Корисні поради при виборі унітазу, частина 1

Спочатку людина стала користуватися підлоговими унітазами. Ці прості пристрої з'явилися давно. У процесі їх використання відбувалося удосконалення конструкції. Сьогодні - це абсолютно нове обладнання в порівняння з першими унітазами. У них - і нові системи зливу, і форма, і колір, і матеріал. Ось тільки практично всі моделі унітазів виглядають абсолютно однаково через те, що їх і зовнішній розвиток був практично однаковим.

Потім з'явилися підвісні унітази, які вразили звичайних громадян абсолютно новою концепцією. Вони відрізняються стильністю, ультрасучасністю і деякою футуристичністю. Новинки мали вкрай високі ціни, однак поступово вони вирівнялися за вартістю з традиційними підлоговими моделями.

В даний час кожен наш співвітчизник при виникненні необхідності постає перед проблемою вибору, вирішуючи настінний або підлоговий унітаз купувати. Порад щодо цього багато і вони є абсолютно різними. Розглянувши особливості обох типів унітазів, ми допоможемо покупцям приймати правильне рішення.

 

ОСОБЛИВОСТІ ПІДЛОГОВИХ УНІТАЗІВ

 

Підлогові унітази є класичним видом цього сантехнічного обладнання. Різноманітні експерименти з використовуваними конструктивними елементами сприяли появі сучасних унітазів, які бувають підлоговими приставними, кутовими, з високими або низькими бачками. Є і спеціальні унітази для інвалідів і дітей.

Споживачам доступні компакт-унітази або моноблоки. Устаткування може мати традиційну форму, а може - і оригінальне обрис. При нестандартних туалетних кімнатах оптимальним буде використання підлогових унітазів з кутовим бачком. Такі унітази виробляються в самих різних колірних варіантах - від чорних і червоних до салатових і блакитних тонів.

Підлогові унітази традиційні за способом установки. Якщо виходити із сучасних мірок, можна відзначити граничну простоту їх конструкції. Це стосується абсолютно всіх комплектуючих: чаш, зливних бачків, зливної арматури. Вони приєднуються до комунікацій і функціонують протягом тривалого часу.

Граничною простотою конструкції породжуються позитивні якості унітазів, що дозволяють їм зберігати лідируючі позиції в сантехнічній сфері. На їх вартість впливає багато факторів, зокрема, дизайн, виробник, який використовується для виготовлення матеріал. У будь-якому випадку їх ціна нижча, ніж інших моделей унітазів. Немає необхідності зносити стіни для вбудовування обладнання. Доступною є і арматура. Установка і подальше обслуговування підлогових унітазів відрізняються простотою.     

 

    

ПІДВІСНИЙ ВАРІАНТ - СУЧАСНИЙ ВАРІАНТ ОБЛАДНАННЯ

 

Сучасні підвісні унітази, на думку дизайнерів, відрізняються універсальністю, хоча і мають досить непросту конструкцію. При цьому відмінно вписуються в різні інтер'єри. До позитивних моментів віднести слід, перш за все, естетичну сторону. Наявна вільна площа під унітазами легко прибирається, а тому підтримання чистоти не становить труднощів.

Якщо такий унітаз замуровується в стіну, то з'являється додатковий вільний місце, а ззовні залишаються лише чаша і кнопка для змиву води. В інших випадках використовуються короби для приховування систем інсталяції, а, значить, втрачається додаткове місце. Однак, підвісні варіанти виглядають набагато краще підлогових.
Монтаж підвісних унітазів набагато складніший, оскільки потрібно замуровувати інсталяційні системи або виготовляти короби для цього. При наявності в будинках унітазів з прямими виходами, монтаж підвісних моделей вимагає повної зміни виходу труб каналізації.

При форс-мажорних обставин проблематичною буває локалізація і усунення течі. Щоб вона не виникала, вода підводиться мідними або металопластиковими трубами. Це, ясна річ, не стовідсоткова гарантія, але зниження ризиків - суттєве.

Позитивна роль належить і установці фільтрів попереднього очищення води, і регуляторів її тиску. В процесі монтажу необхідно враховувати всі моменти, які будуть забезпечувати безпроблемну експлуатацію, оскільки будь-які операції із заміни деталей викликають чималі додаткові вкладення.     

 

     

ЯКИЙ ВИБРАТИ УНІТАЗ?

 

При виборі даного обладнання зазвичай виходять з фінансових можливостей і, звичайно ж, особистих уподобань. Потім до уваги беруться переваги унітазів і їх різновиди. У приватних домоволодіннях краще використовувати підлогові унітази, оскільки вони прості, а доступ до зливної арматури простий і швидкий. Чи не виникають проблеми і в обслуговуванні.

У квартирах найкращим варіантом можуть бути підвісні унітази, оскільки тут головним є критерій сучасного дизайну. Вони відмінно виглядають в таких санвузлах, візуально збільшуючи простір ванних кімнат.

     

Щодо форм чаш підлогових і підвісних унітазів фахівці радять користуватися найпростішими округлими формами. Від складності форм залежить і догляд за ними. Кутові унітази важко протираються. Не завжди зручною є і їх експлуатація.

Важливо виходити з того, що придбання такого обладнання здійснюється на тривалі терміни, а тому вибір надзвичайно відповідальний момент. У магазині необхідно брати до уваги абсолютно всі, аж до того, що потрібно спробувати на ньому посидіти, оцінити ступінь зручності. Це допоможе зробити покупку, яка не буде псувати ваш настрій і забезпечить комфорт і зручність.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход