Що таке піролізний котел і як його вибрати

Піролізний котел являє собою особливий вид опалювального обладнання на твердому паливі. Він ще називається газогенераторним. Відмінність полягає в іншому принципі роботи. В домашніх печах і звичайних агрегатах згоряння палива відбувається в топках, а викидання продуктів горіння здійснюється в атмосферу. Вони мають низький ККД та швидке згоряння одного паливного завантаження.

В основу функціонування такого обладнання покладено виділення з твердого палива горючих газів. Далі йде роздільне згоряння залишків газу та твердого палива. Цим забезпечується практично 100-відсоткова віддача всього, що може горіти і виділяти тепло. В атмосферу викидається лише відпрацьований газ, що складається з азоту і вуглекислого газу.

Паливом для такого типу опалювальних пристроїв виступає абсолютно різні його варіанти, наприклад, дрова, спеціальні паливні брикети, різні деревні обрізки. Для забезпечення їх безперервного функціонування протягом доби досить двох завантажень.

Імпортні агрегати вимагають використання ідеально просушеної деревини. Устаткування вітчизняних виробників більше пристосоване до наших реалій. Воно відмінно працюють і на дровах, які відлежалися в сухому місці певний час.

ЯКІ ТИПИ ПІРОЛІЗНИХ КОТЛІВ ПРОПОНУЮТЬСЯ СПІВВІТЧИЗНИКАМ?

Таке обладнання може бути водогрійним і повітрегрійним, побутовим та промисловим.

Водогрійні прилади найбільш популярні серед обладнання даного типу, що використовується в будинках, офісах і теплицях.

Повітрегрійні пристрої використовуються для обігріву приміщень шляхом нагнітання котельним вентилятором нагрітого повітря. Це відмінний варіант для офісів, сушильних агрегатів й гаражів.

     

КОНСТРУКЦІЯ ПІРОЛІЗНИХ КОТЛІВ

Топка цього приладу складається з двох частин:

  • У верхній, іменованій газифікуючою або завантажувальною камерою, відсутній кисень, а тому відбувається повільне горіння і піролізація палива;
  • У нижній догоряють гази, що виділяються при згоранні дров, сюди ж відбувається подача вторинного повітря.

Характерна відмінність цих приладів від інших опалювальних пристроїв полягає у використанні принципу верхнього дуття. Колосники поділяють простір між нижньою і верхньою камерами. На них укладаються дрова або інше паливо, через які зверху вниз проходить первинне повітря.

Топки цієї конструкції відрізняються підвищеним аеродинамічним опором, а тому їх тяга зазвичай примусова. Нерідко її реалізують за допомогою димососів, а не дуттєвих вентиляторів.

ЧИ Є ВПЕВНЕНІСТЬ У БЕЗПЕЦІ ЦЬОГО ОБЛАДНАННЯ?

Це питання, без сумніву, хвилює всіх покупців, які схиляються до придбання саме такого опалювального обладнання. Як відомо, в даних агрегатах відбувається згорання всіх складових палива, тобто і дров, і горючих газів, що виділяються. Газ, що виходить з опалювальних пристроїв, є негорючим. Температуру він має також значно нижчу, ніж дим печей та звичайних агрегатів.

Європа давно відійшла від опалення печами, вважаючи їх небезпечним. Ми поки в цьому плані відстаємо, хоча намічається тенденція до такого шляху. Щодо безпеки самого цього обладнання можна сказати наступне: пластикова пляшка з водою над полум'ям дров не плавиться. Пояснюється це тим, що водяна сорочка по усьому приладу знімає надлишки тепла, направляючи його в опалювальні системи.

Безпека цих агрегатів забезпечується ще й значним шаром теплоізоляційного матеріалу, який рятує від небезпеки обпектися. Важливий даний факт особливо в сім'ях, де є діти.

     

З ЧОГО ПОЧИНАЄТЬСЯ ВИКОРИСТАННЯ ДАНИХ АГРЕГАТІВ?

У питанні використання таких пристроїв є маса переваг. Якщо для установки приладів на газу потрібне отримання дозвільних документів в компетентних органах. Піролізне обладнання нічого того вимагає. Його установка також цілком доступна для виконання своїми руками, що істотно заощаджує гроші. А ось монтаж газових пристроїв нерідко спричиняє вкладання значних сум.

Після придбання такого агрегату користувачеві необхідно підключити його до опалювальної системи, яка найчастіше вже є, і під'єднати до димоходу. Ось і всі монтажні роботи. Далі можна приступати до його використання.

ЯК ПОЧИНАТИ ВИБІР ПІРОЛІЗНОГО КОТЛА?

Початок його вибору - отримання відомостей про вагу опалювального приладу. Практика показує, що найкращий варіант буде більш важким. Вага залежить безпосередньо від товщини металу, який використовується для його виготовлення.

Необхідно знати, що на ринку може бути запропонований прилад, виготовлений нечесним виробником, який використав тонкий метал, істотно скоротивши терміни експлуатації цього обладнання. При цьому, такий агрегат може видаватися, як виготовлений відповідно до нормативних вимог.

Серйозним плюсом таких пристроїв є також наявність в їх конструкції шамотного цегли. Це необхідно для істотного продовження термінів служби і направлення її роботи в максимально правильне русло.

     

ЧИ СПРАВДІ ВАРТІСТЬ ДАНОГО ОПАЛЮВАЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ ТАКА ВИСОКА?

Багато користувачів помиляються, що підсумовування вартості палива і опалювального приладу дозволяє їм отримати впевненість в тому, що агрегат окупається через кілька років. Але відомо й те, що він горить близько 12 годин, що серйозно відбивається на кількості необхідних дров, а, значить, і на їх суттєвій економії. Це забезпечує здешевлення використання такого обладнання.

Все це говорить про користь використання таких пристроїв, які гарантують не тільки оптимальний температурний режим в приміщеннях, що несе затишок і комфорт користувачам. Заради цього варто вкладати гроші.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)