Що таке тепловентилятори, їх види та характеристики

Серед великої кількості всіляких обігрівачів, представлених на сучасному вітчизняному ринку, тепловентилятори є, мабуть, одними із найпопулярніших. Більшість потенційних покупців відмінності бачать тільки в дизайні та кольорі виробів, хоча набагато важливіші ті особливості, які приховані всередині приладів і забезпечують експлуатаційні характеристики.

ПРИНЦИП РОБОТИ ТЕПЛОВЕНТИЛЯТОРА ТА ЙОГО ВНУТРІШНЄ ВЛАШТУВАННЯ

Кожен пристрій цього типу має вентилятор, яким холодне повітря пересувається до елементу нагрівання. Потім підігріте повітря спрямовується в приміщення. У стаціонарних моделях вентилятор може рівномірно повертатися, забезпечуючи рівномірність й ефективність нагріву.

Це обладнання хороше тим, що комфортний температурний режим створює досить швидко. Плюсом є і можливість його використання в літню пору, коли воно відмінно справляються з функціями звичайних вентиляторів. Це можливість економії і грошей, й місця в приміщенні.

Дані агрегати є нескладними пристроями, традиційного складаються всього з трьох деталей - корпусів, нагрівальних елементів та вентиляторів. Корпус вимагає достатньої міцності, а тому виготовляється із пластика, який в змозі витримувати струси і деякі удари. В ньому є і деталі з металу.

     

ТИПИ ТЕПЛОВЕНТИЛЯТОРІВ НА СУЧАСНОМУ ВІТЧИЗНЯНОМУ РИНКУ

Основною відмінністю таких пристроїв є нагрівальні елементи, які в них використовуються. Вони можуть бути трубчастого, керамічного або спірального типу.

Для виготовлення спіральних нагрівачів використовується ніхром, що представляє собою тоненьку дротину, яку намотують на основу із кераміки. Можуть виконуватися у відкритому й закритому вигляді, при яких дротові витки нічим не захищаються, або оберігаються шляхом розміщення в скляному резервуарі без теплоносія.

Такий тен може прогріватися до високих температур, що зовсім небезпечно, оскільки при поганій захищеності і перекиданні може виникнути пожежа. На ніхромі згодом збирається пил, який тліє і погано пахне при включенні обігрівачів.

Склокерамічні елементи нагрівання працюють за зовсім іншим принципом. Вони нагріваються не більше ніж до 150 градусів, і є більш безпечними для використання в домашніх умовах. Є кілька способів виготовлення керамічних деталей. Найбільш поширений полягає в пресуванні порошку з наступним випалюванням при високих температурах.

Готові керамічні пластини мають багато крихітних отворів для проходження повітря, яке підганяють вентилятори. Нагріваються повітряні маси швидше, ніж при використанні ніхромових спіралей, що відбувається за рахунок великих площ нагрівання. Агрегати зі спіраллю в кілька разів дешевші від тих, в яких застосовуються керамічні пластини.

Нагрівальні елементи виготовляються зі склокераміки і з металокераміки. За конструкцією і характеристиками вони схожі зі спіральними елементами. Відрізняються тільки розташуванням спіралі в кераміці, а не в склі, що істотно підвищує пожежобезпечність.

Трубчасті елементи нагрівання виконуються у вигляді трубок з металу або кварцу. Усередині вироби мають дротяний або графітовий стрижень, який відділений від оболонки кварцовим піском з додаванням окису марганцю.

Використання тенів дозволяє багаторазово збільшувати потужності даних приладів, які використовуються не тільки в побутових умовах, а й у виробничих. Вони називаються тепловими пушками і мають потужність не менше 2,5 Вт.

     

ВІДМІННОСТІ ВИКОРИСТОВУВАНИХ ТЕПЛОВЕНТИЛЯТОРІВ

У такому сучасному обладнанні використовуються вентилятори, які діляться всього на два типи:

  • Осьові відрізняються невеликими розмірами, будучи достатньо шумними приладами. Вони використовуються в пристроях, які будуть пересуватися.
  • Тангенціальні вентилятори за формою нагадують довгастий конус, на якому паралельно один одному розміщується 20 або 30 лопатей. Вони працюють тихо і забезпечують хорошу продуктивність. Велика довжина конусів робить можливість їх використання лише в обігрівачах-колонах, що стаціонарно кріпляться на підлогах або стінах.

Дані агрегати можуть бути мобільними або стаціонарними, діляться на підлогові і настінні. Переносні прилади (мобільні) відрізняються потужністю в діапазоні 0,4-2 кВт, невеликою вагою та розмірами. Встановлюються і збираються легко. Недолік - у великій гучності, оскільки використовується осьовий вентилятор.

В обладнанні, яке має вигляд колон, вентилятори тангенціального типу стоять вертикально. Ці прилади мають потужність, що варіюються в межах 1,8-2,5 кВт. Вони відрізняються більш високою продуктивністю. Нерідко в них вбудовуються поворотні автоматичні пристрої.

Прилади даного типу використовуються і в квартирах, і в офісах, ресторанах або магазинах в якості теплових завіс, які забезпечують відсікання холодних повітряних потоків з вулиці на входах в приміщення.

     

ОСОБЛИВОСТІ ВИБОРУ І ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТЕПЛОВЕНТИЛЯТОРІВ

Дані пристрої можуть мати механічні або електронні системи управління. Окремі моделі мають пульти управління, що, звичайно ж, дуже зручно для користувачів.

При висоті квартири в 270 сантиметрів таке обладнання вибирається з розрахунку 1 кВт на 10 кв. метрів її площі. Вважається, що запас потужності повинен дорівнювати 1,3-1,5 рази. Це надзвичайно корисно в морозні зими.

Зручно, коли куплений пристрій має пристосування й функції, як база, що обертається  (забезпечує досягнення теплими потоками найдальших куточків), малошумний вентилятор, датчики відключення при перегріванні або перекиданні приладу, термостат, захист корпусу від крапель води, фільтр і зволожувач.

Інтернет-супермаркет «ЕСПО» пропонуємо своїм покупцям широкий вибір таких пристроїв, які використовуються в самих різних умовах. При цьому кваліфіковані фахівці надають професійну допомогу у виборі оптимального устаткування.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)