Що враховувати при виборі змішувача для біде?

Популярною нині стала установка маленьких ванночок, які зручні для інтимної гігієни. Великий асортимент біде повністю позбавляє від проблем з потребою перепланувань, оскільки вони займають не так багато місця. Разом з вибором і придбанням цього пристрою потрібно буде і купити змішувач. Його конструкція дуже впливає на забезпечення зручності використання даного сантехнічного обладнання. Далеко не кожен пристрій може підійти до конкретної ванночки, оскільки вони відрізняються і місцем установки, і способом кріплення, і технічними особливостями.

 

ВАРІАНТИ ПОДАЧІ ВОДИ ДО ЧАШ БІДЕ

 

Першим варіантом є зовнішнє заповнення. Це - практично традиційна раковина, що заповнюється зверху водою, яка надходить ззовні. Ці типи ванночок можуть експлуатуватися разом з усіма моделями вбудованих кранів.

Другий варіант передбачає заповнення чаш зсередини. Вода в них подається через пристрої, які розташовуються на чашах з внутрішньої сторони (під крайками або на дні). Такій сантехніці потрібен спеціальний різновид кранів, які за конструкцією не мають принципової відмінності від традиційних аналогів. Однак, їх комплектація і можливості відрізняються деякими нюансами.

 

     

У ЧОМУ ОСОБЛИВОСТІ ЗМІШУВАЧІВ ДЛЯ БІДЕ?

 

Крани для гігієнічних ванночок мають можливість більш плавного регулювання температури і напору, а також умови для великих меж зміни напрямку струменя. Вони комплектуються аераторами, за допомогою яких розпорошується рідина. До додаткових сервісів можна віднести використання термостатів і насадок.     

По виду конструкції такі крани бувають:

  • Пристроями з лійками або вбудованими;
  • Термостатичними приладами;
  • Пристроями з 1 або 3 отворами, які служать для зміни напрямку струменя;
  • Кранами з виливом, які застосовуються лише з ваннами, мають в корпусах отвори, які використовуються для фіксації. Від висоти кріплення приладу залежить підбір форми «носика»;
  • Сенсорними, двохвентильними або з одним важелем;
  • Приладами прихованого або зовнішнього кріплення.

 

     

ЩО ВРАХОВУВАТИ ПРИ ВИБОРІ ЗМІШУВАЧА ДЛЯ БІДЕ?

 

Вибираючи кран для даного обладнання, звертайте увагу буквально на все дрібниці, оскільки від цього залежить майбутній комфорт, ефективність та тривалість експлуатації.

По-перше, дізнайтеся, як зручніше проводити процедури: сидячи до крану обличчям чи спиною. При використанні ванночки для купання дітей доцільним буде придбання пристрою з лійкою.

По-друге, важливим моментом є матеріал, з якого виготовлений виріб.

По-третє, вивчіть спосіб управління і регулювання обладнання.

По-четверте, чи є термостат і додаткові сервісні можливості.     

 

РІЗНОВИДИ ЗМІШУВАЧІВ ДЛЯ БІДЕ

 

При виборі вбудовуваної моделі важливо знати, що вона буде кріпитися прямо на бортик ванни. Аналогічно приладам для кухонь. Правда, досить часто так називаються і пристрої, які використовуються для прихованого монтажу. При такому способі установки фіксуються всі основні частини комунікацій в нішах і на стінах. Від візуального огляду їх приховують облицювання або шторки.

Особливостями установки цього обладнання є такі моменти:

  • При виникненні потреби в ремонті або технічному обслуговуванні до всіх елементів повинен бути вільний доступ. Місце установки настінних змішувачів зверху прикривають панелями, які легко знімаються. Не слід використовувати поверхневу обробку, наприклад, керамічною плиткою.
  • Важливе забезпечення постійного візуального контролю справності обладнання, щоб мати можливість своєчасного виявлення протікання. В обшивці для цього обладнують оглядові люки.

Крани для унітазу відносяться до найпоширеніших варіантів, використовуваних в міських квартирах. Вельми скромні розміри туалетних кімнат в типових будинках не дозволяють використання в них ще й гігієнічних ванночок. Найчастіше їх функції виконуються чашами унітазів. Ноги в них не помиєш, але за прямим призначенням можна використовувати вільно.

Подібні пристрої це агрегати з лійками, душовими шлангами і елементами, необхідними для кріплення. Залежно від місця установки в них використовується кріплення на стіні, або на корпусі унітазу.     

 

     

ВАЖЛИВІ ПОРАДИ ЩОДО ВИБОРУ ЗМІШУВАЧА ДЛЯ БІДЕ

 

Від поганої якості води страждає будь-яка сантехніка. Наші водопроводи, на жаль, «допомагають» в цьому. В рідині, яка тече по них, чимало дрібних частинок, що згубно діють на змішувачі, в яких використовуються пластинчасті (керамічні) картриджі. На подачі не завадять додаткові очисні фільтри.

Найкраще використовувати змішувачі для таких пристроїв, які мають настінне кріплення. Вони можуть розташовуватися при входах в туалетні кімнати. При цьому лійки зі шлангами видимими не будуть. Відрізняються вони і універсальністю використання, наприклад, за рахунок збільшення довжини шлангів.

Коли використовується жорстка вода, то найкращим варіантом буде двухвентильна сантехніка. Вона легше ремонтується, не вимагаючи розбирання приладу. З бюджетних приладів більш надійними є латунні пристрої. Вони можуть покриватися хромовим або нікелевим покриттям. Купуючи дане обладнання, цікавтеся наявністю ремкомплектов та їх комплектацією.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход