Як вибрати біде - корисні поради

Біде відоме вже більше двох з половиною століть. Спочатку це була невелика ванночка,в яку наливалася вода. Вона використовувалася для гігієнічних цілей. Водопроводи і каналізація своєю появою привели до вдосконалення біде, яке стало нагадувати унітаз зі своєю системою підведення води і її зливу.

Поступово цей пристрій приходить і в ужиток наших співвітчизників, хоча у багатьох ще викликає подив. У багатьох зарубіжних країнах, в тому числі в Європі і Латинській Америці, воно є практично в кожному будинку і квартирі, оскільки воно надзвичайно зручне для повсякденного використання і створює максимум зручностей.

 

МАТЕРІАЛИ, З ЯКИХ ВИГОТОВЛЯЮТЬСЯ

 

Сучасні біде представляють собою спеціальні ванночки зі змішувачами. Обертанням аератора здійснюється регулювання потужності та напрямку водного струменя. Як матеріали для виготовлення цих ємностей сучасними виробниками використовуються фарфор високої якості, груба кераміка, полімери або глазурований фаянс.

Фаянс є високоякісною керамікою, що відрізняється глибоким випалюванням і ретельно розрахованим режимом температури. Фарфор сантехнічного призначення виготовляється зі спеціальної глини особливих сортів. Для цього застосовується суворий технологічний метод.

Фарфор відрізняється більш високою хімічною стійкістю і механічною міцністю в порівнянні з фаянсом. А ось водопоглинання - нижче. Для покриття сантехнічного фаянсу застосовується глазур, яка забезпечує гладке покриття поверхні, що гарантує захист стінок від агресивних впливів і їх ефективне очищення.

Вибір біде для потреб споживачів має на увазі всебічне вивчення пропонованих моделей. У нашому Інтернет-супермаркеті він здійснюється за всебічної допомоги кваліфікованих фахівців.

 

     

ВИДИ ЗА СПОСОБОМ УСТАНОВКИ

 

Ми вибираємо біде, попередньо визначившись з відповідним стилем і його оптимальними розмірами. Важливо знати, що за способом установки вони зазвичай діляться на підлогові, приставні і настінні.     

Опора підлогових біде підводиться прямо на основу чаші, а тому вся розводка відкрита. При установці настінних, необхідний спеціальний короб, який використовується для прихованої інсталяції. Приставні, відрізняються комбінованими системами підключення, а тому дозволяють приховувати всі інженерні підключення.

Всі вони мають захист від переливів, який розташовується в керамічних корпусах. Всі моделі характеризуються абсолютно однаковим діаметром отворів, а тому підбір арматури не складає труднощів.

 

РІЗНОВИДИ ПРИЛАДІВ

 

Нерідко у споживачів виникають проблеми, коли з’явилась потреба і велике бажання придбати і встановити біде, а можливості ванної кімнати дуже обмежені. Сучасні виробники дають можливість для виходу із, здавалося б, патової ситуації. Для цього пропонуються унітази, які оснащуються всіма функціями біде. Їх відмінність від звичайних приладів полягає лише в збільшених обсягах бачків.

Пристрій є функціонально складним, оскільки буде потрібно поєднання підводки води, каналізації і електричної системи. Він відрізняється досить високою вартістю, а тому є доступним далеко не всім нашим співвітчизникам.

 

     

ВІДМІННІ РИСИ

 

Біде, на відміну від унітазів, не комплектуються кришками і не мають сидінь. Кришки, власне, не несуть ніякого функціонального навантаження і мають декоративне призначення. Вони зустрічаються в дуже рідкісних моделях. Набагато рідше можна побачити їх з сидіннями, які практично невидимі, оскільки є тонкими і просто прикривають керамічні поверхні.

Для них необхідні спеціальні змішувачі, переважно комплектуються донними клапанами, з поворотними виливами, а також такими, що настроюються. Окремо можна придбати і сифони, які не входять в комплект.

Донні клапани відкриваються важелями, розташованими на тильних сторонах змішувачів. Вони забезпечуються системами захисту від переливів. Такі канали закладаються в саму керамічну конструкцію.

Такі типи обладнання, як кришки-біде, можуть бути виконані як працюючі від електромережі з водонагрівачами і фенами, а можуть бути такими, в яких використовується підводка гарячої та холодної води в компактні змішувачі. Однак вони не мають фенів. Фахівці радять купувати такі кришки-біде в комплекті з унітазами.

Бажаючі мають можливість придбання суміщених конструкцій, тобто, унітаз-біде. Вони являють собою стандартні компакт-унітази з вбудованими невеликими бідетками (головками змішувачів для біде). Просунуті моделі мають і додаткові функції, зокрема, сушку (обдування), очищення повітря і т.д.

Звертайтеся в наш Інтернет-супермаркет «ЕСПО» і гарантовано зможете підібрати саме ту модель біде, яка підійде до місця, вибраного вами для установки, а також забезпечить повне задоволення потреб.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход