Переваги сонячної енергії

Отримуючи високі рахунки за електроенергію, газ та опалення ми починаємо шукати різноманітні способи для зменшення вартості домашнього обслуговування. Варто розглянути використання сонячної енергії. Таким чином ми можемо використовувати безкоштовний ресурс.

Для центрального опалення і підігріву гарячої води витрачається значна частина коштів. Все більше українців розглядають варіант встановлення альтернативних джерел енергії. А саме сонячних батарей. Сонячні теплові системи перетворюють сонячної енергію в теплову енергію для нагріву води і будинку. Процес прийому сонячної енергії здійснюється на благо довкілля, без виробництва домішок. Правильно спроектована і встановлена сонячна батарея може покрити до 90% теплової енергії, яка є необхідна для гарячої води в літній період (травень-серпень). Варто відзначити, що протягом року баланс загальна економія може досягати цілих 60%.

Наступні розрахунки показують, скільки грошей ми можемо заощадити, використовуючи сонячну енергію. Наприклад, одна сім'я з 4-х людей в приватному будинку споживає гарячу воду до 320 літрів води на день (80л/чол.), з підігрівом від 10 до 45 °C, а також беручи до уваги додаткові 15% енергії для компенсації втрат тепла, викликаного поводженням з гарячою водою, ми отримуємо +5400 кВт тепло в рік.

Інвестиції в сонячні колектори є прибутковим підприємством. Оскільки вартість цін на паливо та енергоносії неухильно зростає, доходи від колектора будуть збільшуватись з кожним роком. Залежно від способу опалення, економія може скласти на рік від 500 до 2000 доларів.

Слід також мати на увазі, що чим вище споживання води в будинку, тим більш вигідним є установка - швидше починають економити на енергії та кошти. Завдяки сонячним батареям і наш будинок також потраплятиме потрібна кількість сонячного світла. Варто при будівництві будинку продумати розташування вікон. В найбільш освітленій кімнаті в полудень варто розмістити велике вікно. Однак, сонце, яке зігріває через вікна наш будинок в холодну пору року, влітку може привести до надмірного перегріву кімнати. Ось чому варто піклуватись про зовнішні установки – жалюзі та ставні. Останнє - на ніч, щоб захистити від втрати тепла, і в день, щоб запобігти нагріванню, коли  занадто сильне сонячне світло.

Як Ви вже бачите, з використанням сонячної енергії, ви можете бути на безоплатній основі для ізоляції та освітлення нашого будинку - тим самим заощаджуючи теплову енергію.

Є питання? Задавайте.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)