Види змішувачів для ванної кімнати, допомога у виборі

Комфортність будь-якої ванної кімнати, перш за все, залежить від технологічних складових, до яких відноситься і використовувана сантехніка, зокрема, змішувачі, які забезпечують важливий вплив на зручності прийняття водних процедур. Це тільки на перший погляд може здатися, що їх види для санвузлів особливого значення не мають. Насправді ж від вибору змішувача залежить не тільки комфорт водних процедур, а й естетичний вигляд всієї ванної кімнати.

 

ЯКИМИ БУВАЮТЬ ЗМІШУВАЧІ ДЛЯ ВАННИХ КІМНАТ?

 

Крани, які призначені для використання у ванних кімнатах, діляться на різні типи. Така класифікація здійснюється за двома параметрами: місцем розташування даних пристроїв і їх конструктивними особливостями.

Залежно від того, де розташовуються, вони бувають:

  • Cтіновими - ці конструкції встановлюються в районі розташування сантехнічних приладів на стінах. Вони відрізняються переважно прихованим монтажем, тобто кріплення розташовується в облицьовані стіни, звідки виводяться муфти для установки змішувачів. Відмінністю стінових варіантів є монтаж, що відрізняється підвищеною жорсткістю. Вони також мають високу пропускну здатність. Дані змішувачі встановлюються на тому рівні, який зручний для споживача;
  • Моделями, які вбудовуються в борти ванн або в тумби (приставні полки). Ці крани характеризуються компактними розмірами, стилізованим оформленням, спеціальним кріпленням. Вони найчастіше є комплектуючими доповненнями до ванн елітних категорій. Вбудовані варіанти для санвузлів, які продаються окремо, нерідко виявляються проблематичними в установці на бюджетні варіанти стандартних ванн. Відрізняються такі вони і меншою популярністю;     

     

Конструктивні особливості кранів для ванних кімнат дозволяють їх розділяти на чотири види:

  • Моделі двохвентильного типу - це класичні конструкції, що складаються з двох «вертушок», які окремо подають холодну і гарячу воду. Вони знайомі кожному з нас протягом багатьох десятиліть. Відмінними рисами таких моделей є проста конструкція, прийнятна вартість, яка залежить від сплаву, використовуваного для виготовлення виробу, і виробника. Легко піддаються ремонту. Заміною ущільнюючих гумових букс можна вирішити багато проблем з протіканням води. Висока прохідна здатність даних моделей має особливий позитивний вплив при низькому тиску води в магістралях;
  • Кульові варіанти відрізняються принципом роботи, який повністю аналогічний до функціонування двохвентильних моделей. Різниця лише в тому, що запірним вузлом є шарнір з отворами, при поєднанні яких забезпечується проходження води через крани. Перевагами є солідна пропускна здатність, висока чутливість до регулювальних процесів, проста конструкція і великі терміни експлуатації;
  • Одноважільні пристрої  відрізняються більш сучасними і оригінальними конструкціями, управлінням подачі і змішуванням води за допомогою одного важеля, що механічно впливає на касети-змішувачі в глибині кранів. В основі конструкції - пара пластин з трійкою невеликих каналів. Їх різним зсувом між собою досягається дозування змішування потоків води різної температури. Зручні простотою і швидкістю регулювання потоків води, але невеликі пропускні отвори в конструкції кранів обмежують потоки води, істотно зменшуючи струмінь при низькому тиску в системах;
  • Електронні (терморегулюючі) крани для ванних кімнат є останніми розробками, що мають можливість автоматичної підтримки температури. При цьому кількість їх модифікацій постійно збільшується. Дані прилади  відрізняються досить високою вартістю. Їх експлуатація вимагає наявності в системах стабільного тиску води. Застосування цього типу пристроїв в елітних ванних обмежена наявністю автоматичних систем стеження і регулювання водних потоків в системі. У різних модифікаціях електронних змішувачів використовуються безконтактне управління, інформаційні екрани, LED-підсвічування. Одні можуть живитися від вбудованих джерел, інші - від власних генераторів, що виробляють струм при проходженні водних потоків.  

 

     

У ЧОМУ ОСОБЛИВОСТІ ЗМІШУВАЧІВ ДЛЯ ВАННИХ КІМНАТ?

 

Як вибрати кран у ванну кімнату, - питання, що вимагає певного уявлення про його особливості, оскільки кількість і різноманітність пропозицій стає дедалі більшою. Вони часом розрізняються певними особливостями.

Крани для ванних виготовляються з різних кольорових сплавів. Важливо знати, що дешеві варіанти швидко хімічно виїдає жорстка вода. Дорогі моделі, які виготовлені зі сплавів з великим вмістом бронзи, латуні або міді, відрізняються тривалими термінами експлуатації.

Характерні і їх захисні покриття: відрізняються за якістю нанесення цього покриття і за характеристикою вмісту металу в ньому. Вони бувають нікельованими, срібними, позолоченими і керамофарбованими. Теоретично абсолютно весь зовнішній шар являє собою відмінний захист. Збереження ж оболонок  від відшарувань і подряпин залежить від способу нанесення і товщини шарів.

Класичні варіанти цих виробів з вертушками мають кілька робочих обертів або півоберта. Перші типи відходять в минуле, оскільки відрізняються незручним регулюванням. Крани з пів-оборотним робочим ходом набирають популярності, оскільки гарантують плавне регулювання потоків води.

Практично всі дані сантехнічні прилади передбачають наявність відводу, використовуваного для підключення душу, який виконується у вигляді гнучкого шланга. Правда, далеко не завжди такий шланг входить в комплект.

 

     

НА ЩО ЗВЕРТАТИ УВАГУ ПРИ ВИБОРІ ЗМІШУВАЧА?

 

Необхідно звертати увагу на перемикачі кран / душ, оскільки нерідко вони важко переключаються або проблематичним є фіксування положення. Нормальний вузол легко переключається і надійно фіксується.

Для ультрасучасних стилів обробки санвузлів можна придбати оригінальні конструкції, що відрізняються кріпленням до підлоги на великих стійках або з кріпленням на горизонтальних поверхнях з короткими стійками. Їх вартість висока, а придбання можливе через замовлення.

Вибираючи таке обладнання, перевіряйте його технічний стан, тобто різьби, переміщення важеля, вертушок, «гусака» і т.д. Важливо, щоб якість покриття була  високою і не мала пошкоджень у вигляді глибоких подряпин.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход