Як вибрати пісуар з сенсорним управлінням

Людина прагне до того, щоб відчувати комфорт не тільки в повсякденному житті, але і в процесі виробничої діяльності, або активному проведенні свого дозвілля. Для цього використовуються і пісуари - пристрої, без яких обійтися неможливо.

Це обладнання є своєрідним різновидом традиційних унітазів. Зростання його популярності в будинках пояснюється такими характеристиками як компактність, зручність, практичність та гігієнічність. Завдяки різноманітності дизайну і стилів легко може бути обрана саме та модель, яка органічно вписується в інтер'єр будь-якого санвузла.

Сучасні варіанти таких виробів складаються із змивного патрубка, розміщеного зверху (він може використовуватися для розміщення зливного пристрою - краника, кнопки, важеля, системи з інфрачервоним датчиком), і патрубка, що знаходиться знизу, використовуваного для підключення обладнання до каналізаційних систем. Відмінності уриналів - за матеріалом виготовлення, способом монтажу, а також за типом використовуваного зливу.

Принцип монтажу сприяє поділу пристроїв на підлогові та настінні. Пристрій настінного варіанту відрізняється високою поширеністю. Він може поставлятися з суцільнолитими сифонами. Підлогові варіанти можуть складатися з однієї або декількох секцій, які розташовуються уздовж стіни.

     

Дане обладнання виготовляється з таких матеріалів, як сантехнічний фаянс і фарфор, який має глазуровану поверхню, метал і пластик. В ньому може бути використана одна з таких систем змиву - ручна, автоматична або напівавтоматична. Безводні пісуари обладнуються спеціальною мембраною, яка не пропускає назовні запахи. Можуть використовуватися і адсорбенти, що забезпечують нейтралізацію неприємних запахів хімічним шляхом.     

Ручний варіант управління є простим і дуже поширеним. Здійснення змиву - за допомогою кнопки або важеля. У напівавтоматичній системі використовується таймер. Це дозволяє забезпечувати спрацьовування подачі води через певні часові інтервали. Змив проводиться незалежно від його потреби.

Уринали з автозливом мають спеціальні датчики, що знаходяться або всередині обладнання, або зовні. Функціональність пристроїв безконтактного типу ґрунтується на використанні фотоелементів. Найвища популярність на сьогоднішній день належить виробам з автоматичним зливом, які оснащуються інфрачервоними датчиками. Робота електронних змивних агрегатів здійснюється від електричної мережі або на батарейках. Більшість таких пристроїв комплектується фільтрами, що забезпечують захист форсунок від засмічень.

Налаштовують електронні блоки управління наступним чином: змив відбувається через деякий час після визначення перебування людини перед приладом, яке здійснює фотоелемент або інфрачервоний датчик. Реєстрація зазвичай займає близько 3-10 секунд. Злив виконується не відразу після того, як визначається користувач, а тільки через деякий час. Стандартні настройки можуть бути змінені відповідно до власних уподобань людини.  

     

  

Прилади, які мають сенсорний змив, сміливо можуть бути віднесені до найзручніших, а тому і найбільш поширених видів сантехніки. Інфрачервоний пристрій має принцип функціонування, який заснований на роботі спеціальних датчиків, які реагують на інфрачервоне проміння. Як джерела зазвичай служать дистанційні пульти управління або тіло користувача. Виконання змиву вимагає всього лише піднесення руки до датчика. Дотик при цьому не обов'язковий, оскільки система реагує на тепло тіла і активізує роботу.

В агрегатах з сенсорним управлінням, в яких передбачається наявність фотоелементів, потреба зростає постійно, оскільки користувачі встигли їх оцінити по достоїнству. Основу функціонування цього обладнання складають джерела світла і спеціальні фотоприймачі, які беруть це світло. Змив здійснюється при припиненні потрапляння світла на фотоприймачі (відключення змиву), або при не потраплянні світла на фотоприймачі від самого початку, після активації проводиться змив.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход