Як вибрати раковину на кухню - корисні поради

Кожен господар прекрасно розуміє, що вибір раковини на кухню є справою непростою, а тому потрібні поради фахівців з даного питання. В даному матеріалі розповімо про види і типи даного сантехнічного обладнання, підкажемо, на чому краще зупинитись.

Зручна мийка - це мрія господині і можливість якісного приготування страв в умовах ідеальної чистоти. Зробіть приємне своїй прекрасній половині,  зробивши правильний вибір раковини для своєї кухні в нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО», де доступний широкий асортимент даного обладнання.

 

РАКОВИНИ ДЛЯ КУХНІ З РІЗНИХ МАТЕРІАЛІВ

 

Перш за все, варто зупинитися на матеріалах виготовлення раковин для кухні. Сьогодні вони можуть бути самими різними, зокрема, це:

Раковини для кухні з нержавійки - відносяться до затребуваних сантехнічних виробів. Використання нержавіючої сталі з додаванням хрому і нікелю створює надійний захист виробів від корозії. Це забезпечує і красивий блиск. Можна зустріти моделі з нержавійки з глянцевою або матовою поверхнею. Для уникнення сильних шумів виробники окремих мийок для кухонь комплектують звукопоглинанням з м'яких тканин, які встановлюються під чашами. В такому випадку мийка виготовляється з більш товстої сталі.    

     

 

Раковини для кухні зі штучного (композитного) каменю - мають високу вартість, оскільки відрізняються високою якістю і екологічною чистотою. Даний матеріал виготовляють з кам'яної крихти з використанням основи у вигляді смол і пігментів. Відмінно поглинають звуки води, стійкі до мийних засобів і високих температур. Гранітний композит надає виробам міцність, красу і зручність в експлуатації. Такі кухонні мийки можуть бути акриловими або з агломератів. Досить примхливими є акрилові мийки, які можуть бути подряпані. Гарячі температури переносять погано. Відрізняються різною кольоровою палітрою і різноманітністю доступних форм. Мийки з агломерату переносять окріп, спеку, механічні дії. За ними доглядати легко.

Раковини для кухні з кераміки - дозволяють створювати красиві ефекти на кухнях. Подряпин не бояться. Хімія їм не страшна. Відрізняються високою стійкістю до пошкоджень поверхні і високих температур. Прості в експлуатації та догляді, а ось сильних ударів не люблять.     

 

    

ОЗНАКИ ВИБОРУ РАКОВИНИ ДЛЯ КУХНІ

 

Кілька порад, які стануть в нагоді при виборі кухонної раковини будь-якому споживачеві:

1-а порада полягає у визначенні місткості мийки. Виходять зазвичай зі складу сім'ї, а також від того, скільки часу домочадці будуть проводити на кухні, які страви будуть готувати. Все це визначає кількість ємностей і посуду, задіяної в процесі приготування і споживання їжі.

2-а порада стосується площі приміщень і розмірів мийки. Це важливі фактори. У приміщенні маленьких розмірів буде недоречною велика кухонна мийка. Для просторих кухонь можливі найрізноманітніші варіанти. Найпопулярнішими є подвійні і полуторні кухонні мийки. Може використовуватися до п'яти чаш. Коли їх більше трьох, доведеться подбати про змішувачі з висувною лійкою-душем. Наявність додаткових чаш зручно для миття фруктів, зелені, овочів і розморожених продуктів.

3-а порада - це вибір форми мийки, які бувають прямокутними, кутовими (трикутними), квадратними, овальними або круглими. Більш місткими є останні. Трикутними кухонними мийками найкраще забезпечувати малогабаритні кухні, оскільки забезпечують економію місця і зручність використання.

4-я порада дозволяє правильно вибрати глибину мийки. Це властивість важлива, оскільки, чим глибше мийка, тим більше посуду поміщається в ній. Вони також позбавляють робочі поверхні від бризок води. Однак мийки не повинні бути занадто глибокими, щоб не доводилося постійно нахилятися.

5-а порада відноситься до визначення загального стилю кухонь і правильному вибору мийки. У класичних варіантах оптимальними варіантами є моделі, виконані з штучного каменю або кераміки. Сучасні стилі прекрасно поєднуються з композитним каменем та нержавійкою. На кухнях, які стилізовані під старовину, відмінно виглядають металеві раковини з латуні або бронзи.     

 

     

ТРОХИ ПРО СПОСОБИ УСТАНОВКИ РАКОВИН НА КУХНЯХ

 

Щоб вибрати раковину для кухні в оптимальному варіанті, важливо знати і про способи установки раковин, яких є кілька. Врізні мийки найчастіше застосовуються там, де є загальні довгі стільниці. Розміщуються вони над або під стільницями. Можуть встановлюватися і на одному рівні.

Накладні раковини накладаються на спеціальні тумби. Це варіант ідеальний для кухонних гарнітур, що складаються з окремих шаф (модулів). Вибираючи тип раковини для кухні, обмірковуйте ретельно всі нюанси, складайте план і перелік всіх вимог. Тільки так буде досягнуто оригінальне рішення для кухонного приміщення.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход