Огляд котла тривалого горіння CANDLE

Механізм роботи котла

Котли тривалого горіння серії Candle (Кендл) виробництва AREMIKAS належать до одних з найкращих твердопаливних котлів на ринку. У них високий ККД при низькій якості палива та у користуванні вони не вибагливі. Працюють котли за допомогою:

- Дров;

- Паливних брикетів;

- Торфу;

- Тирси;

- Щепи;

Для обігріву індивідуальних і промислових приміщень підходить саме котел тривалого горіння Candle. Завдяки циліндричній формі котла добре горять дрова, торф'яні брикети чи брикети з деревної тирси.  Горить лише верхній шар(10-20см), а не все одразу. Після того, як згорить верхній шар, розподільник повітря опускається нижче і тримається на рівні палаючих дров.

Основні властивості

Завдяки наступним особливостям конструкції досягається високий рівень ККД, а саме:

  1. Згорає паливо в котлі зверху вниз. У більшості котлів процес відбувається знизу вверх.

  1. З рекуператора в камеру потрапляє у нагрітому вигляді повітря у дозованій кількості.

  1. Через розсікач внизу трубопроводу прогріте повітря потрапляє в камеру горіння за телескопічним трубопроводом.

  1. В котлі є дно і камера горіння повністю герметична.

  1. Регулювання температури теплоносія відбувається за рахунок термомеханіки. Вона незалежна від електромережі і дає високу точність регулювання разом з надійністю.

  1. Виготовлений котел з цілісного листа із застосуванням високотехнологічного напівавтоматичного зварювання. У котлі немає додаткових швів. Завдяки цьому він може працювати в режимі 1,8 бар.

  1. Зовнішня ізоляція виготовлена з оцинкованої корозійностійкої сталі. Не потребує догляду протягом тривалого часу.

Незважаючи на різні режими, ККД котла залишається дуже високим. Завдяки унікальній конструкції котла і принципу дії є можливість зекономити паливо. Твердопаливні котли тривалого горіння Candle (Кендл) є одними із найефективніших котлів у своєму класі. Вони відрізняються простотою та надійністю в експлуатації. У них немає виражених недоліків, які б створювали проблеми в експлуатації у сучасних системах опалення.

Переваги котла

Основні переваги котла:

- Оптимальний і стабільний режим роботи котла( мін. час горіння – 7год., максимальний - 34 год.;

- Температура води регулюється регулятором тяги повітря;

- В котлі відбувається горіння тільки 10-20-ти сантиметрового шару, тому в разі відключення циркуляції температура гарячої води підвищується тільки на 12-16ºС порівняно з встановленою регулятором температури;

- Попіл, який утворюється не заважає процесу горіння. Достатньо 2-3 рази на місяць забрати його з котла;

- Kотел циліндричної форми. Завдяки цьому  можна уникнути впливу коливання тиску на стінки котла, тим самим дозволяє продовжити терміни дії котла;

- Попри велику висоту, котел займає мало місця в приміщенні.

Особливості експлуатації та випробувань

Котел Candle (Кендл) M-20 встановлений у будинку нової споруди. Площа будинку 190м². Будинок цегляний  з 5 см утепленням з полістиролу. Уся система опалення нова. Одна частина будинку опалюється теплою підлогою, інша алюмінієвими радіаторами. Розводка по будинку виконана поліпропіленовими трубами. Також є примусова циркуляція в системі.

Випробування котла відбувається за спеціальною методикою. В котел завантажують різні види деревного палива, засікають час горіння, середній розмір дров, вологість вимірюють у відсотках.

Ось список результатів випробувань при номінальному завантаженні котла (температура на вулиці від -7 до - 1:

Назва матеріалу

Довжина

Тривалість горіння

Сосна суха

30-40 см

25 год

Старі соснові дошки

35-40см

21 год. 30хв.

Береза ​​суха

40 см

24 год

Дуб сухий

30-35 см

27 год

Дуб вологий (після дощу)

30-35 см

25 год.

Змішаний дуб і сосна (сухі)

30-40 см

26 год.

Брикети

25 см

38 год.

Висновок

Тривалість горіння котла Candle не сильно залежить від вологості дров. Адже під час горіння вони встигають підсушитися. Краще запихати дрова невеликих розмірів, так як котел має круглу форму. Найдовше горить брикет, яка має невеликі розміри - 25 * 5 * 5 см. Завдяки своїм розмірам вони легко складаються в камеру горіння. Розпалювати потрібно їх так само як і дрова, і вони відразу ідуть в режим тління. Брикети рекомендують при тривалій відсутності, таким чином можна досягнути до 48 годин горіння.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)