Інверторний кондиціонер: позитивні і негативні моменти

Покупець, який прийняв рішення про покупку кондиціонера, просто зобов'язаний розібратися у всіх технічних тонкощах. В іншому випадку можна очікувати розпачу вже через нетривалий час експлуатації придбаного агрегату. Це не виключає і наступних додаткових витрат.

У чому відмінності між моноблоками і спліт-системами, чи відбувається подача свіжого повітря по трубках, чи є небезпека при використанні плазмового очищувача, що собою являє інвертор, - ось далеко не повний перелік того, що важливо знати покупцеві.

Особливість інверторних кондиціонерів полягає в здатності до плавного регулювання продуктивності. При використанні звичайного приладу включення і виключення занадто часті. Робота спліт-систем з такими інверторами відбувається постійно. Зміна потужності залежить від експлуатаційних умов. Це позбавляє від шумів і дає економію до 40 відсотків електричної енергії.

ЗРОСТАЮЧА ПОПУЛЯРНІСТЬ ІННОВАЦІЙНОГО ВИНАХОДУ TOSHIBA

Цей агрегат розроблений в 1980 році завдяки компанії Toshiba. Нещодавно вона удостоєна за нього нагороди Інституту електротехніки, якою відзначаються найважливіші відкриття, зроблені в попередньому столітті в цій області.

Інверторна технологія отримала визнання найоптимальнішої в сфері кондиціювання повітря. Кондиціонер з конвертором для комерційного використання з'явився в 1980-му. Через рік випустили і його побутову модель. Дев'ять з десяти японців використовують такі агрегати. Понад половина використовуваних в світі кондиціонерів, які перебувають у власності громадян, також інверторні.

Затребуваність охолоджувального обладнання даного типу пояснюється високими експлуатаційними характеристиками. Наприклад, зверніть увагу на Toshiba RAS-13N3KVR-E. Ця система в такому виконанні функціонує в будь-яких діапазонах потужності. Самою нижньою межею є 0,8 кВт, а найвищою - 4,1 кВт. Це гарантує швидке охолодження кімнати або її зігрівання, після чого прилад переходить до роботи на малих потужностях, точно зберігаючи рівень температури, функціонуючи при цьому безшумно.

invertornyj-kondicioner-1

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ ІНВЕРТОРНИХ МОДЕЛЕЙ КОНДИЦІОНЕРІВ

По-перше, вони відрізняються комфортною експлуатацією, забезпечуючи швидке отримання бажаних температур і їх точну підтримку;

По-друге, мають високий рівень економії енергоресурсів, що досягається надточним цифровим регулюванням параметрів потужності і використанням компресора на постійному струмі;

По-третє, характеризуються надійністю і тихим функціонуванням, оскільки виключені цикли включення і виключення агрегату.

ЧИ ПРИСУТНІ НЕДОЛІКИ У КОНДИЦІОНЕРІВ ІНВЕРТОРНИХ?

invertornyj-kondicioner-2Від вади не позбавлено жодне технологічне нововведення. Інверторне керування - не виняток. Істотним мінусом для купівельних кіл є вартість агрегатів. Звичайні кондиціонери за цим показником вони перевищують в кілька сотень, а то і тисяч гривень. Радує те, що ця різниця поступово зменшується, оскільки технологія постійно розвивається.

У інверторних кондиціонерах використовуються блоки електроніки підвищеної складності, які дуже чутливі до перепадів, які спостерігаються в електричних мережах. У наших умовах це є серйозним мінусом.

Десь на чверть важчий і їх зовнішній блок. Правда, на стіни будинків з цегли або панелей можуть встановлюватися всякі побутові кондиціонери.

ПОРАДИ З ПРИДБАННЯ ІНВЕРТОРНИХ КОНДИЦІОНЕРІВ ВІД КОМПАНІЇ TOSHIBA

Коли фінансів на придбання кондиціонера замало - не варто вибирати інвертор мінімальної вартості. Кращим варіантом є вибір гідного кондиціонера високої якості без інвертора, який має мінімум функцій. Але це повинен бути агрегат відомого бренду, який характеризується хорошою репутацією.

При виборі саме інверторного кондиціонера він повинен бути «більшим на розмір». Подібна покупка обійдеться, природно, дорожче. Але агрегат буде істотно тихішим, десь на 2-3 дБ, що є помітною різницею, зокрема, для спалень і дитячих кімнат.

Вся справа полягає в тому, що такі кондиціонери більшої потужності мають і великі площі теплообмінників. Це дає можливість охолоджувати і зігрівати приміщення вентиляторами, які працюють на нижчих оборотах. Звідси - відсутність протягів і шумів.

Важливо знати один момент, який відноситься виключно до інверторних кондиціонерів. При покупці класичних варіантів кондиціонерного обладнання високої потужності існує одна неприємність, яка полягає в постійних включених і вимкненнях агрегатів.

Монтажем придбаних кондиціонерів слід займатися виключно професіоналам. Практика говорить, що близько 80 відсотків усіх поломок виникає через неправильний монтаж. Кращим варіантом є покупка і установка спліт-систем не влітку, в самий розпал спеки, а в весняний час, щоб не нарватися на «халтурників», що надають послуги швидко, але ... неякісно і дорого. Співпраця з офіційними дилерами дозволяє отримувати і гарантію, яка позбавляє від додаткових витрат при виникненні непередбачених поломок.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход