Не відстаючи від часу: постійна затребуваність сталевих панельних радіаторів

Панельні радіатори із сталі з однаковим успіхом використовуються в опалювальних системах багатьох зарубіжних країн. Вони затребувані і серед наших співвітчизників. Настільки широка їх популярність пояснюється одним: високою ефективністю в забезпеченні оптимальних температурних режимів.

НЕЗМІННИЙ ПРИНЦИП КОНСТРУКЦІЇ СТАЛЕВИХ ПАНЕЛЬНИХ РАДІАТОРІВ

Основу даної батареї становить панель прямокутної форми, що складається з двох тонких листів, які зварені між собою. Використовується сталь високої якості з видавленими вертикальними каналами для циркуляції теплоносіїв.

Збільшення тепловіддачі цих опалювальних пристроїв досягається П-подібними ребрами, які приварюються до їх тильних сторін. Радіатори можуть мати 1, 2 або 3 панелі, що з'єднуються паралельно. Зверху і з боків вони закриваються декоративними планками.

Дізнатися кількість панелей та рядів ребер в цьому обладнанні можна по їх маркуванню. Тип 10 - це наявність однієї панелі, 11 - однієї панелі і ребра, 21 - двох і одного ребра, 22 - двох панелей і двох ребер, 33 - трьох панелей і трьох ребер.

Дані вироби, пропоновані на вітчизняному ринку, мають різні габарити: ширина - 300-900 мм, довжина - 400-3000 мм, глибина - 45-158 мм. Подібну різноманітність пропозицій уможливлюють установку приладу абсолютно в будь-якому місці. У зимових садах під вітражем, наприклад, доречним буде використання радіатора 400х2000 мм, в передпокої, що не відрізняється просторістю, - батареї глибиною не більше 45 мм.

 

     

ЗРУЧНЕ ВИКОРИСТАННЯ СТАЛЕВИХ РАДІАТОРІВ ПАНЕЛЬНОГО ТИПУ

Мала теплова інерційність таких батарей дозволяє добре управляти ними за допомогою автоматичних радіаторних терморегуляторів.

Підключати такі прилади можна, як збоку, так і знизу. Коли пристрій передбачає нижню підводку, то в ньому є вбудований терморегулятор. Значення тиску для цього обладнання переважно таке: робоче - 8,7 атмосфер, дослідне - 13 атмосфер.

Панельні обігрівальні пристрої, крім ефективності та високої тепловіддачі, характеризуються ще і зручним монтажем, і доступною експлуатацією, в ході якої проблем практично не виникає.

     

ОСОБЛИВОСТІ ВИГОТОВЛЕННЯ ДАНОГО ОБЛАДНАННЯ

В даний час виробництвом приладів даного типу займається велика кількість виробників з-за кордону і з нашої країни. При цьому варто констатувати, що користуються вони одними і тими ж технологіями. Застосовується один вид сталі, що має і однакову товщину.

Якість даного опалювального обладнання визначають за якістю виконуваного зварювання. Зварювальне обладнання також практично всюди використовується ідентичне. В таких умовах важливим моментом при виборі та придбанні цих виробів є співвідношення вартості і якості.

     

СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ СТАЛЕВИХ БАТАРЕЙ

Основною сферою використання приладів цього типу є як індивідуальні житлові споруди, так і багатоповерхівки з індивідуальним опаленням, або багатоквартирні будинки, в яких обладнані автономні котельні.

Дотримання технічних умов дозволяє використовувати панельні радіатори із сталі для опалення більшості новобудов у великих містах. Зручним способом є їх монтаж ще на етапі будівництва, коли легше слідувати нормативам держстандартів.

При виникненні необхідності замінити застарілі батареї з чавуну або сталеві конвектори в старих будинках такими панельними агрегатами краще узгоджувати з відповідними службами або службами експлуатації будинків. В іншому випадку ці прилади можуть вийти з ладу завчасно. Причиною цього може стати забрудненість опалювальних систем, стрибки тиску від насосних конструкцій старих зразків, зливи теплоносіїв при тривалих ремонтних роботах.

Дані опалювальні пристрої не рекомендовані для систем з природною циркуляцією, при якій через слабкий циркуляційний тиск та істотний гідравлічний опір неможливо отримати розрахункову тепловіддачу.

Вибір такого типу обладнання для забезпечення опалення житлових приміщень - це правильне рішення, яке підтверджується:

  • Його красивим зовнішнім виглядом;
  • Доступною вартістю;
  • Відмінними експлуатаційними характеристиками;
  • Високою міцністю, що забезпечує ефективне протистояння навіть корозійним процесам;
  • Реальними термінами експлуатації, які вимірюються мінімум двадцятьма роками.

Сталеві радіатори панельного типу відрізняються зручним і простим обслуговуванням, оскільки на них немає тієї кількості пилу, який збирається зазвичай на секційних батареях. Догляд за таким обладнанням здійснюється шляхом протирання вологими губками по мірі виникнення потреби в цьому.

Дані батареї відрізняються високою тепловіддачею і здатністю витримувати скачки водяного тиску. З цієї причини вони прекрасно підходять для експлуатації в наших умовах експлуатації.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)