Як вибрати електричний бойлер (водонагрівач) для квартири аба приватного будинку

Електричний бойлер - відмінний помічник в справах побутових. Це -наявність постійного гарячого водопостачання, що буде економити не тільки особистий час, а й нерви. Не потрібно буде підлаштовуватися під постачальників гарячої води, або гріти її в каструлях.

Головне для кожного, хто вирішив придбати бойлер, зробити єдино вірний крок і отримати той водогрійний прилад, який буде працювати ефективно і економно. Наші поради - це прагнення надати своїм клієнтам допомогу в здійсненні такого кроку.

 

КУПИТИ ЕЛЕКТРИЧНИЙ БОЙЛЕР З МОКРИМ ТЕНОМ, АБО З СУХИМ?

 

Електричні бойлери це водонагрівальне обладнання, в якому використовуються електронагрівальні елементи, іменовані тенами, які можуть бути різними. За цим параметром здійснюється розподіл приладів на бойлери:

 

  • З мокрими тенами - в них нагрівачі розташовані прямо в воді, що нагрівається;
  • З сухими тенами - нагрівачі розташовуються в спеціальних колбах, чим виключається їх прямий контакт з водою, а тому термін служби приладів більш тривалий.

     

До істотних переваг бойлерів з сухими тенами відноситься істотне зниження вимог до якості води, оскільки виключений контакт з нею, а, значить, менше вірогідності пробоїв або коротких замикань. Вони не схильні до появи накипу, а також відрізняються простим способом заміни при виході з ладу.

Певні переваги є і у мокрих тенів, вартість яких в два рази нижче. Дешевше і їх обслуговування. Так що, користувач може робити вибір на користь найбільш вподобаного типу тена.

 

НА ЕЛЕКТРИЧНОМУ БОЙЛЕРІ З ЯКИМ БАКОМ ЗУПИНИТИ СВІЙ ВИБІР?

 

Термін служби електричного бойлера в чому залежить і від того, яким баком він укомплектований. Така ємність повинна відрізнятися всіма найкращими експлуатаційними характеристиками, щоб потім не виникало проблем. Важливим є її антикорозійне покриття, для якого використовується склофарфор, нержавіюча сталь, або титанове напилювання.

Серед споживачів найбільш затребувані водонагрівачі, що комплектуються баками, які покриваються емаллю або склофарфором, оскільки ці матеріали виключають схильність до корозії. Ось тільки вони дуже чутливі до температурних перепадів.

Найдовговічніші й найнадійніші - електричні бойлери з нержавіючими баками або з титановим напиленням. Мінімальний термін їх гарантії - 10 років. Правда, вони відрізняються і високою вартістю, а таке напилення - це прерогатива дорогих бойлерів. До недоліків можна віднести уразливість точок зварювання, де з'являються зазвичай перші проблеми.

 

     

ЯКИЙ ЛІТРАЖ ЕЛЕКТРИЧНИХ БОЙЛЕРІВ НАЙОПТИМАЛЬНІШИЙ?

 

Літраж бойлера повинен визначатися, виходячи з того, щоб повністю покривалися потреби всієї сім'ї в гарячій воді. Можна, звичайно, брати з запасом, але це спричинить суттєву перевитрату електроенергії. До того ж занадто великий електричний бойлер буде займати і багато місця, якого, частіше за все, не так багато там, де здійснюється монтаж приладу.

Розрахунок обсягу бака в кожному випадку повинен проводитися в індивідуальному порядку. На 1-2 чоловік необхідний бойлер з 80-літровим баком, з 3-х - 100-літровим. Родині з 4-х чоловік не обійтися без електричного бойлера, який укомплектований 150-200-літровим баком. При цьому, звичайно, на кількість гарячої води впливає економне її витрачання. Можуть використовуватися і проточні водонагрівачі на електриці або газу.

Вибір обсягу залежить від цільового призначення електричного бойлера, тобто для чого саме він придбається: для прийняття душу або для потреб в гарячій воді на кухні, а, може, і для одного, і для іншого одночасно.

 

НА БОЙЛЕРАХ ЯКОГО СПОСОБУ МОНТАЖУ ЗУПИНИТИСЯ?

 

Визначившись з типом і літражем електричного бойлера, треба звернути увагу на спосіб монтажу, що також важливо. Його вибір залежить від місця, в якому він буде встановлюватися. Не секрет, що не завжди може підійти прилад вертикального чи горизонтального типу. В якомусь випадку, краще скористатися підлоговим бойлером.

 

Щоб не помилитися зупинимося на кожному типі окремо:

 

  • Горизонтальні електричні бойлери займають менше місця, а тому зручні для монтажу навіть під стелями. При цьому досягається суттєва економія місця. Тен, розташований в такому бойлері збоку, що трохи знижує ефективність нагріву. Перемішування холодної і гарячої води в горизонтальному бойлері відбувається мимоволі. Гарячий шар тонший, ніж у вертикальних приладів. Все це виправдовується використанням приладів збільшеного обсягу за рахунок більш компактної установки.
  • Вертикальні бойлери забезпечують більш ефективне розділення шарів, що робить їх використання більш комфортним. Відсутні температурні перепади. Нижнє розташування водонагрівача забезпечує відмінний нагрів води. Важливо, що вони набагато доступніші за вартістю.
  • Підлогові електричні бойлери є приладами досить великого обсягу, а тому їх розташування в підвісному стані вельми проблематичне.

 

ЯКОЇ ФОРМИ ЕЛЕКТРИЧНИЙ БОЙЛЕР ВИБИРАТИ?

 

За формою водонагрівальні прилади бувають квадратними, круглими, плоскими і слім-версіями. Кожна з них - це індивідуальні розміри, з якими кожен користувач має можливість ознайомитися, зокрема, в нашому Інтернет-супермаркеті, де фахівці дають вичерпну інформацію.

Серед великої кількості пропозицій електричних бойлерів різних форм виділяються сліми, які особливо затребувані в умовах невеликого метражу житлових приміщень, які використовуються нашими співвітчизниками. Вони зручні для установки в нішах або нестандартних місцях.

 

У ЧОМУ ВІДМІННОСТІ БОЙЛЕРІВ ПІД МИЙКОЮ І НАД МИЙКОЮ?

 

Електричні бойлери для кухонь можуть відрізнятися ще й місцем установки, тобто, де здійснюється їх монтаж - над мийкою або під мийкою. Наявні під мийкою прилади є прекрасним рішенням, оскільки займають місце, яке, як правило, не використовується.

Велика кількість пропозицій електричних бойлерів від різних виробників, які призначаються для установки над мийкою, також дозволяє не тільки отримувати гарячу воду в необхідних обсягах, а й забезпечити повну відповідність встановлюваних приладів даного типу інтер'єру приміщень.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)