Особливості пристрою пісуарів

Громадський туалет сьогодні просто не може бути представлений без пісуара. Даний атрибут санвузлів людина винайшла багато десятків років назад. Постійно вдосконалюючись, він впевнено завойовує свої міцні позиції на ринках, які пропонують широкий асортимент даного сантехнічного обладнання.

 

ОСОБЛИВОСТІ ПРИСТРОЮ ПІСУАРІВ

 

За своєю будовою уринали не є складними механізмами. В принципі їх роботи і в типі монтажу цієї конструкції вбачається повторення традиційних унітазів. Чаші таких систем зверху мають вхідні пристрої, які використовуються для подачі води. Є також випускні клапани з сифонами знизу. Після використання цього обладнання за призначенням струменем води омивається чаша. Далі вода прямує в каналізаційні системи.

Залежно від типу установки таких агрегатів вони можуть бути підлоговим або настінним. Перші пристрої приєднуються до каналізаційних труб. Вони є найпопулярнішими і розташовуються уздовж стіни зазвичай комплектом, в який входять кілька приладів. У певних ситуаціях може використовуватися варіант з установкою цільної конструкції вздовж всієї стіни.

Нерідко подібні пристрої оснащуються автоматичним змивом, який включається мимовільно через певні інтервали часу. Автозмив може працювати і за допомогою спеціальних вбудованих датчиків, які реагують на присутність біля обладнання людини.     

На окремих виробах використовується механічний змив. Для цього вони оснащуються вентилями, важелями або кнопками. Є й моделі без змиву. У них в якості абсорбенту використовуються мембрани або спеціальні таблетки. Підлогові пристрої за традицією використовуються в громадських місцях. Для їх виготовлення застосовується шамотний фаянс.

Підвісні (настінні) моделі такого обладнання є більш прогресивними сантехнічними виробами. Для застосування вони підходять не тільки в громадських туалетах, а й в офісних і домашніх санвузлах. Займаючи менше місця, такі уринали можуть встановлюватися навіть там, де метраж обмежений. Монтаж підвісних систем здійснюється в стіни, або в попередньо обладнані перегородки з використанням інсталяційних систем.

 

     

ЯК ОРГАНІЗОВУЄТЬСЯ ПІДВЕДЕННЯ ВОДИ ДО ПІСУАРІВ?

 

Підведення води, необхідної для змиву, буває зовнішнім або прихованим. При першому варіанті монтажу пристроїв використовується зовнішній підвід. Змивний пристрій розміщується на стіні. В комплектацію входить сифон і зовнішній кран. Отвір для подачі води розміщується найчастіше зверху видимої сторони корпусу. Випускається вода вертикально. Наявність спеціальних перехідників дозволяє організовувати також горизонтальний випуск.

Підвід води до цих агрегатів прихованим способом є ідеальним поєднанням функціональності та естетики. Такий варіант забезпечує розміщення всіх комунікацій за системою інсталяції, тобто в тій частині, яка невидима для очей. Конструкція може встановлюватися де завгодно. Вона не створює незручностей. Такі моделі оснащуються блоками управління змиву, сифоном і горизонтальним випуском.

Уринали безводного типу, тобто такого, що не потребує змивання, оснащуються затворами, трубою для підключення до каналізації і безводним вентилем. Спеціальні картриджі збирають урину, яка потім піддається біологічному розпаду. Дане обладнання відрізняється високою гігієнічністю, оскільки мікроорганізми і бактерії не поширюються. Також повністю виключаються неприємні запахи. Плюсом є і відчутна економія води, що в нинішніх умовах дуже важливо.

     

     

У ЧОМУ ПОЛЯГАЄ КОНСТРУКЦІЯ ЗМИВУ ПІСУАРІВ?

 

Основними видами систем змиву цього сантехнічного обладнання є механічний (ручний) і автоматичний (електронний). Традиційним є механічний змив, який має невеликі відмінності від унітазів аналогічного принципу. Більшої уваги заслуговують автоматичні види, про які й поговоримо.

Сенсорний змив виключає контакт рук із сантехнікою, а тому відрізняється максимальною зручністю та гігієнічністю. В пристроях відсутні важелі, кнопки, крани. Подача води стимулюється рухом, наприклад, рук, який вловлює вбудований датчик, що викликає спрацьовування механізму подачі води.

Інфрачервоні датчики спрацьовують після реагування на інфрачервоні промені. Таким джерелом зазвичай служить тіло людини. В окремих пристроях можуть застосовуватися і пульти управління. Вода змивається після підведення до спеціального пристрою рук.

Прилади, конструкція яких передбачає змив шляхом використання фотоелементів, застосовуються все частіше. Вони оснащуються джерелами світла і фотоелементами, які приймають це світло. Налаштування апаратів повинне бути таким, щоб процедура змиву відбувалася при попаданні на фотоприймач світла, або ж, навпаки, після припинення його попадання.

     

Досить прогресивним вважається такий змив, як соленоїдний. Датчики вбудовуються в уринали. Їх спрацьовування відбувається при зміні РН всередині чаш пристроїв, чим стимулюється подача води.

Вся необхідна інформація про будову даного обладнання та його правильний вибір надається фахівцями нашого Інтернет-супермаркету «ЕСПО». Вони допоможуть не тільки в теоретичному, але і практичному плані.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход