Водяні рушникосушки в системах опалення і ГВП

Рушникосушки за час свого існування, як то кажуть, побачили все. Спочатку вони практично ніким не сприймалися, як корисні пристрої. Люди просто ігнорували вигнуті труби, які зустрічалися на стінах біля умивальників і ванн. Але потім до  народу прийшло просвітлення, і настав пік популярності даних пристроїв.

Сьогодні ринок пропонує багато сушок найрізноманітніших типів й моделей. Відрізняються дані вироби і дизайном, у багатьох випадках прикрашаючи інтер'єр. Спочатку користувачі стикалися з окремими проблемами, що полягають в тому, що хромовані прилади покривалися іржавими точками.

Відбувалося все це через те, що такі імпортні вироби не покривалися всередині антикорозійним покриттям. При цьому ніхто у нас не знав, що європейці включають їх у використовувані опалювальні системи зі спеціально підготовленими теплоносіями, з яких вилучено повітря. Системи гарячого водопостачання ніколи для підключення сушок не застосовувалися.

ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ РУШНИКОСУШОК В НАШИХ УМОВАХ

У наших квартирах, якщо не у всіх, то в їх більшості, даний агрегат доступний для використання лише при функціонуванні із гарячим водопостачанням, в якому застосовується вода з розчиненим киснем, який завжди викликає корозію внутрішніх поверхонь сталевих труб.

Зрозумівши зручність таких обігрівачів в повсякденному житті, наші співвітчизники вже не могли обходитися без них. Вони навіть не дивилися на незручності, які пов'язані зі швидким виходом їх з ладу. Потім з'явилися електричні пристрої, представлені в широкому асортименті. Вони вже не протікали, не іржавіли, але недолік полягав у потребі оплати додаткових витрат електроенергії.

Пошук розробників увінчався успіхом, і ми отримали можливість придбання даного обладнання, одні моделі якого підключалися до систем ГВП, а інші - до опалення. Тепер уже ринок запропонував такі вироби й вітчизняного, і імпортного виробництва.

     

КЛАСИФІКАЦІЯ РУШНИКОСУШОК ЗА ЗОВНІШНІМ ВИГЛЯДОМ

Залежно від зовнішнього вигляду є дві групи даних приладів:

  • M-образні і U-образні;
  • Дизайн-радіатори, виготовлені в формі драбинок.

Вироби першої групи виготовляються з чорної товстостінної, нержавіючої або оцинкованої сталі. Абсолютно безпечно вони використовуються з підключенням до систем ГВП. Прості в установці. Мають високу надійність. Характеризуються доступною вартістю.

Друга група складається з дизайн-радіаторів, що характеризуються великою дизайнерською різноманітністю. Ділиться на чотири види:

  • Сушки з латуні, міді, алюмінію, тобто з кольорових металів;
  • Прилади з чорної сталі, всередині покриті антикорозійним покриттям, або не покриті;
  • Вироби для рушників з нержавіючої сталі;
  • Двоконтурні сушки із теплообмінниками, виконані з чорної сталі.

     

Вироби, що виконуються з кольорових металів, пропонуються в різноманітному асортименті. Терміни їх експлуатації істотно скорочуються через те, що в системах ГВП використовується «агресивна» вода високої температури. Теплоносій також відрізняється часом наявністю металів-антагоністів. Найкраще дані теплоносії застосовувати в опалювальних системах.

Обігрівачі, виготовлені з обробленої всередині виробів чорної сталі, ще не мають достатньої надійності. Нанесення захисту вимагає подальших доопрацювань. Найбільш вдалими і живучими є пристрої з нержавіючої сталі, які надійні в обох випадках, тобто і при підключенні до опалення, й до ГВП.

В асортименті такого обладнання із нержавійки є пофарбовані, поліровані і хромовані моделі. Відмінність полірованих виробів від хромованих полягає в тому, що вони високих температур не бояться, мають поверхні ідеальної якості. При експлуатації приладів з системами ГВП спостерігається поступове зменшення внутрішнього перерізу труб, яке викликається випаданням домішок, розчинних у воді, в тверді опади.

Вільними від перерахованих вище недоліків є сушки з теплообмінниками. Гарантією цього виступає розведення теплоносіїв по незалежних контурах. Первинний контур працює з системами гарячого водопостачання. Утворення вторинного контуру виконується трубками самого приладу.

     

Тепло з першого контуру шляхом теплообміну передається другому, захищеному від несприятливих і згубних впливів ГВП, тобто від високого тиску, «агресивних вод», високих температур.

На даний момент можна відзначити, що розробники вирішили практично всі негативні моменти, пов'язані з використанням даного обладнання, а тому користувач може зі спокійною душею вибирати його оптимальний варіант. Для цього достатньо звернутися в Інтернет-супермаркет «ЕСПО», де ці вироби представлені в доступному і широкому асортименті.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)