Що краще: душова панель або стійка зі змішувачем

Душові панелі в даний час стали гідною альтернативою душових кабін. Їх використовують у ванних кімнатах, коли відсутня можливість розміщення повноцінної кабіни, ванни або боксу. Щоб домогтися загального дизайнерського концепту може бути використана душова панель, обладнана змішувачем.

Все це виключає використання громіздкого обладнання, а, значить, не буде страждати естетика. Хоча панельні агрегати не можна називати повноцінною заміною гідромасажних ванн або кабін, вони відмінно справляються з їх головними завданнями.

Устаткування цього призначення розміщується в будь-якому місці, вигідно доповнюючи інтер'єр і виконуючи ряд функцій від ручного душа до гідромасажу. Навколишній простір захищається від бризків установкою скляних розсувних шторок.

Незаперечною перевагою цих пристроїв є простий монтаж. В основі панелі лежить корпус для монтажу обладнання. Він виконується з високоміцних матеріалів, які відрізняються стійкістю до хімічних впливів. Це може бути акрил, пластик, загартоване скло або алюмінієвий сплав. Можливі і комбіновані корпуси з металу і скла.

 

ФУНКЦІОНАЛЬНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДУШОВИХ ПАНЕЛЕЙ

 

Більшість моделей даних апаратів має душові насадки на гнучкому шлангові, а іноді є і душова стійка. Вона надає можливість розміщення насадки на необхідній висоті. В даний час для придбання доступні моделі, які комплектуються ручним і верхнім душем, гідромасажною форсункою, тюнером CD або FM, функцією ароматерапії і т.д.

Форсунки розміщують прямо на панелі. При отриманні процедур вони можуть розгортатися, забезпечуючи зміну напрямку водного потоку. Температуру води зазвичай змінюють за допомогою змішувачів. Для виготовлення форсунок використовують нержавіючу сталь, пластик, або латунь з гальванічним покриттям. Вони мають діаметр, який досягає 84 мм. Розміщуються на фронтальних сторонах панелей-підставок. Доступне регулювання напору гідромасажних струменів як окремо в кожній форсунці, так і одночасно в усіх.

     

Дорогі пристрої обладнуються термостатами, дешеві - звичайними механічними змішувачами. За допомогою термостата забезпечується постійна температура в верхньому і ручному душах і форсунках. Потреби в додаткових регулюваннях немає.

Перемикання режимів роботи може здійснюватися механічними перемикачами, які є в більш доступних моделях, або електронними сенсорними перемикачами, котрими комплектуються дорогі панелі. У крайніх випадках при їх установці необхідно передбачити підведення електрокабеля. Керуючий пристрій функціонує від 12-вольтної робочої напруги. Сенсорні панелі підключаються до звичайної побутової мережі 220 вольт через знижувальні трансформатори. Ці заходи необхідні для забезпечення безпечного користування обладнанням.

Додатковий комфорт при використанні душових кабін або стійок зі змішувачами забезпечується використанням підсвічування, поличок для туалетного приладдя, дзеркал і сидінь.

    

     

КОНСТРУКЦІЙНІ ОСОБЛИВОСТІ ДУШОВИХ СТІЙОК

 

Штативи для душу мають шланги зі сталі або латуні. Для ручної лійки існує спеціальний утримувач, який встановлюється на корпусі. Його пересуванням по вертикалі регулюється висота. Зустрічаються також моделі, душові шланги яких підводять воду від змішувачів до верхніх лійок. Встановити шланг можна за допомогою саморізів.

Дане обладнання зі змішувачами містить душові лійки, виготовлені з пластику, що має покриття під хром, або зі сталі, покритої шаром під хром, золото, бронзу. Ручний душ під'єднується безпосередньо до змішувача за допомогою гнучкого шланга. Поворотні насадки регулюють струменя.

Основним завданням змішувачів є регулювання сили водного струменя і її температури. Можуть використовуватися і термостатичні пристрої, що дозволяють встановлювати оптимальну температуру. Вони не потребують виконання регулювання при перепадах тиску в системах.

Здійснення монтажу душових стійок зі змішувачами відрізняється простотою. Немає необхідності в переплануванні приміщень, чим вони відрізняються від монтажу душових кабін. Панелі мають невеликі розмірами, а тому можуть встановлюватися в несподіваних місцях. Головне, щоб тільки було джерело води, а в системі наявний оптимальний тиск.

     

Нерідко через незнання питання, споживачі вважають душові стійкі і панелі однаковими виробами, але це - різні категорії товарів. Душові панелі в обов'язковому порядку завжди забезпечуються гідромасажними форсунками. Стійки ж є всього лише душовою лійкою, яка закріплена на спеціальній штанзі.

Що саме буде вибирати споживач, вирішувати йому, виходячи зі своїх можливостей і потреб. У справі правильного вибору неоціненною буде допомога фахівців Інтернет-супермаркету «ЕСПО».

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход