Що таке внутрішньо підлоговий конвектор

Внутрішньо підлогові опалювальні конвектори є приладами, які передають в приміщення за допомогою конвекції до 90-95 відсотків усіх теплових потоків. На сучасному ринку пропонується два типи таких пристроїв:

  • Без вентиляторів, тобто з природною конвекцією;
  • З вентиляторами - з примусовою конвекцією.

Відмінністю таких агрегатів від електричних аналогів є більш економічні експлуатаційні витрати, надійність і довговічність. Цим пояснюється зростаючий попит на таке опалювальне обладнання.

ЗА ЯКИМ ПРИНЦИПОМ ФУНКЦІОНУЮТЬ ВНУТРІШНЬО ПІДЛОГОВІ КОНВЕКТОРИ?

У самій назві «Конвектор» відбивається принцип здійснення розподілу повітря в приміщеннях, який іменується природною циркуляцією. Тепло передається за допомогою нагрівання повітря, яке відбувається через нагрівальні елементи обігрівачів.

Зростаюче в обсязі тепле повітря через спеціальні решітки надходить в опалювальні приміщення. Його місце займає холодне повітря. При цьому не застосовується ніяке додаткове обладнання для виконання примусової циркуляції.

Нагрівання відрізняється безшумністю і комфортністю. Окремі виробники забезпечують збільшення тепловіддачі, домагаючись при цьому ще й того, що на прилади не осідає пил.

     

ПЕРЕВАГИ ДАНОГО ОБЛАДНАННЯ ПЕРЕД ОПАЛЮВАЛЬНИМИ БАТАРЕЯМИ СТАНДАРТНОГО ТИПУ

Головна перевага цих агрегатів, які встановлюються всередині підлоги, полягає в їх невидимості й прихованості в інтер'єрі. Прилади непомітні, не займають місце, будучи при цьому вельми ефективними. Якщо підбір здійснюється належним чином, вони мають значно більшу ефективність у порівнянні зі звичайними опалювальними радіаторами.

Дане обладнання забезпечує ефективне опалення в приміщеннях, які мають суцільне скління. Вони приховані й ефективні. Відрізняються доступним гнучким налаштуванням, що гарантує зниження витрат теплоносіїв.

ПРИЛАДИ З РІЗНОЮ КОНВЕКЦІЄЮ ТА ЇХ ВІДМІННОСТІ

В основу функціонування цього пристрою з природною вентиляцією покладено саме принцип природного повітряного руху. Він використовується для забезпечення вторинного опалення в різних приміщеннях. Теплова потужність агрегату залежить від його величини і коливається в діапазоні 0,3-4 кВт. Робота безшумна, що, безсумнівно, є великим плюсом.

Дане обладнання, яке функціонує з примусовою вентиляцією, підсилює повітряні потоки спеціальними вентиляторами. Завдяки цьому, теплова потужність збільшується в кілька разів. Воно може використовуватися для будь-якого виду опалення, хоч вторинного, хоч первинного, в приміщеннях, які потребують пристроїв, що відрізняються великою тепловою потужністю. Безпека забезпечується низьковольтними (12-вольтними) вентиляторами. Номінальна потужність становить 0,4-11 кВт.

Пристрої даного типу відносяться до прихованого опалення. Використовуються переважно там, де відсутні можливості, або немає бажання споживача для установки стандартних опалювальних радіаторів. Перш за все, такими об'єктами можуть бути приміщення, в яких низькі підвіконні простори або вони мають суцільне скління.

Ще зовсім недавно під такими пристроями малося на увазі виняткове опалення, але сьогодні вони вже стали масовим обладнанням, оскільки об'єктів з великими вікнами стає все більше.

Опалюючи приміщення, такі пристрої забезпечують й відсікання холодного повітря від віконних прорізів. Вони мають більшу функціональність, ніж звичайні опалювальні радіатори. Правда, все це коштує набагато більше, але ж комфорт і затишок безкоштовно не забезпечується.

     

КОНСТРУКЦІЯ ВНУТРІШНЬО ПІДЛОГОВИХ КОНВЕКТОРІВ

Агрегат цього типу має канал (або корпус), декоративну решітку, яка виконує і захисну функцію, мідний теплообмінник у вигляді труби і теплообмінні пластини з алюмінію, вузли підключення та клапан повітревидалення.

Теплообмінник або нагрівач виконується комбінованим, тобто використовується трубка з міді, що має ребра з алюмінієвих пластин, які припаяні срібним флюсом, і канал, що виконується або з нержавійки, або з оцинковки з порошковим покриттям. В останньому випадку тип каналу залежить від виробника. Підключення здійснюється до будь-яких підводних труб, незалежно від матеріалу виготовлення і діаметра.

Це обладнання широко використовується в опаленні офісів, житлових приміщень, виробничих приміщень, які мають великі площі скління. Вони також рекомендовані для приміщень, мікроклімат яких відрізняється високими рівнями вологості або наявністю поблизу води, наприклад, басейнів, саун, оранжерей чи зимових садів.

     

ВИГОДИ ВІД ВИКОРИСТАННЯ ДАНИХ ОПАЛЮВАЛЬНИХ АГРЕГАТІВ

Таке обладнання має низьку інерційність. Воно економить простір в приміщенні та забезпечує раціональне використання теплової енергії. Завдяки невеликим обсягам рідини в теплообмінниках відбувається моментальне реагування приладів на температурні зміни в навколишньому середовищі. Підсумком цього є раціональна витрата енергії.

Наявність інерційного ефекту гарантує надання додаткового теплового імпульсу охолоджує приміщення. Підтримка температури на оптимальному рівні не вимагає енергії стільки, скільки її доводиться витрачати на підвищення при значних зниженнях. Дані можливості дозволяють досягати стабільності температурного режиму і комфортного мікроклімату практично в будь-якому приміщенні.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)