Що таке акумулююча ємність (буферна ємність) і для чого вона використовується?

Сьогодні технології енергозбереження людиною застосовується у всіх сферах її діяльності. На сучасному ринку можна знайти різноманітні товари, що сприяють збереженню електричної, теплової, сонячної та іншої енергії.

Це - металопластикові вікна, енергозберігаючі лампи, «розумні» освітлювальні технології, інноваційні опалювальні системи, в яких використовуються теплогенератори високої продуктивності, а також найновіші теплоізоляційні матеріали і т.д. Таке обладнання - гарантія енергетичної незалежності від централізованих систем і економія коштів.

Ефективне функціонування опалювальних систем досягається доповненням до теплогенеруючих пристроїв, тобто до твердопаливних і електричних котлів, сонячних колекторів, камінних топок, спеціальних теплових насосів й акумулюючих ємностей.

ДЛЯ ЧОГО НЕОБХІДНІ АКУМУЛЮЮЧІ ЄМНОСТІ?

Дане обладнання представляє собою резервуари, які використовуються для збору надлишкової теплоенергії в опалювальних системах. Її циркуляція забезпечується тепловим насосом - спеціальним пристроєм для передачі такої енергії.

Надалі накопичена енергія використовується для того, щоб нагрівати воду, опалювати будинки. А дані резервуари, що зберігають надлишкове невикористане тепло, завдяки автоматиці тримають його на рівні необхідної температури.

У техдокументації загальноприйнятою є назва акумулююча ємність, проте фахівці та Інтернет-магазини називають їх також термоємності, теплоємності, буферними ємностями, а також розширювальними або акумулюють баками. І такою назвою називається одне і те ж обладнання - утеплений резервуар для надлишкових теплоносіїв, який використовується в опалювальній системі.

Найбільший ефект від застосування термоємностей досягається при їх використанні з твердопаливними й електричними котлами, які починають працювати в режимі максимально оптимального горіння. Вони також доцільні для збільшення ККД сонячних колекторів.

     

ЧИМ ПІДТВЕРДЖЕНО ПЕРЕВАГИ РОЗШИРЮВАЛЬНИХ БАКІВ?

Практика використання даного обладнання показує, що його переваги полягають в таких факторах, як:

  • Збільшення максимального коефіцієнта корисної дії до 85 відсотків;
  • Зменшення витрат палива на 20 відсотків;
  • Підвищення рівня комфорту в кілька разів.

Буферні резервуари забезпечують зменшення кількості продуктів згоряння, які викидаються в навколишнє середовище. Вони також знижують навантаження на твердопаливні котли тривалого горіння або інші види теплогенераторів, а також сприяють оптимізації їх функціонування.

ЯКІ БУВАЮТЬ ТЕРМОАКУМУЛЯТОРИ?

Такі агрегати на ринку доступні в різних модифікаціях. За принципом влаштування вони ідентичні, а відрізняються за такими параметрами, як:

  • Розміри і об'єм;
  • Розташування - вертикальне або ж горизонтальне;
  • Відсутність або наявність термоізоляції;
  • Кількість використовуваних змійовиків;
  • Відсутність або наявність внутрішніх резервуарів.

Така велика кількість пропозицій позбавляє споживачів проблем з вибором оптимального варіанту такого приладу. Придбати можна устаткування, яке буде відповідати потужності опалювального котла й всім параметрам опалювальної системи.

Прийнятну модель, а також обсяг бака повинні визначати проектувальники або консультанти фірм, які займаються монтажем такого обладнання. В Інтернет-супермаркеті «ЕСПО» є прекрасні фахівці, які забезпечать точне виконання замовлення будь-якого покупця.

     

ЧИ ВАЖЛИВА НАЯВНІСТЬ ЯКІСНОЮ ТЕРМОІЗОЛЯЦІЇ?

Для утеплення розширювальних баків використовується термоізоляція, яка має товщину в межах 90-110 мм. Завдяки цьому мінімізуються теплові втрати і знижуються витрати на експлуатацію.

В дані пристрої можуть встановлюватися теплоелектронагрівачі, що забезпечують підтримку заданої температури. У них передбачається й наявність гільз під датчики для вимірювання температури.

У деяких моделях використовуються додаткові внутрішні резервуари, утеплені спеціальною теплоізоляцією. Вихідні патрубки забезпечуються внутрішніми гвинтами, необхідними для їх підключення до опалювальних котлів.

АКУМУЛЮЮЧІ ЄМНОСТІ ТА КОТЛИ РІЗНИХ ТИПІВ

Баки такого типу використовуються з різним котельним обладнанням. Коли в будинку є багатотарифний електролічильник, доцільним буде установка цих приладів разом з електричними котлами. Нічні тарифи - це гарантія зменшення витрат на опалення. У такому випадку з'являється можливість нічного наповнення резервуарів тепловою енергією, яка потім використовується вдень, коли тарифи вищі. Споживач отримує більш дешеву воду і тепло.

При функціонуванні твердопаливних котлів на граничних потужностях з'являється можливість отримати максимальний ефект від завантаження палива до його згоряння, збільшується на 20-30 відсотків. Паливом віддається енергія, що перетворюється в теплоносії. Надлишки тепла, що виробляється котлом, нагромаджуються в баках. Опалювальний процес не припиняється і після відключення твердопаливного котла.

Гази, що відводяться від процесів згоряння в газогенераторних котлах, часом утворюють в трубках конденсат, що виводить з часом котли з ладу. Циклічний ритм роботи таких котлів виключає появу конденсатів і забезпечує максимальний ККД. Цьому сприяє наявність таких резервуарів, які дають можливість відпочинку для котлового обладнання.

     

ДЕЯКІ ВИСНОВКИ ПРО ВАЖЛИВІСТЬ РОЗШИРЮВАЛЬНИХ БАКІВ

Енергозберігаючі технології, твердопаливні котли, теплоємності - це, як показує практика, істотна економія, що надзвичайно важлива в умовах нинішньої дорожнечі енергоносіїв.

При наявності такого обладнання також знижується ступінь втручання людини в забезпечення нормального функціонування опалювальних систем і підвищує високі рівні комфорту.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)