСПО» - це пропозиції виробів від перевірених виробників, а, значить, що володіють максимально можливою якістю.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход