Секрети поквартирного опалення

У цьому матеріалі ми повідаємо про переваги індивідуального опалення в квартирах та порівняємо його з центральним. Розкажемо, завдяки чому досягається економія ваших коштів, яку теплотехніку потрібно використовувати й дотримання яких нормативних документах в такому випадку треба мати на увазі. Цей матеріал абсолютно не є рекламою поквартирного опалення, а тільки інформацією для роздумів, оскільки кожен із перелічених вище способів має як плюси так і мінуси.

Поквартирним теплопостачанням є постачання теплом усіх опалювальних джерел квартири, а саме існуючу систему опалення, гарячого водопостачання та вентиляції. У систему входить теплогенератор, трубопроводи для постачання гарячою водою та опалення, опалювальні пристрої.

Варто відразу відмітити, що популярне у нас центральне опалення та водопостачання має пару значних мінусів. Одним із найголовніших можна назвати те, що споживач зовсім не зацікавлений в економії тепла, а навіть якщо б і захотів, не має для цього ніяких інструментів. І окрім цього, йдуть великі грошові втрати навіть в процесі транспортування від джерела в потрібну точку через величезні тепловтрати.

     

Тому в порівнянні з центральною системою опалення відразу можна побачити як мінімум три переваги, що полягають в:

  • Індивідуальне опалення не потребує створення дорогих теплотрас;
  • Відсутності втрат тепла при його доставці в квартиру;
  • Споживач зацікавлений в економії, оскільки може отримувати і платити саме за ту кількість тепла, яку він потребує.

Система поквартирного опалення вигідна і країні й її жителям. Оскільки з державного бюджету не беруться фінанси на будівництво та постійні ремонти теплотрас, а громадяни не платять фіксовану суму й мають повну свободу в розпорядженні теплом. Крім того при центральному опаленні трапляється як і зовсім непотрібні надлишки теплоти так і його нестача. На це багато причин які не залежать від простого споживача, наприклад йому холодно до початку опалювального періоду, опалювальний сезон вирішили перенести або ж банальна поломка теплотраси. У індивідуальній же системі все набагато комфортніше для людини. Житель сам вирішує коли йому почати опалювальний сезон, коли додати і коли зменшити тепло.

Хазяїн у якого індивідуальне опалювання за допомогою програматора зможе встановлювати бажаний температурний режим навіть різний час доби. Приміром з восьми і до семи вечора високе значення температури зовсім не обов'язкове, оскільки людина цей час проводить на роботі. Тому котел можна налаштувати так, що б він автоматично підтримував температуру на не високому рівні. Так само таку температуру можна встановлювати і в нічний час, що власникові квартири допоможе істотно заощадити.

     

Також одною із важливих характеристик такого опалення є те, що людина дійсно зацікавлена і має стимул для економії. Коли споживач дійсно оплачує ту кількість газу, що використовує, а вона також залежить й від міри утеплення житла, то це є прекрасним стимулом із матеріальною винагородою. Таке опалення це відмінний спосіб економії, що ніяк не знижує, а навпаки підвищує рівень комфорту життя. Крім того, якщо ви щасливий хазяїн поквартирного опалення у вас є можливість встановити двоконтурний котел, що буде джерелом не лише тепла, але і гарячої води у вашому будинку. Таким чином ви забуде про нестачу та відключення гарячої води як страшний сон.

     

Але при усіх плюсах такого способу опалення не потрібно його розцінювати як єдиний і вірний порятунок від усіх бід. Що б не помилитися у виборі опалення для кожної конкретної ситуації варто проаналізувати й оцінити усі способи з їх недоліками та перевагами і тільки тоді тверезо приймати рішення.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)