Автоматичний змішувач води з терморегулятором - що це?

Щоб наше з вами життя ставало комфортнішим щорічно з'являються найрізноманітніші речі. У списку «розумної» сантехніки особливе місце відводиться автоматичним змішувачам, які обладнують терморегуляторами. Під таким обладнанням маються на увазі спеціальні крани, що мають безконтактне управління.

 

ЗА ЯКИМ ПРИНЦИПОМ ПРАЦЮЄ АВТОМАТИЧНИЙ ЗМІШУВАЧ?

 

Конструкція даного обладнання містить корпус, терморегулятор і додаткові елементи. Основу їх функціонування визначає принцип підтримки єдиних режимів температури і її рівноваги. Це сантехнічне обладнання комплектується блоками контролю тиску і температури.

Основний елемент безконтактних кранів автоматичного типу - це інфрачервоний датчик, що має електромагнітний клапан і плату електроніки. Принцип дії пристроїв такий: відразу після потрапляння предмета, наприклад, руки людини, в зону функціонування датчиків, електронікою подається сигнал на водяний електромагнітний клапан, після чого відбувається його відкриття і вода починає литися.

Після зникнення предмета з цієї зони діяльності - відбувається перекриття подачі води. Досягнення спочатку виставленого на регуляторі рівня температури відбувається практично миттєво, десь за 0,2 мілісекунди.

На сучасному ринку доступний широкий асортимент таких моделей, що відрізняються між собою рівнем напруги живлення електроніки і дизайном. Електроніка може вбудовуватися в корпус пристроїв або розташовуватися в окремих контейнерах, що кріпляться над умивальниками або мийками.

 

     

У ЧОМУ ПЕРЕВАГИ АВТОЗМІШУВАЧІВ З ТЕРМОРЕГУЛЯТОРАМИ?

 

Якщо є потреба в одночасному вирішенні декількох проблем, варто звернути увагу на сантехнічні вироби з терморегуляторами. Переваги даного типу пристроїв полягають в наступному:

  • З'єднання потоків холодної і гарячої води в єдиний струмінь відбувається автоматично, чим виключається ризик опіків від занадто гарячої води;
  • Повне виключення перепадів температури. Немає необхідності в підбиранні температури води при чергових перепадах тиску;
  • Зручне користування. Завдяки цим кранам виключений ризик повторних забруднень рук, оскільки відключення відбувається завдяки відведення рук від інфрачервоних датчиків. Дана перевага в повній мірі розкривається при монтажі таких пристроїв в громадських санвузлах, оскільки підвищуються шанси уникнення інфікування від вірусоносіїв;
  • Висока вологостійкість досягається тим, що всі елементи конструкцій ховаються всередину таких приладів. Назовні -  ні вентилів, ні рукояток управління, ні кранів. Є лише монолітний блок, який виконується з металу, що має захисне покриття і невелике віконце для інфрачервоних датчиків;

     

  • Економічність гарантується наявністю даних виробів, які обладнуються термостатами, і виключенням ризику залишення користувачами відкритих кранів. Використовується і надійна система захисту від протікань. Якщо встановити автоматичний кран, то можна домогтися 20-30-відсоткової економії води. За деякими дослідженнями економія досягає 50 відсотків;
  • Висока довговічність. У пристроях з ручним керуванням, які постійно використовуються, надзвичайно швидко приходять в несправність блоки управління (вентилі, клавіші). Безконтактним же пристроям така неприємність не загрожує, а тому вони служать довго і ефективно;
  • Сучасна естетичність. При наявності такого типу обладнання будь-яка ванна перетворюється в елітну.

Щоб використовувати ці сантехнічні пристрої з терморегулювання, доведеться виконати деякі правила. Напроти них не можуть розташовуватися дзеркальні поверхні, а на інфрачервоні датчики не повинні падати прямі сонячні промені. Є обмеження і в частині мінімального віддалення двох таких кранів один від одного і т.д.

 

     

ЩО СОБОЮ ЯВЛЯЮТЬ АВТОЗМІШУВАЧІ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ЕЛЕКТРОНІКОЮ?

 

В даний час ринок сантехнічного обладнання дозволяє будь-якому споживачеві стати власником моделей, що мають інтелектуальну електроніку. Йому достатньо лише в потрібному місці встановити таке обладнання, підключивши його до живлення.

Завдяки інтелектуальній електроніці визначення параметрів кімнат здійснюється автоматично, як і регулювання ступеня чутливості інфрачервоних датчиків. Можливі й варіанти управління з використанням дистанційних пультів. Можна натисканням кнопки на пульті виставляти потрібну чутливість, включати або вимикати пристрої, регулювати точний час спрацьовування.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход