Особливості спліт систем кондиціонування

Сучасний світ ми практично не уявляємо без спліт-систем кондиціонування, які з кожним днем ​​набувають все більшої популярності і затребуваності серед наших співвітчизників. Це цілком зрозуміло, оскільки дане обладнання служить підтримці відповідного температурного режиму в робочих і житлових приміщеннях.

Особливо важлива ця функціональна можливість таких систем в жаркий літній час, коли навіть відкриті вікна не можуть врятувати від спеки. Звідси - зниження працездатності людини, погане самопочуття і повний дискомфорт.

 

У ЧОМУ ПОЛЯГАЮТЬ ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ СПЛІТ-СИСТЕМ?

 

Щоб розібратися, в чому полягає принцип роботи спліт-кондиціонера, необхідно ознайомитися з особливостями конструкції цієї системи охолодження. Сама конденційна система має певні відмінності від звичайних кондиціонерів. Вони ховаються в особливостях функціонування цього пристрою.

До складу цього приладу входить два компоненти:

  • Внутрішній блок, монтаж якого здійснюється безпосередньо в приміщеннях;
  • Зовнішній блок, наявний на стінах або дахах будинків, тобто на вулиці.

Кожен з цих двох блоків складається з певних пристроїв і виконує своє функціональне призначення. Зовнішній блок містить компресор, вентилятор і кондиціонер. У внутрішній блок вбудовуються спеціальні датчики, що визначають температуру, регулюють ступінь подачі повітря, а також сповіщають користувачів. Ці блоки між собою з'єднуються парою мідних трубок, необхідних для надходження фреону.     

 

     

ЯК ФУНКЦІОНУЮТЬ СПЛІТ-СИСТЕМИ?

 

Принцип дії такого обладнання є найбільш цікавим. Воно функціонує  на взаємодії блоків системи - внутрішнього і зовнішнього, з яких складається даний агрегат. Якщо потрібне охолоджування приміщення до необхідного рівня температури, фреон подається з теплообмінника зовнішнього блоку у внутрішній блок, для чого використовується одна з з'єднуюючих трубок з міді.

Там відбувається обдування фреону вентилятором, а також забезпечення потоку холодного повітря. При необхідності підвищення температурного режиму в приміщенні, тепловий насос зовнішнього блоку виступає в ролі випарника, при цьому останній починає функціонувати, як конденсатор.

Важливо і те, що ці агрегати мають в своєму складі компресор, який вбудовується в зовнішній прилад. Завдання даного компонента полягає в стисканні фреону до придбання ним стану газу. Ця експлуатаційна особливість сприяє багаторазовому збільшенню ефективності кондиціонера.

 

     

ВАЖЛИВІ ОСОБЛИВОСТІ УСТАНОВКИ СПЛІТ-СИСТЕМИ

 

Оскільки дані прилади відрізняються невеликими розмірами, то багато користувачів вважають, що при наявності сучасного обладнання їх монтаж може проводитися легко і без будь-яких серйозних проблем. На жаль, це зовсім не так. Цей процес досить складний, а тому вимагає особливого підходу до його вирішення.

Для фахівців, які займаються монтажними роботами по встановленні такої техніки, необхідні відповідні навички та досвід. В іншому випадку, необхідного результату неможливо досягти.

Вимога настільки ретельного підходу до виконання цієї монтажної операції пояснюється, перш за все, тим, що необхідно правильне розташування внутрішнього і зовнішнього блоків в найоптимальніших місцях з подальшим з'єднанням їх мідними трубками, які проходять через стелі або стіни. Дана процедура надзвичайно складна. Саме вона зазвичай займає багато часу в процесі монтажу.

Найкраще, якщо даною процедурою займуться кваліфіковані фахівці, щоб таке сучасне обладнання, забезпечувало повноцінну експлуатацію з ефективним використанням всіх можливостей устаткування.     

     

ЯКІ ІСНУЮТЬ РІЗНОВИДИ СИСТЕМ КОНДИЦІОНУВАННЯ ДАНОГО ТИПУ?

 

Вітчизняний ринок пропонує українцям такі агрегати самих різних видів. Кожному з них притаманні свої індивідуальні функціональні особливості. Різновидами систем є такі варіанти:

  • Підлогові;
  • Настінні;
  • Канальні;
  • Стельові;
  • Касетні і т.д.

Кожен тип відрізняється не тільки певними технологічними перевагами і достоїнствами, але і має деякі недоліки. Одні з них краще використовувати, якщо потрібно обігрів, а інші - охолодження. Окремі моделі характеризуються прекрасною мобільністю. У справі вибору цього складного обладнання найкраще спиратися на досвід і знання кваліфікованих фахівців нашого Інтернет-супермаркету «ЕСПО».

Вони завжди дадуть слушну пораду і відповідь на питання про те, чим відрізняється спліт-система від кондиціонера і чому вигідніше купувати і встановлювати саме її.

 

ДЕЯКІ ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ ПРО СПЛІТ-СИСТЕМАХ КОНДИЦІОНУВАННЯ

 

Розібравшись в тому, що собою представляє така техніка, користувачам необхідно знати і про доступні функції. Будь-яка модель охолоджує повітря, в чому і полягає її основне призначення. Регулювання температур є за допомогою пульта управління або механічним способом.

Є і ще одна функція, яка притаманна цьому обладнанню. Це - обігрів. В його перших моделях практично не було можливості реверсу, то в даний час зворотна робота є абсолютно у всіх моделях. Правда, таке тепловий джерело не може бути основним, але в окремих випадках воно надає досить істотну допомогу.

Ця функція є ще і важливим фактором економії електричної енергії. На кожні 10 кВт витраченого електрики на функціонування кондиціонера припадає близько 30 кВт обігріву. При цьому не варто забувати, що даний прилад не може використовуватися для обігріву, якщо температура за вікном падає нижче встановленої межі для його роботи, яка зазвичай знаходиться в діапазоні від -5 до +20 градусів.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход