Поради експерта - як вибрати кутову ванну

Ванна - це саме те місце, де людина розслабляється і ніжиться після роботи, отримуючи задоволення. Кутові ванни своєю появою зробили в сантехнічному світі справжню революцію. Висока ергономіка і чудовий зовнішній вигляд забезпечив їх відповідність практично будь-якого інтер'єру. Плюс до всього - проста установка і відсутність будь-яких проблем в процесі експлуатації.

Вибір таких пристроїв робить та людина, яка втомилась від класичних моделей - застарілих і простих. Моделі прямокутної форми, як відомо, з'їдають чималі корисні площі без забезпечення належного комфорту. А кутові варіанти роблять невеликі санвузли простішими.

 

КОРИСНІ ПОРАДИ ПО ПАРАМЕТРАХ ВАНН ТА ЇХ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР

 

Таке обладнання повинно вибиратися із урахуванням найрізноманітніших параметрів, які його характеризують. Перш за все, звертається увага на розміри придбаного устаткування. Вони звичайно не перевищують 150-160 сантиметрів. Це дозволяє розміщувати такі сантехнічні прилади в будь-якому невеликому приміщенні. Кімната здається просторішою, якщо кутові вироби мають обсяг і внутрішні розміри, які перевищують такі характеристики прямокутних варіантів.

Вибір сантехнічного обладнання передбачає врахування площі санвузла і розмірів предметів обстановки. Важливо передбачити і наявність вільного місця перед кутовим варіантом цього обладнання, яке необхідно для входу і виходу з нього. Обов'язковим є також місцезнаходження труб каналізації, щоб підключення до них не викликало великих проблем.

     

Інтер'єр санвузлів багато в чому визначається формою і розмірами ванн. Розташування комунікацій і не головний критерій, але важливий, оскільки навіть незначні промахи при виборі призводять до додаткових вкладень праці і грошей. Правильний крок - це швидкість і простота монтажних робіт.

У побут наших співвітчизників міцно увійшло кутове акрилове обладнання, оскільки даний матеріал відрізняється міцністю і легкою вагою. Ці властивості істотно розкривають додаткові можливості для втілення дизайнерських задумів. Такі сучасні вироби довго служать і легко піддаються реставрації. Гарантійні терміни їх експлуатації дорівнює 15 рокам. Економити не варто. Кращим варіантом буде армований вид.

Різноманітність колірних рішень кутових виробів дає можливість вибирати саме той колір, який ідеально впишеться потім в інтер'єр. Акрил використовується для виготовлення обладнання, яке володіє і функціями гідромасажу, під якими мається на увазі вплив струменів води, яка змішується в повітрям. Робота таких систем забезпечується компресорами, насосами, форсунками, патрубками, які входять в їх комплектацію. Управління функціонуванням забезпечується спеціальним пультом.

      

Сталевий вид сантехнічного обладнання кутового типу, маючи доступну вартість, відрізняються невеликими термінами експлуатації. Його монтаж повинен проводитися ретельно. Особлива увага приділяється герметизації, щоб уникнути підвищеного шуму при його наповненні водою.

Пристрої в чавунному виконанні - це високоміцні і довговічні вироби. Такі варіанти серед кутових ванн зустрічаються досить рідко, оскільки не всякий виробник володіє необхідними можливостями для їх виробництва. При бажанні надати своєму санвузлу певної індивідуальності слід зупинити вибір на асиметрії з чіткою або округлою формою. Вона не тільки красива, але й зручна, і функціональна.

Ці сантехнічні пристрої можуть мати найрізноманітніші функції, зокрема, гідромасажу і аеромасажу, дезінфекції води і автоматичного зливу, галогенного підсвічування і контролю наповнюваності. Для управління всім цим застосовуються електронні системи. Вони можуть також комплектуватися вбудованими каскадними змішувачами.

 

    

СПОСОБИ МОНТАЖУ КУТОВИХ ВАНН

 

По виду установки прилади кутового типу можуть бути лівосторонними і правосторонними. Симетричні кутові вироби встановлюються в будь-які кути приміщень. Головна умова, щоб такий кут дорівнював 90 градусам. Це позбавляє від необхідності вирівнювання кривих стін.

Кутові варіанти встановлюються на ніжки і кронштейни, які входять в комплектацію. При другому способі їх монтажу передбачається створення підставки, в яку і буде встановлений прилад. Цей спосіб складніший, але і більш надійний.

У процесі підключення систем зливу-переливу звертають увагу на герметичність з'єднань. Бортики конструкцій до прилеглих стін кріпляться спеціальними гаками, а зазори між бортиками і стінами заповнюються силіконовим герметиком, а потім встановлюється вологостійкий плінтус.

За допомогою нашого Інтернет-супермаркету «ЕСПО» і наших фахівців кожен бажаючий може вибрати оптимальний для себе варіант і виконати якісну його установку, створивши при цьому оригінальний інтер'єр.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход