Кам'яні раковини для кухні і ванної - їх види і типи

У всі часи популярність раковин з каменю для кухні та ванної була і залишається на високому рівні. В останні роки вона зростає ще більше. Склад більшості виробів цього призначення - це 80% - керамограніт, акриловий (композитний) камінь або агломерат; 15% - полімерні зв'язуючі; 5% - барвники (пігмент). Завдяки присутності полімерів ризик розтріскування виробів з граніту виключається.

Висока функціональність такого сантехнічного обладнання із каменю доповнюється елегантністю і привабливістю. Різноманітність колірної гами - це прекрасна можливість підбору моделей, що органічно доповнюють інтер'єр. До таких виробів підбираються змішувачі, які за кольором і текстурою відповідають граніту. Гасіння шуму води забезпечується товщиною виробів, що варіюється в діапазоні 8-14 см.

Гранітні умивальники за своєю формою можуть бути такої конфігурації: овальними, круглими, полуторними, з двома або однією чашами, з крилом і т.д.

Моделі, які мають дві чаші, найзручніші для використання. Завдяки своїй формі вони одночасно виконують кілька справ. Найкраще такі варіанти комплектувати змішувачами із висувними виливами або виносними шлангами. Кріплення кам'яних мийок до поверхонь аналогічне варіантам зі сталі. Єдина вимога - щільне прилягання.

У справі вибору цього сантехнічного обладнання обов'язково повинні братися до уваги такі моменти, як функціональність, розміри приміщень, дизайн і особисті вподобання  покупців Інтернет-супермаркету «ЕСПО».

 

     

З ЯКОГО КАМЕНЮ ВИГОТОВЛЯЮТЬСЯ РАКОВИНИ?

 

Як матеріал для виготовлення сантехнічних чаш застосовується керамограніт, що складається із природних натуральних компонентів, вплив високих температур на які забезпечує стійкість до зносу і перепадів температури. Це дуже надійний і міцний матеріал, оскільки те, що відбувається зміна кристалічної структури, забезпечує надання йому властивостей каменю.

Керамограніт йде також на виготовлення плитки, стільниці та інших матеріалів для інтер'єрних робіт. Даний матеріал служить надзвичайно довго, до ста років. Йому характерна стійкість до кислотних і лужних сполук. На керамогранітних виробах не залишаються плями від вина, кави, винограду та інших продуктів.

У керамограніта є і слабкі місця, зокрема, від сильних навантажень можуть виникати ушкодження. Відколи від ударів підлягають відновленню.

     

Акриловий (композитний) камінь складається з мінеральних наповнювачів, акрилових або полімерних смол, барвників і затверджувачів. Його виготовляють у вигляді листів, що згодом з'єднуються в різні вироби за допомогою клейових мас. Вони справляють враження висічених із кам'яних брил виробів. Штучні компоненти забезпечують матеріалу пластичність, необхідну для вигинання мийок під будь-якими кутами.

Легко відновлюються незначні пошкодження. Акрилові (композитні) умивальники шкідливих речовин не виділяють, неприємних запахів не вбирають, на дотик також приємні. Подібні мийки можуть постраждати, якщо на них лити окріп. Виробам необхідно спеціальне покриття, яке захистить їх від залишення на поверхні слідів від продуктів.

Агломерат на 80-95 відсотків складається з кам'яної крихти. Решта складових матеріалу - полімерні смоли. Агломерати можуть бути кварцовими, мармуровими або гранітними. У них практично немає відмінності від кам'яних, вони гладкі і холодні на дотик.

Незаперечними перевагами композитного сантехнічного обладнання є надійність, міцність, висока зносостійкість, а також здатність успішно протистояти серйозним перепадам температур. Подряпини легко шліфуються, але відколи відновленню не підлягають.

     

Раковини з штучного каменю для ванної, як і для кухні, - це популярні сантехнічні вироби. Їх придбання забезпечує створення не тільки комфортних умов для користувачів, а й істотно прикрашає інтер'єр.

Елітні умивальники з натуральних каменів гарантують відчуття досконалості, ідеально гармоніюють з будь-якою обстановкою. Багата текстура, часткове пропускання світла, елегантна структура матеріалу, матовий блиск - це те, чим відрізняються дані вироби. Вони і по красі, і, відповідно, за вартістю перевершують вироби зі штучних каменів.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход