Поради експерта - як вибрати раковину у ванну кімнату

Сучасна ванна кімната не може бути представлена без ​​раковини, що є найважливішим атрибутом. Спочатку вона мала лише функціональний характер, однак, завдяки сучасним технологіям, отримала оригінальні форми, що дозволило виконувати і декоративну роль. Сьогодні доступні овальні і прямокутні, круглі і квадратні моделі, а також асиметричні, подвійні і кутові.

Вибір умивальника в санвузол є непростою процедурою, в ході якої покупцеві доведеться ознайомитися з усіма характеристиками, щоб покупка такого важливого сантехнічного обладнання стала святом на багато років. Інтернет-супермаркет «ЕСПО» - прекрасний і надійний помічник в цій справі.

 

КЛАСИФІКАЦІЯ РАКОВИН ДЛЯ ВАННОЇ КІМНАТИ ЗА СПОСОБОМ МОНТАЖУ

 

З великого асортименту пропонованих виробів цього призначення кожен може вибрати чаші різних типів:

  • Підвісні - монтуються до стін на кронштейнах. Можуть встановлюватися на спеціальні тумбочки, або кріпитися за допомогою консолей.
  • «Тюльпани» (інша назва - п'єдестал) - для їх установки використовуються керамічні ніжки, всередині яких зазвичай приховують всю підводку. Їх незаперечною перевагою є відсутність потреби в будівельних роботах для маскування труб. Місце використання «тюльпанів» - невеликі приміщення. Ніжка без задньої частини іменується напівп'єдесталом.
  • Вбудовані - надають можливість для приховування труб і деяких предметів, які можуть в них зберігатися. Стільниці виготовляються з деревини, МДФ, ДВП, штучного або натурального каменю. Їх зростаюча популярність пояснюється оригінальністю конструкції, яка візуально збільшує простір і робить інтер'єр стильним і сучасним. Така сантехніка вбудовується в тумби або консолі.
  • Врізні - відмінними властивостями є незвичайний дизайн, простий монтаж, ергономічні характеристики і прийнятна вартість. Завдяки перерахованим позитивним моментам даного обладнання вони забезпечують надання приміщенням шику.
  • У вигляді чаш - виконуються в кулястих, кубічних або чашоподібних формах. Монтаж даного типу здійснюється поверх стільниць.     

 

     

МАТЕРІАЛИ, НАЙКРАЩИМ ЧИНОМ ПІДХОДЯТЬ ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ РАКОВИН

 

Якщо вибираємо умивальник у ванну, то важливим питанням є і матеріал, що найкращим чином підходить для використання в якості основи для чаші, призначеної для установки в кухні. Сучасний ринок санітарно-технічного обладнання пропонує вироби, які виконуються з таких матеріалів:

  • Кераміка, фарфор і фаянс - відмінностей між ними, на перший погляд, практично немає. Єдине - це більш висока вартість і надійність фарфору. На ньому не з'являються тріщини і нерівності, які зазвичай є місцем збору бруду. Відрізняються нескладним доглядом, відмінною екологічністю. Фаянсові мийки мають високу пористість, а тому при виробництві вони піддаються спеціальній обробці. До недоліків віднесені значна вага і відносна крихкість.
  • Штучний камінь – умивальники з даного матеріалу використовуються великою кількістю споживачів, оскільки є чудовою альтернативою натуральним виробам, в окремих випадках навіть мають переваги за певними експлуатаційними характеристиками. Для ванних такі прилади виготовляються з пластмас, що складаються з поліефірної або акрилової смоли, розмелених натуральних каменів, пігментів, пластифікаторів і затверджувачів. Дані вироби - це міцність, легкість в догляді, стійкість до хімічних і температурних впливів.

     

  • Скло - усупереч поширеним стереотипам, скляна сантехніка відрізняються достатньою надійністю і безпекою в експлуатації. Використовуване скло проходить попереднє загартовування, а його товщина - не менше 15 мм. Це робить умивальники довговічними, практичними і міцними. Скляні чаші монтуються на стільниці, виконані з натурального дерева, металу або іншого міцного матеріалу. Вони мають вигляд повітряної і невагомою конструкції, оживляючи і прикрашаючи інтер'єр. Необхідні чималі витрати на їх утримання, оскільки необхідний постійний догляд без використання миючих засобів з абразивними частинками.
  • Деревина – такі варіанти для ванних кімнат з дерева мають високу вартість, що знижує їх популярність. Виглядають благородно і незвично. Спеціальна обробка робить їх поверхні стійкими до вологи. Проте їх експлуатація має бути обережною, оскільки легко піддаються подряпинам. Вони виконуються в строгих варіантах, які поєднуються зі стилем хай-тек.
  • Мармур - мармурові мийки солідні та прості, при цьому мають досить високу ціну. Пори в матеріалі - це причина вбирання води. Можливість скупчування бруду ускладнює догляд за даними виробами.

 

     

ФАКТОРИ, НА ЯКІ СЛІД ЗВЕРТАТИ УВАГУ ПРИ ВИБОРІ РАКОВИНИ У ВАННУ

 

Якщо вибір умивальника у санвузол буде невдалим, то виникнуть проблеми не тільки в його експлуатації, а й в інтер'єрі з'явиться дисбаланс. Стиль підібраних пристроїв та іншої сантехніки повинен бути відповідати один одному, а форма повинна знаходиться в гармонії зі стилем і габаритами приміщень.

Для уникнення переливу та затоплення сусідів раковини повинні забезпечуватися спеціальними отворами. Необхідна і наявність отвору для установки змішувачів. Зверніть увагу на варіант кріплення змішувача. При наявності площі найкраще використовувати подвійні моделі, які особливо актуальні для великих сімей     

На першому місці за популярністю знаходяться умивальники для ванних з кераміки і санфаянса, а потім йдуть вироби з мармуру - натурального або штучного. Далі - композитні матеріали, метал і скло. Щодо моделі можна сказати, що вибір найрізноманітніший із традиційних пропозицій, але можна стати власником виробу будь-якої іншої форми, придуманої самим споживачем.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход