Теплові лічильники - в чому їх користь, і які вони бувають

У ті часи, коли комунальні тарифи були прийнятними для більшості населення, ніхто про встановлення лічильників води й тепла не думав. Зростання розцінок призвело до необхідності використання цих приладів, оскільки оплата комуналки з'їдає левову частку сімейного бюджету.
Особливо багато доводиться платити за опалення. Власники нерухомості для економії ставлять такі вимірювачі абсолютно на все, що підлягає обліку, тобто на газ, воду і тепло. Треба сказати, що економія буває суттєвою.

Вся причина криється в тому, що при наявності цього обладнання споживачі оплачують фактично отримані послуги без будь-яких «накручувань» комунальних підприємств. Вони також отримують можливість регулювання температурного режиму в кімнатах та підсобних приміщеннях в автоматичному або ручному режимі.

Прилади обліку тепла його не економлять. Вони лише забезпечують точний контроль отриманого тепла. Комунальники, як відомо, рахунки виставляють за приблизними розрахунками на підставі теоретичних державних тарифів. Економія часом досягає 60 відсотків.

ВИДИ ТЕПЛОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ

Такі агрегати, які використовуються для обліку тепла, складаються з цілого комплекту пристроїв:

  • Датчики;
  • Перетворювачі тиску, витрати й опору;
  • Обчислювачі кількості теплової енергії, яка споживається.

Для кожного конкретного комплекту компоненти визначаються і затверджуються в індивідуальному порядку, виходячи з потреб і можливостей.

Залежно від галузі застосування пристрої для вимірювання діляться на:

  • Промислові (будинкові);
  • Індивідуальні (квартирні).

Розподіл цих приладів на типи здійснюється й виходячи з принципу їх функціонування. Вони бувають:

  • Механічними;
  • Ультразвуковими.

ІНДИВІДУАЛЬНІ ЛІЧИЛЬНИКИ ТЕПЛА ДЛЯ КВАРТИР

Квартирні теплолічильники характеризуються невеликими діаметрами каналів (не більше 20 мм) й діапазонами вимірювання кількості використовуваного теплоносія, що знаходяться в межах 0,6-2,5 куб.м / год. Для визначення витрат теплової енергії використовуються вихрові, електромагнітні або турбінні типи вимірювань.

Уже за назвою приладу навіть не фахівець може визначити, що даний вид обладнання призначений для приватних домоволодінь й квартир. Теплоносієм виступає вода, яка нагрівається до необхідної температури.

Два пристрої, які взаємно доповнюють один одного, входять до складу квартирного теплолічильника. Це теплообчислювачі та вимірювачі гарячої води, яка споживається.

Розглянуті прилади обліку тепла діють за таким принципом: на водолічильники встановлюються теплообчислювачі, відводяться два дроти, забезпечені температурними датчиками. Один з них підключається до трубопроводів подачі, а інший - до трубопроводів, що виходять з кімнати. За допомогою приладів здійснюється фіксування обсягів теплоносіїв, витрачених на здійснення опалення. Використовуючи спеціальні методики розрахунків, теплолічильники обчислюють кількість спожитого тепла.

     

ПРОМИСЛОВІ ЛІЧИЛЬНИКИ ТЕПЛА ДЛЯ БУДИНКІВ

У багатоквартирних будинках, а також на виробничих об'єктах, застосовуються такі агрегати промислового (будинкового) типу. Облік тепла здійснюється одним з трьох методів: електромагнітним, вихровим або ж турбінним.

Відмінні риси промислового та індивідуального обладнання полягають в розмірах. Вони мають діаметр, який коливається в діапазоні 25-300 мм. Вимірювальні межі визначення кількості теплоносія - від 0,6 до 2,5 куб. м / год.

АГРЕГАТИ МЕХАНІЧНОГО ТИПУ

Механічні теплолічильники називають ще й тахометричними. Це прості прилади. Їх звичайний комплект - роторний водолічильник і теплообчислювач. Принцип функціонування таких пристроїв відрізняється зручністю і точністю, для чого поступальні рухи рідких теплоносіїв перетворюються в обертальні.

Вартість таких механічних агрегатів обліку тепла прийнятна для більшості наших співвітчизників, хоча до ціни приладу необхідно додавати ще й вартість фільтрів. Проте, такий комплект обходиться дешевше відсотків на п'ятнадцять в порівнянні з приладами інших видів. Правда, це в тому випадку, якщо трубопроводи мають діаметр, що не перевищує 32 міліметри.

Істотним недоліком механічних варіантів є неможливість їх використання в тих випадках, коли теплоносії відрізняються високим ступенем жорсткості, або в них є частки окалини, іржі або накип, які забивають витратоміри та фільтри.

ТЕПЛОЛІЧИЛЬНИКИ УЛЬТРАЗВУКОВОГО ТИПУ

Ультразвукові пристрої в даний час на ринку пропонуються у великому асортименті. Принцип роботи аналогічний: один проти одного встановлюються випромінювач й обладнання для прийняття ультразвукових сигналів. Першим приладом через потоки теплоносіїв відправляються спеціальні сигнали, які через деякий час надходять на приймач.

Тимчасові проміжки між випромінюваннями і прийомами сигналів безпосередньо залежать від швидкості, з якою по трубопроводах пересувається вода. При відомому часі відбувається обчислення витрат теплоносіїв.

Ультразвукові агрегати разом зі своїми основними функціями виконують ще й регулювання подачі енергії тепла. Вони гарантують високу точність показань, надійну і довговічну експлуатацію.

ЛІЧИЛЬНИК ТЕПЛА - ГАРАНТІЯ ЗНИЖЕННЯ ВИТРАТ НА ОПАЛЕННЯ

Практика показує, що використання даного обладнання вигідне для кожного споживача. Тому слід приділити цьому увагу і встановити такий прилад. Для отримання необхідних консультацій і придбання якісного агрегату будь-який споживач може звернутися в наш Інтернет-супермаркет «ЕСПО».

Ми пропонуємо великий асортимент приладів цього призначення від самих різних виробників, які мають всю необхідну документацію, яка підтверджує їх повну відповідність нормативним та експлуатаційним вимогам.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)