Як правильно вибрати змішувач для кухні, поради експерта

Асортимент сучасного ринку сантехнічного обладнання, що містить змішувачі на кухню, настільки різноманітний, що перетворює процедуру їх вибору в цікаве заняття. Очі мимоволі розбігаються від великої кількості пропозицій, а тому головне - не помилитися. Такі змішувачі відрізняються різноманітними формами, часом вони схожі на витвори мистецтва. За всім цим не варто забувати і про експлуатаційні можливості, оскільки змішувачі повинні не тільки прикрашати кухні, але і служити вірою і правдою.

Нашим завданням стоїть правильне визначення типу і форми змішувача для кухні будь-якого користувача. Про їх особливості та різновиди і поведемо розмову.

 

РІЗНОВИДИ ЗМІШУВАЧІВ ДЛЯ КУХОНЬ

 

Зазвичай змішувачі діляться на дві абсолютно незалежні групи: перша призначена для санвузлів, а друга - саме для кухонь. Для приладів першої групи основним вважається привабливість і дизайн. Для другої ж - на перший план виходить функціональність і довговічність. Кухонні змішувачі мають різні механізми водоподачі, а тому діляться на одноважельні, вентильні і сенсорні.

Змішувачі вентильні свого часу стали основоположниками такої технології, як змішування гарячої і холодної води за допомогою одного приладу. Вони мають просту конструкцію і складаються з повороткого виливу і двох кран-букс, що регулюють подачу. Останні комплектуючі можуть мати гумові або керамічні прокладки.

До переваг використання гумових прокладок відноситься можливість їх заміни при зносі. Але такі витратні матеріали швидко виходять з ладу і часом призводять до затоплення приміщень.

Набагато менше піддаються зношування керамічні кран-букси. Стійкі вони і до температурних перепадів. Правда, для забезпечення їх ефективної експлуатації водопровідні системи повинні комплектуватися хоча б фільтрами грубого очищення. Заміна кераміки обходиться майже в такі суми, які платяться за самі змішувачі цього типу.

     

Кран-букси бувають повнооборотними, напівоборотними і тими, що повертаються на чверть обороту. Обмежувальна частина такого вентиля дуже слабка. Фіксатор може відламатися в самий невідповідний момент.

Змішувачі з одним важелем для кухні популярні тим, що надзвичайно прості в експлуатації. Досить одного руху руки, щоб вони відкривалися. Регулювання напору води і її температури здійснюється спеціальною ручкою, яка змушує рухатися регулювальну частину картриджів, в результаті чого вмикається або вимикається вода. Якісні картриджі мають ресурс, розрахований на мільйон рухів.

Епоха кібернетики та електроніки уможливила і появу сенсорних змішувачів, які відрізняються від звичайних приладів конструкцією, що передбачає наявність лише виливу та електронних систем управління. На корпусах не побачите ні важелів, ні вентилів.

Такі змішувачі функціонують завдяки вбудованим датчикам, які реагують на інфрачервоні випромінювання. Підніс руку до крану, спрацював фотоелемент і вода потекла. Спеціальна панель дозволяє здійснювати настройку сенсора на рух. При цьому вода буде подаватися, коли рука буде знаходитися на відстані 1-25 см. Можливе автоматичне і ручне налаштування.     

 

     

ВІДМІННОСТІ МІЖ КУХОННИМИ ЗМІШУВАЧАМИ І ЗМІШУВАЧАМИ ДЛЯ ВАНН

 

Пам'ятати необхідно і про те, що між кухонними змішувачами і їх побратимами, використовуваними для ванних, є серйозні відмінності, які говорять про те, що кожен тип повинен використовуватися за призначенням. Ці особливості полягають в тому, що:

У змішувачів для кухні вилив довгий і високий. Часто він має дугоподібну форму. Це створює зручності для миття посуду, а також для наповнення каструль, що відрізняються великою висотою.

Наявність поворотного виливу - це можливість направлення струменя в потрібну сторону.

Змішувачі для ванних комплектуються гнучкими шлангами для подачі води до лійки душа.

У кухонних змішувачах може використовуватися висувний вилив.     

 

      

 

ВИБІР ОПТИМАЛЬНОГО ВАРІАНТУ ДЛЯ КУХНІ

 

Знаючи, як вибрати змішувач для кухні правильно, ви ніколи не допустите помилку. Перш за все, виходьте з того, який змішувач краще: збірний або литий. Литі кухонні змішувачі відрізняються суцільнометалевим корпусом. З'єднання поворотних виливів і основ в них здійснюється без швів, гарантуючи відсутність протікання і надійність.

Конструкція збірних змішувачів передбачає використання декількох деталей. При якісній збірці виключається протікання. Дехто більше схильний до використання саме збірних змішувачів, які відрізняються і чималою користю, зокрема, повороти таких пристроїв в будь-яких напрямках і площинах.

Про різноманіття пропонованих форм виливів свідчить той факт, що вони представлені кількома варіантами і бувають: S- подібними, J- подібними, Г-подібними, R- подібними, С-подібними. Різною буває і їх довжина: вкорочена, середня і довга, тобто в числовому вираженні коливається від 15,5 см до 28 см.

Щодо того, який купувати змішувач для кухні - вітчизняний або імпортний- вирішувати покупцеві. В інтернет-супермаркеті «ЕСПО» вам запропонують будь-яку модель від багатьох виробників і докладно розкажуть про переваги і недоліки.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход