Маленькі раковини в туалет - критерії вибору

Функціональним доповненням до основних умивальників є міні-раковини для туалету. При роздільних санвузлах їх установка переслідує виконання цілей гігієни. Вибираючи дане обладнання, виходьте з його якості та ергономіки.

У нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО» є великий вибір таких товарів. Щоб споживачі не помилялися з вибором, ми дамо кілька порад, які будуть корисними для кожного, перед ким виникла проблема придбання і установки обладнання даного типу.

 

ЯК ВИБИРАТИ МІНІ-РАКОВИНУ ДЛЯ ТУАЛЕТУ?

 

Перш за все, слід знати, що такі сантехнічні вироби виготовляються з кераміки, композитних матеріалів, скла, натурального каменю, кольорових металів і т.д. Вибір оптимальної моделі передбачає врахування загальної концепції дизайну приміщення, для якого вона купується. Міні чаші в залежності від матеріалу виготовлення відрізняються певними вимогами до подальшого догляду.

Умивальники маленьких розмірів можуть виготовлятися із спеціального загартованого скла, характерною особливістю якого є висока міцність. Його поверхня буває рифленою або гладкою, прозорою або матовою. Матеріал також може відрізнятися малюнком.

Практика показує: у даний час найбільш затребуваними є керамічні прилади. Кераміка відрізняється гігієнічністю, міцністю і невибагливістю у догляді. Вона покривається спеціальною глазур'ю, що служить для відштовхування бруду. Вважається, що недоліком керамічних виробів є досить значна вага, хоча у маленьких умивальників вона незначна.

     

Композитні матеріали складаються з кварцового або гранітної крихти і зв'язуючих полімерів. У них можуть включатися фарбувальні пігменти для отримання найнесподіванішою забарвлення. Високими експлуатаційними характеристиками відрізняються і композитні матеріали, які зручні в експлуатації, міцні та прості в догляді.

Дані умивальники з натурального каменю - це багата структура і справжня окраса санвузлів. Відрізняються проблематичністю установки, високою вагою і можливістю появи подряпин на їх поверхні. Їх виготовлення здійснюється найчастіше на замовлення.

Це обладнання виготовляються також з таких кольорових металів, як бронза або мідь. Воно виглядає багато і розкішно. Дизайнери таких мийок 20 см й інших розмірів за допомогою таких умивальників створюють неповторні інтер'єри в ванних і туалетах. На поверхнях з часом з'являються зелені розводи, які є результатом процесів окислення. Для їх видалення застосовуються спеціальні засоби.

 

     

ЯКІ МІНІ-РАКОВИНИ БУВАЮТЬ ЗА СПОСОБОМ УСТАНОВКИ?

 

Споживачеві, який здійснює вибір умивальника, на сучасному ринку можуть бути запропоновані міні чаші в різному виконанні, наприклад:

  • Підвісні - такий варіант монтажу сантехніки є ергономічним. Для виробів  передбачена установка на спеціальні кронштейни;
  • На ніжці (тюльпани) - своїм виглядом ці вироби нагадують квітку. В установці зручні наявністю можливості ховати комунікації в ніжки:
  • З тумбою (мийдодири) - вони припадають до смаку бажаючим з максимальною ефективністю використовувати простір, наявний під умивальниками. У тумбочках зазвичай зберігаються миючі та косметичні засоби, а при необхідності ще й розміщуються проточні нагрівачі невеликих габаритів.

 

    

ОКРЕМІ ПОРАДИ ПО ДОГЛЯДУ ЗА МІНІ-РАКОВИНАМИ

 

Сантехнічні вироби будуть довго радувати бездоганністю зовнішнього вигляду, якщо забезпечується належний догляд за ними. Скляні чаші не слід чистити абразивними сполуками. Кращими варіантами для цих цілей є чистячі або миючі засоби (гелі, креми). Відмінно виконують функції догляду засоби, що використовуються для миття вікон.

Кераміка повинна митися пральними порошками або кислотовмісними сполуками. Вапняний наліт видаляється спецзасобами для туалетів. Каустична сода не рекомендується до використання, оскільки може пошкодити глазурований шар. Раковини, виготовлені з композитних матеріалів, очищаються кислотовмісними складами, миючими гелями і клеями. При появі плям і подряпин фахівці зможуть повернути колишній вигляд.

Натуральні камені не можуть чиститися розчинами, що містять фарбувальні пігменти, і жорсткими губками. Цей матеріал відрізняється пористою структурою, а тому вбирає вологу, бруд і запахи. Якщо його обробляти спеціальними складами, що створюються брудо- і вологовідштовхуюча плівка.

Умивальники з міді окислюються. Для видалення цієї павутини використовується лимонний сік. Блиск надається сумішами солі, борошна та оцту. Уразливою є і бронза. Кращі виробники покривають свої вироби спеціальними розчинами, що істотно знижують їх вразливість і спрощують догляд за ними.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход