Які існують розміри раковин для ванної

Раковини є обов'язковим атрибутом практично будь-якої ванної кімнати. Цим пояснюється затребуваність даного сантехнічного обладнання. Саме, виходячи з такої ситуації, сучасний ринок пропонує великий асортимент моделей, що відрізняються формою, кольором, способом кріплення, дизайнерським виконанням, а також розмірами.

Таке різноманіття суттєво спрощує процес вибору оптимального рукомийника для будь-якого санвузла. Важливо звертати увагу не тільки на оригінальність форми виробу, а й на її функціональність. Нагадуємо це, оскільки люди через прагнення до вибору привабливих виробів, можуть забувати про основні критерії, якими вони характеризуються.

 

ЯКІ КРИТЕРІЇ ВИБОРУ РАКОВИН ДЛЯ ВАННОЇ?

 

Одним з основних варіантів вибору даного обладнання є оптимальні розміри умивальників для ванних кімнат:

  • Ширина виробу для зручності використання повинна бути рівною не менше 50 сантиметрів. Винятком можуть бути лише рукомийники для туалетів. При цьому при ширині умивальників більше 65 см, інтер'єр невеликих санвузлів буде порушений через їх громіздкість і маленьку площу. Якщо прагнете вибрати таке подвійне обладнання, зверніть увагу на відстань між центрами виробів, яка за нормативами має бути рівною не менше 90 сантиметрів. Завдяки цьому люди, які вмиваються поруч, не створюватимуть проблем один для одного.
  • Глибина цього обладнання в оптимальному варіанті дорівнює не менше 48 см, але і не більше 60 см. Ці параметри перевірені практикою використання рукомийників. Перевірка зручності раковини, яка сподобалася, не складає труднощів: досить підійти до встановленого умивальнику впритул на відстань витягнутої руки. Правильно підібране обладнання буде закінчуватися на рівні кінчиків пальців або посередині долоні.
  • Висота цього пристрою вимагає особливо пильної уваги при виборі моделей, які вбудовуються в тумби або умивальники на п'єдесталі. В даному випадку стандартним параметром є розмір 80-85 см. Фахівці стверджують, що в таких випадках чоловікам зручна висота від підлоги 84-109 см, а для жінок - 81-91 см. А середніми показниками є 86-93 см.     

При наявності в будинку дітей можна використовувати додатковий умивальник або встановлювати невисокий табурет. При цьому рукомийники для дорослих будуть зручними і для малюків.

 

     

РАКОВИНИ 40 СМ     

 

Серед пропозицій умивальників для ванної такого розміру найчастіше вибір користувачів падає на кутові варіанти. Вони встановлюються в невеликих санвузлах або туалетних кімнатах. Популярні ці умивальники і на дачах. При доповненні міні варіантів тумбами з'являється можливість для зберігання аксесуарів і побутової хімії в зручному місці. Користувачам пропонуються і раковини 40 см з тумбами таких же розмірів в підвісних варіантах.

 

РАКОВИНИ 50 СМ

 

Для установки такого устаткування зазвичай використовуються стандартні санвузли і гостьові туалетні кімнати. Це сантехнічне обладнання шириною 50 см привносить естетику, комфорт і чистоту в приміщення. Якщо їх використовувати з тумбами, то вони стають більш практичними. Можна використовувати накладні, підвісні або вбудовані варіанти. Рукомийники можуть мати симетричну і асиметричну, овальну і круглу форми.

 

     

РАКОВИНИ 60 СМ

 

Просторі санвузли найкраще підходять для установки раковин розміром 60 см. У приміщеннях невеликих габаритів дані сантехнічні прилади використовуються переважно в кутових варіантах. Використання 60-сантиметрових умивальників разом із тумбами дозволяє приховувати всі комунікації, а також забезпечує наявність полиць завдовжки 60 см, на яких зручно зберігати весь господарський арсенал. Якщо зважитеся на придбання саме такої моделі, то зможете швидко оцінити практичність прийнятого рішення. Тумби виконуються на ніжках або в підвісному варіанті, який вважається більш практичним. Він запобігає від накопичення бруду під сантехнічним обладнанням.

 

     

РАКОВИНИ 90 СМ

 

Такими умивальниками забезпечуються максимальні рівні комфорту в просторих санвузлах. Ширина даної раковини є безкомпромісною зручністю, до якої прагнуть люди, які бажають повноцінного задоволення і затишку. Встановивши умивальник з тумбою, гарантовано отримуєте не тільки високу естетику, а й акуратність інтер'єру.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход