Як вибрати змішувач для ванни, види, типи і характеристики

Сучасні виробники пропонують співвітчизникам-користувачам абсолютно нові моделі різних змішувачів, які докорінно відрізняються від своїх попередників не тільки в технічному плані, але і в естетичному. Вони мають відмінні експлуатаційні характеристики, будучи при цьому ще і прикрасою ванних кімнат, що підкреслює їх дизайн.

Ринок сантехнічного обладнання в даний час наповнений найрізноманітнішими змішувачами. Головне, орієнтуватися в ньому і знати, як правильно вибрати змішувач для ванни. При виникненні будь-яких сумнівів, завжди можна отримати консультацію у кваліфікованих фахівців Інтернет-супермаркету «ЕСПО», який пропонує найширший асортимент даних виробів.

 

ЯКІ БУВАЮТЬ ЗМІШУВАЧІ?

 

Змішувачі, використовувані в ванних кімнатах, класифікують за різними параметрами. Зокрема, виходячи із розведення труб, можна встановлювати вертикальні або горизонтальні змішувачі. За конструкційним особливостям змішувачі діляться на:

Одноважільні - мають тільки одну ручку, яка застосовують для регулювання подачі і холодної, і гарячої води. Такі змішувачі для ванної на даному етапі найпопулярніші. Пояснюється це зручністю експлуатації: в них є механізм, що дозволяє регулювати всього однією ручкою і натиск, і температуру води. Різновидом цього типу змішувачів є джойстикові змішувачі, що мають ручку, яка спрямована вперед уздовж виливу. Джойстики розташовуються в вертикальному положенні. Сьогодні доступні також змішувачі з одним важелем, що мають режим економії, в яких передбачене двоступеневе регулювання, виконання якого надзвичайно просте;

     

Двохвентильні - оснащуються двома кран-буксами або ручками, використовуваними окремо для холодної і гарячої води. Є пріоритетними до попереднього типу змішувачів. Відрізняються доступною вартістю. В основі цих виробів - кран-букса, тобто пристрій, через який пропускаються потоки води - гарячої і холодної. Слабке місце - в ущільнюючих прокладках, які вимагають періодичної заміни, оскільки їх знос призводить до протікання. Довговічністю і зручністю відрізняються двохвентильні змішувачі, в яких використані керамічні клапани з обертовими механізмами. Вони більш зручні у використанні, оскільки забезпечують досить швидке регулювання потоків води;

Термостатичні - можуть постійно подавати задану температуру, до тих пір, поки не зміниться температура. Відомі давно, але постійно вдосконалюються. Вони забезпечують подачу води тієї температури, яка необхідна користувачеві, незалежно від того, який тиск і температура в магістралі. Забезпечують комфорт і рівень безпеки в душах і умивальниках. При їх використанні повністю виключається можливість обпектися;

Безконтактні - подача води відбувається без ручного контакту, тобто автоматично. Це новітній тип змішувачів, використовуваних нашими співвітчизниками. Включення і вимикання подачі води забезпечується спеціальними інфрачервоними датчиками, які реагують на руку людини, піднесену до крану. Використовуються і в громадських місцях, і в побуті.     

 

     

МАТЕРІАЛИ ВИГОТОВЛЕННЯ ЗМІШУВАЧІВ ДЛЯ ВАНН

 

Практика показує, що найоптимальнішим варіантом змішувача для ванни є той, який виготовлений з латуні. Цей матеріал відрізняється досить великою масивністю, а тому вироби з нього бувають важкуватими за вагою. Такі вироби довговічні і надійні. Вона витісняє мідь і бронзу своїми кращими характеристиками.

Не бояться корозії змішувачі, корпуси яких виконані з латуні. Для захисту таких виробів від будь-яких впливів і додання привабливого зовнішнього вигляду, зовнішні частини піддаються нікелюванню або хромуванню. Їх доступним способом та кращим варіантом покриття є хром, що відрізняється достатньою міцністю і гігієнічністю.

Важливо також, щоб змішувачі були укомплектовані екологічно чистими складовими частинами, тобто сплави містили цинк і мідь в оптимальному співвідношенні, яке буде абсолютно безпечним для людини і його здоров'я.

Рукоятки змішувачів і окремі комплектуючі змішувачів для ванн нерідко можуть виконуватися з синтетичних матеріалів, зокрема, з ABS-пластика. Деякі змішувачі покриваються декоративним покриттям з позолоти, бронзи, яка має вигляд зістареної, хрому з ефектами подряпин. Це вироби преміум класу, а тому і вартість їх досить висока.

 

     

ВИБІР ЗМІШУВАЧА - СПРАВА СПОЖИВАЧА

 

Ми допоможемо вам розібратися з тим, як вибрати хороший змішувач для ванни, але остаточне рішення - ваша справа. Ви повинні виходити зі ступеня необхідного комфорту і затишку, а також з фінансових можливостей вашого гаманця. Вартість пропонованих змішувачів для ванних - найрізноманітніша. Це ж стосується і наявності їх функціональних можливостей.

Сучасними виробниками пропонуються різні типи змішувачів, які відповідають всім вимогам і гарантують повну відповідність їх якості ціні і функціональним можливостям. Вибір є, а далі споживач повинен виходити зі своїх потреб.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход