Що собою являє акрилова ванна - і як її вибрати

Традиційні чавунні і металеві ванни поступово втрачають свою популярність, оскільки їм на зміну приходять вироби із сучасних матеріалів. Хоча у них досить багато переваг, але є і недоліки, зокрема, одноманітність форм, велика вага, що обмежують можливості вибору місць для їх монтажу.

Новим представником серед цього сантехнічного обладнання є акрилові ванни, які досить швидко стали затребуваними серед наших співвітчизників. Акрил, який виготовляється на полімерній основі, має достатню міцність. Необхідно докладно розібратися, в чому полягають переваги і недоліки даних агрегатів, щоб зробити при необхідності абсолютно правильний вибір.

Таке покриття є одним із видів пластмаси, правда, не зовсім звичайним, що володіє індивідуальними характеристиками. Щоб досягти більшого зміцнення поверхонь даних виробів застосовується армування, яке сприяє значному поліпшенню експлуатаційних властивостей.

 

МОНТАЖНІ ОСОБЛИВОСТІ ВАНН З АКРИЛУ

 

Перш за все, необхідно підкреслити, що невелика вага дозволяє самому або удвох (якщо виріб має великі габарити) піднімати його на будь-які поверхи багатоповерхових будинків, встановлювати і вирівнювати так, як того вимагають місця майбутньої експлуатації.

Кожен такий сантехнічний прилад комплектується необхідними деталями для його фіксації до підлогового покриття. Завдяки наявності спеціального посібника з монтажу, не виникають ніякі труднощі. Головне, дотримуватися інструкції.

В процесі установки сантехнічного обладнання виникає потреба в герметизації щілин, які неодмінно виникають між стінами приміщень і бортиками ванн. Виробники передбачили для цих цілей різні варіанти і матеріали.

Ці агрегати, володіючи великим вибором форм і розмірів, можуть встановлюватися не тільки традиційно вздовж стіни, але і по центру, тобто для цього підходить будь-яка частина приміщення. Головним в цій справі є підведення труб комунікацій (водопостачання і зливу). Такі пристрої особливо зручні для заміських будинків і котеджів, де традиційно санвузли відрізняються досить великими розмірами. Привабливий вигляд і міцність гарантують їх відповідність будь-якому інтер'єру.     

 

     

ПЕРЕВАГИ І НЕДОЛІКИ АКРИЛОВИХ ВАНН

 

Акриловим виробам характерна еластичність, яка забезпечує амортизацію і повністю запобігає деформації. Емаль, наприклад, чавунних оболонок в місці відколу завжди матиме раковину.
Відрізняючись високою гігієнічністю, дане обладнання ніколи не буває накопичувачем мікробів, що є безсумнівно позитивною властивістю.

Інтенсивна експлуатація акрилових виробів може призводити до появи подряпин, але, завдяки відмінній ремонтноздатності, вони усуваються легкою зачисткою пошкодженого місця дрібною наждачкою і покриттям водовідштовхувальним лаком. Відгуки про такі сантехнічні прилади свідчать, що вони без проблем експлуатуються десятиліттями.

Після досить тривалого часу експлуатації такі вироби не змінюють зовнішній вигляд. Це пояснюється тим, що фарбувальні речовини не наносять поверхневим шаром, а додають їх безпосередньо у вихідну суміш ще на етапі виробництва. Вони пронизують структуру використовуваного матеріалу, а тому вироби не схильні до стирання.

Зручно і те, що акрилове обладнання завжди має температуру, відповідну навколишньому повітрю. У процесі користування ним людина не спостерігає ніякого дисонансу. На незмінному рівні довше утримується температура води. За даним показником акрил кращий чавуну вдвічі, а сталі - в кілька разів. Інертний акрил і до переважної більшості агресивних речовин. Відсутня потреба постійного догляду, оскільки їхня поверхня, що має ідеальну гладкість, легко очищається.

Було б помилкою називати лише переваги акрилових моделей, оскільки їм характерні і недоліки. Великі тепловтрати відносяться до основних мінусів. Їм характерна і деяка крихкість використовуваного матеріалу, що призводить до тріщин, сколів і подряпин. Ремонтні суміші досить легко усувають їх, але погіршується однорідність матеріалу.

Окремої уваги потребують опори (стійки і ніжки), які далеко не завжди можуть гарантувати надійну стійкість. Уникнути згубних наслідків дозволяє монтаж в цегляні чи бетонні ніші, але це викликає збільшення вартості монтажу.

     

     

НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ ПРИ ВИБОРІ ВАНН З АКРИЛУ

 

Слід знати, що реалізація таких приладів з акрилу за порівняно низькими цінами повинна викликати підозру. Такий виріб не є повністю акриловим. Це двошарова конструкція із звичайного пластика з акриловим напиленням. Найчастіше подібне устаткування не піддається ремонту. Якісним буває тільки те обладнання, товщина акрилового шару якого не менше 6 мм.

На якість таких виробів впливає і кількість шарів армуючої сітки. Чим їх більше, тим міцніше виріб. Уважний огляд краю (торця бортика) дозволяє легко визначити їх кількість.

На поверхні не повинно бути ніяких нерівностей, наявність яких є ознакою низької якості. Про підробку свідчать плями і розводи в колірному оформленні. Якщо оболонка має запах, то це низькосортний товар, оскільки акрил не пахне.     

     

При покупці акрилової ванни складної конфігурації треба уважно оглядати товщину стінок, оскільки окремі виробники для виготовлення складних форм використовують більш тонкі листи, які простіше обробляти, витрачаючи менше часу.

Продавець разом із товаром, що продається,  повинен видати ремкомплект, за допомогою якого можна буде відновлювати зовнішній вигляд оброблених ділянок після закінчення дрібного ремонту.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход