Як підібрати фекальний насос, їх види та характеристики

Дачна ділянка або заміський котедж - прекрасне місце для відпочинку і посильної праці на чистому повітрі. Однак, часом, все це може бути затьмарене через відсутність комфортних умов для приємного проведення часу. Однією з причин цього є відведення стоків каналізації, точніше, його неналежне облаштування. Придбання фекального насоса гарантує вирішення проблеми належним чином.

Питання лише в тому, як правильно підібрати фекальний насос. Без грамотної поради фахівців тут навряд чи обійтися. Ми зібрали найбільш значні поради, які завжди знадобляться споживачеві.

 

НА ЩО СЛІД ЗВЕРНУТИ УВАГУ В ПЕРШУ ЧЕРГУ?

 

При придбанні фекального насоса важливо звертати увагу на показники, від яких залежить його майбутня ефективна експлуатація:

  • Місце, де буде використовувати насос;
  • Відстань, на яку необхідно відкачувати рідини;
  • Консистенція і температура рідин, які будуть відкачуватися;
  • Необхідна потужність фекального насоса;
  • Його продуктивність;
  • Споживання електричної енергії;
  • Габарити насоса.

Слід взяти до уваги і на те, що фекальний насос може бути використаний для добування води з колодязів, для здійснення зрошення, а також для очищення вигрібних ям і септиків. Таким чином, за допомогою фекального насоса можуть вирішуватись відразу кілька проблем, що виключає потребу в іншому обладнанні.

     

     

ЩО СОБОЮ ПРЕДСТАВЛЯЮТЬ ФЕКАЛЬНІ НАСОСИ?

 

Фекальний насос необхідний, коли виникає потреба в очищенні септиків і відстійників. Його придбання виправдано ще й тим, що може використовуватися і для інших цілей.

Насосне обладнання цього типу підходить для роботи з дощовими, річковими або ставковими водами. Але воно повинно комплектуватися спеціальними фільтрами, які здатні вловлювати сміття і грязь. Для оснащення цього насосного обладнання застосовуються решітки, які виконують роль фільтра. Фекальний насос з ріжучим пристроєм забезпечує подрібнення нечистот з подальшим їх відкачуванням. Якщо рідини не містять крупного сміття, то можна обійтися і насосом без ріжучих ножів.

     

     

ОСОБЛИВОСТІ ОПТИМАЛЬНОЇ РОБОТИ ФЕКАЛЬНОГО НАСОСА

 

Монтаж погружного фекального насоса, який буде використовуватися постійно у вигрібній ямі, відрізняється від мобільної установки, оскільки вимагає міцної фіксації.

Фекальні насоси виготовляються з чавуну підвищеної міцності, нержавіючої сталі або пластику. Але вони все одно вимагають ретельного догляду, що обумовлюється середовищем, в якій вони функціонують.

На термін служби даного насосного обладнання безпосередньо впливає потужність приладів. При потребі щомісячних відкачувань поверхневі моделі не підходять. Слабкі двигуни дозволяють використання шланга не більш 7 метрів.

Розрахунок приблизної потужності необхідного насоса здійснюється з урахуванням максимальної глибини вигрібної ями і відстані, на яку будуть перекачуватися нечистоти. Беруться до уваги також розміри використовуваного зовнішнього шланга. Невеликі запаси потужності забезпечують роботу систем без напруження.

Фекальний насос з подрібнювачем - це переважно глибинна модель, оскільки її використовують безпосередньо всередині стічних рідин. При всмоктуванні будь-яке сміття збирається біля вхідного отвору. Його-то і необхідно подрібнювати, щоб не було проблем з функціонуванням насоса.

При використанні поверхневих фекальних насосів всередину стоків поміщаються тільки всмоктувальні шланги, а все інше обладнання встановлюється біля ями. Перший варіант набагато практичніше, оскільки виключається засмічення шланга.

Поверхневі насоси продаються без подрібнювачів. Їх установка можлива, якщо цього бажає клієнт, але це вже - додаткові капіталовкладення. Прилади цього типу більш прості в підключенні і демонтажі.

Для опускання насосу будуть потрібні спеціальні троси, які закріплюються на металевій арматурі.

     

     

ПЕРЕВАГИ ФЕКАЛЬНОГО НАСОСА

 

Фекальні насоси погружного типу мають високий ступінь гідроізоляції і рівень стійкості до агресивних середовищ. Їх передбачувані терміни експлуатації - не менше десяти років безперервного функціонування без здійснення демонтажних робіт. Вони зручні тим, що наявність автоматики дозволяє їх роботу повністю в автоматичному режимі, тобто насос спрацьовує тоді, коли рівень стоків піднімається вище за критичну позначку. Правда, необхідно буде подбати про відстійники, куди здійснюватиметься відкачка.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)