Як вибрати душову кабіну для квартири і дому

Наші співвітчизники встигли швидко оцінити переваги використання душових кабінок, які стали не тільки предметом меблів для гігієнічних потреб, а й важливою деталлю інтер'єру. Сучасний ринок дає можливість придбання різних кабін, які будуть відповідати практично всім потребам споживачів. Як правильно вибрати душову кабіну? Виходячи з пропозицій ринку, відповідь може бути такою: просто і складно.

 

ЩО ПОТРІБНО ВРАХОВУВАТИ ПРИ ВИБОРІ?

 

Головним питанням, яке має враховуватися при виборі кабін, є облік розмірів ванної кімнати і її максимально комфортне облаштування. Важливим є розрахунок фінансових можливостей і розподіл потреб.

Далі звертається увага на конструктивні і експлуатаційні характеристики. Будь-яка душова кабіна має на увазі компактність розмірів, оскільки вона-то і розроблялася, щоб могла займати поменше місця при збереженні всіх зручностей для користувачів. У нашому Інтернет-супермаркеті «ЕСПО» пропонується широкий асортимент душових кабін, які виготовлені з найрізноманітніших матеріалів.

Пропонований товар також відрізняється дизайном, набором функцій, стійкістю до впливів вологи, конструкцією. Все це повинно бути враховано в повному обсязі, щоб обладнання максимально відповідало всім умовам, в яких воно буде експлуатуватися.

Конструкція стандартної душової кабіни передбачає наявність дверей, піддону і стін. Але будь-який з цих елементів може мати абсолютно різну функціональність, форму, матеріал виготовлення. Стінки і двері виготовляються найчастіше з полістиролу. На жаль, даний матеріал з часом починає мутніти. На ньому можуть з'являтися розводи.

Для уникнення подібних проблем можна зупинити вибір на такому матеріалі, як скло. Його вартість вище, але більше і можливостей для вибору. Скло буває візерунчастим, тонованим або матовим. Важливим моментом є і матеріал, з якого виготовляються піддони.

 

     

ПЛЮСИ І МІНУСИ МАТЕРІАЛІВ, З ЯКИХ ВИГОТОВЛЯЮТЬСЯ

 

При виготовленні душових кабін використовуються різні матеріали, позитивні і негативні характеристики яких зараз і будуть розглянуті:

  • Чавун - відрізняється міцністю і надійністю. Недоліком є ​​велика витрата води, яка пов'язана з необхідністю досить довгого прогрівання товстостінних піддонів.
  • Сталь - характеризується міцністю і надійністю. В процесі експлуатації вироби з цього матеріалу досить гучні. На сталі емалеве покриття з часом псується і колеться.
  • Акрил - досить популярний сучасний матеріал, але може прогинатися, якщо кабіною користується людина великої ваги. Швидко прогрівається, відносно легко чиститься, невеликі пошкодження легко шліфуються.
  • Кераміка - відрізняються стійкістю, але має велику крихкість. Вимагає дбайливого ставлення, оскільки від ударів просто розколюється
  • .Штучний мармур - зносостійкий і міцний матеріал. Висока стійкість до агресивних середовищ. Відрізняється простим доглядом.

 

     

ВИДИ ПРОПОНОВАНИХ ДУШОВИХ КАБІН

 

Щоб визначитися, яку душову кабіну краще вибрати, необхідно мати уявлення про доступні її види. До основних різновидів даного обладнання відносяться:

  • Душові куточки;
  • Кабіни «Бокс»;
  • Кабіни «Бокс», обладнані гідромасажем;
  • Кабіни «Бокс», суміщені з лазнею.

Душові куточки представляють собою ті ж прості кабіни, але мають дві стінки (функції двох інших виконують стіни ванної кімнати). Їх монтаж здійснюється тільки в кутах. Однак, в цих випадках додаткова підготовка потрібна стінам та підлозі.

Вирушаючи в торгову точку, споживач повинен ретельно вивчити умови і місце, де планує встановлювати душову кабіну. Виходячи з них, і буде вибиратися вид кабіни. Після вибору обладнання перевіряється комплектація, легкість відкриття і закриття дверей, щільність їх прилягання до стінок. Повинні бути відсутнім будь зазори, які можуть призводити до просочування води.

Усередині кабіни потрібен вільний простір не менше 80х80 см, тобто людина повинна відчувати себе впевнено, а не обмежено. Це все - комфортність, до якої ми всі прагнемо в своєму повсякденному житті.

Треба відзначити, що в даний час на вітчизняному ринку представлені душові кабіни від різних виробників - вітчизняних і зарубіжних. Їх вартість залежить і від того, ким душова кабіна зроблена. Ціна виробів іменитих брендів, звичайно ж, висока. Правда, прагнення до придбання таких кабін не завжди виправдане, оскільки вироби і менш розкручених компаній часто повністю відповідають запитам наших співвітчизників. Так, як і їх якість, і експлуатаційні характеристики відповідають світовим стандартам.

 

     

І ДЛЯ ПРИЙНЯТТЯ ДУШУ, І ДЛЯ РАДОСТІ ДУШІ

 

Купуючи душову кабіну, користувач прагне не тільки задовольнити свої гігієнічні потреби, але отримати інші можливості, наприклад, отримувати гідромасаж, масаж тіла і ніг, а то й цілі фітнес-програми, які зміцнюють тіло, що попереджають простудні захворювання і забезпечують бадьорість.

Для цих цілей на ринку пропонуються багатофункціональні кабіни. Правда, перш ніж придбати слід уточнити, який тиск води в мережах, оскільки він повинен бути не менше 1,5-2 бар. Необхідно також приготуватися до того, що вартість душових кабін багатофункціонального призначення висока.

Важливо прислухатися і до порад фахівців, які є практично у всіх торгових точках. Їх досвід і знання завжди допомагають робити правильний крок.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход