Кутова душова кабіна: її переваги і недоліки

Душова кабіна кутова відрізняється від аналогічного обладнання в основному за рахунок власної компактності. Вона займає невеликі площі у ванній кімнаті. Прекрасно вписується в обмежений простір. Коли ваш санвузол не здатний вміщати великогабаритну сантехніку, ефективно вирішується питання за допомогою кутової кабінки, яка заощаджує місце і добре організує простір.

З цієї причини багато хто з наших співвітчизників зупиняють вибір саме на таких приладах. Приваблює шанувальників такого обладнання і дизайн. Воно виглядає сучасно і приємно, оскільки його плавні форми поєднуються з характерною стрункістю, є тонування в красивих кольорах, підсвічування. Дані сантехнічні вироби стають справжньою прикрасою будь-якої ванної кімнати.

 

КЛАСИФІКАЦІЯ КУТОВИХ ДУШОВИХ КАБІНОК

 

Ці пристрої можуть мати низький і високий піддони. Право вибору належить користувачеві, який виходить з власних уподобань. Подобається глибокий піддон – акрил, який добре прогрівається, створить додатковий комфорт і зробить прийняття душу особливо приємним. Якщо не хочете переступати через високі пороги, вибирайте варіант з низьким піддоном.

За доступною функціональністю сантехнічне обладнання кутового типу практично не відрізняються від інших моделей. Воно має стандартний набір функцій. Доступне розширення комплектації для доведення його до елітних варіантів. Кожен бажаючий може підібрати кутову модель, яка буде відрізнятися наявністю гідромасажу, тропічного душу, системи вентиляції, озонування та ароматерапії, вбудованої музики, телефону з гучним зв'язком і електронним управлінням.     

 

     

У ЧОМУ ВІДМІННІСТЬ КУТОВИХ ДУШОВИХ КАБІН В ТИПОВОМУ ВИКОНАННІ

 

Відмінності приладів даного типу полягають, зокрема, в глибині використовуваних піддонів, які можуть бути низькі і високі. Додатковою перевагою високих піддонів є те, що вони перетворюються в невеликі ванночки, які серед усього іншого, ще зручні і тим, що можуть з успіхом використовуватися для купання малюків. Зробити це набагато зручніше, ніж в звичайній ванні або на кухні, як це часто роблять окремі мами. Піддони великих розмірів цілком можуть підійти і для дорослої людини.

Є ще й вироби без піддонів, які більш економні. Такий варіант навряд чи буде оптимальним вибором для міської квартири в багатоповерховому будинку, оскільки спричинить потребу в піднятті підлогового покриття і прокладанні стоків. При цьому зменшиться висота приміщення, а рівень підлоги стане різним. У заміському будинку такі бюджетні варіанти будуть доречними.

     

Різним є і виконання такого обладнання. Є кілька відмінностей. Ринок пропонує прямокутні і кутові типи. Про перший вид поки говорити не будемо, оскільки вони встановлюються в приміщеннях досить великих розмірів.

У ванних кімнатах найкраще встановлювати вироби, які бічними суміжними поверхнями впритул прилягають до стін приміщень. Вони монтуються, природно, в кутах і мають менші розміри. Відрізняються кутові варіанти і передньою стінкою, в якості якої можуть виступати або шторки, або повноцінні двері.     

Ця стінка виконується по дузі або по ламаній лінії. Різними бувають і використовувані двері - відкриваються або зрушують убік, широкі або вузькі. Якщо є бажання придбати найдешевшу модель, то можна обійтися покупкою піддону, штанги для фіранок і душовою збіркою, тобто лійкою з термостатом, шлангом і кріпленням. Але це вже буде просто куточок. При цьому важливо знати, що монолітний пристрій кутового типу замінює і сауну, і турецьку лазню, оскільки повністю герметична. Відкриті ж конструкції (без стелі і стін) подібний ефект забезпечити не можуть.

Вибір кутових типів- це, звичайно ж, і підбір бажаного набору функцій, який залежить від конкретної моделі. Перерахування всього асортименту зручностей довге, про нього ми вже говорили. А покупець нехай визначається.

 

     

ОГЛЯД НАЙБІЛЬШ ЗАТРЕБУВАНИХ ТИПОРОЗМІРІВ КУТОВИХ ДУШОВИХ КАБІН

 

Всі такі кутові пристрої відрізняються стандартними розмірами. Одні з них мають однакові бічні стінки, інші - різні. Їх довжина і ширина дорівнює 0,8-2,25 м, а висота - 1,9-2,3 м.

Досвід торговельної діяльності Інтернет-супермаркету «ЕСПО» показує, що самими затребуваними типорозмірами таких душових кабін є:

  • 80х80 - привабливі відповідністю габаритів стінок ширині традиційних ванн. Виготовляються в формі сегмента, іноді - квадрата. Економічний варіант. Після їх установки грандіозних змін в кімнатах не буде. Однак придбання такої сантехніки замість чавунної ванни, істотно заощадить площу.
  • 90х90 - трохи більші за габаритами, але встановити можна не у всіх стандартних ванних кімнатах. Перед покупкою будуть потрібні ретельні виміри вільних просторів.
  • 100х100 - відрізняються великою зручністю і функціональністю. Ці пристрої оптимальні для приватних будинків і міських квартир із санвузлами, в яких такий монтаж можливий.     

Доступні і кутові душові кабіни проміжних розмірів, наприклад, з шириною і довжиною 70, 95, 98 або 135 см. Можна зустріти і вироби зі стінками різних розмірів 85х110 або 120.

Сучасні виробники надали споживачам надзвичайно широкий вибір сантехніки такого типу, в тому числі кутового типу. Вибирати є з чого, але це не означає, що до даної процедури варто ставитися, як до легкої і безпроблемної. Все повинно бути серйозно.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход