Процес та результати тестування повітряних завіс

testirovaniya-vozdushnyx-zaves-1Еволюція й переосмислення шопінгу від потреби до варіанту проведення дозвілля стала стимулом підвищення рівня комфорту у багатьох магазинах. Сьогодні багато продавців тримають двері своїх торгових точок постійно відкритими для збільшення огляду  товару та заманювання клієнтів. Тому в такій ситуації, будь то маленький магазин або великий пасаж, стає актуальним питання протягів. Така проблема виникає як наслідок запускання в приміщення холодного повітря. Вирішити питання можна просто завдяки установці повітряно-теплової завіси, яка окрім покупця нічого більше не пропустить у ваш магазин. Вивчення дії такого агрегату дуже актуальна і цікава тема. Тому саме їй і буде присвячена стаття.

 Технологія розробок повітряних завіс останнім часом сильно прогресує. Сучасні агрегати можуть забезпечити екранування приміщення високої ефективності, при цьому не вимагаючи великої кількості електричної енергії. Однією із останніх інновацій є тандемна конструкція пристрою, що не зменшуючи комфортний рівень вимагає менше теплоенергії.

 ВИПРОБУВАННЯ АГРЕГАТІВ НЕЗАЛЕЖНОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ

Широке тестування різних завіс цього року проводив вуз в місті Гельзенкірхен, якому доручила цю відповідальну місію компанія Kampmann GmbH. Зразками були стандартні агрегати, що екранували отвори (віконні, дверні). А повітряний потік був створений завдяки вентилятору. Також випробуванню піддавалися й завіси, що працюють в тандемі. Саме цей тип устаткування вигідний при великих площах отворів, оскільки має оптимальний розхід електричної енергії.

Головним завданням цього дослідження було вивчення залежностей агрегату від таких параметрів як швидкість, розхід, температурний рівень повітря, що випускається, розміри отвору, кліматичні умови усередині приміщення і на вулиці (поза кімнатою). Результатом роботи є база даних, що побудована на висновках та дозволяє зробити остаточні положення про експлуатацію цих приладів в різних умовах. Також отримана інформація буде корисна для порівняння теорії з практикою.

testirovaniya-vozdushnyx-zaves-2     testirovaniya-vozdushnyx-zaves-3

ПОВІТРЯНО-ТЕПЛОВА ЗАВІСА ЯК ГАРАНТІЯ КОМФОРТНОГО МІКРОКЛІМАТУ У ВАШОМУ ПРИМІЩЕННІ

У зимовий період, при не закритих вхідних дверях, холодне повітря через зону підлоги потрапляє в середину, а через верхню частину виходить тепле повітря. Влітку все відбувається в точності навпаки. Крім того, повітрообмін залежить від вітру, а також від погодних умов. Цей процес діє як протяг і досить не приємний для людини.

Головним завданням даного обладнання є чітке розділення двох зон з різними кліматичними вимогами (внутрішньої та зовнішньою). Воно виступає в ролі захисної стіни при вході в приміщення, якої не видно. Також в цьому устаткуванні дуже важлива кількість електроенергії, яку воно використовує. Вона має бути як можна меншою.

testirovaniya-vozdushnyx-zaves-4     testirovaniya-vozdushnyx-zaves-5

Принцип роботи агрегату полягає в подачі теплого потоку згори або збоку отвору. І так утворюється невидима перепона на усю площу входу. Повітря, яке поступає зовні (залежить від сили й напряму вітру), змішується з теплим потоком і тому протягів більше немає. На додаток, забезпечується процес постійної повітряної фільтрації, що сприятливо впливає на рівень якості повітря в приміщенні.

Фіксація результатів проведених досліджень та їх обробка проводилася завдяки спеціальній програмі на комп'ютері. Вона допомогла систематизувати результати отриманих значень таких параметрів, як глибина проникнення потоку повітря, вектори швидкостей й температурні профілі (ізотерми), що зафіксовані у формі діаграми.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ

На представлених нижче малюнках зображені ізотерми, що були отримані при випробуваннях на стандартній й тандемній теплових завісах.

testirovaniya-vozdushnyx-zaves-6     testirovaniya-vozdushnyx-zaves-7

Агрегат був розташований на висоті два з половиною метри. А виміри проводили в абсолютно однакових умовах для двох ситуацій. На осі Y можна побачити висоту вимірювальних точок, а на осі X зону, по якій поширюються повітряні струмені. Одиницями виміру є метри.

Ізотерми для стандартного пристрою представлені при максимальній частоті обертання вентилятора, так як тільки на цій швидкості досягається хороше екранування. При її зниженні відбувається процес погіршення перешкоджання проходженню зовнішнього повітря всередину.

Ізотермічний графік тандемного пристрою представлений на третій (середній) частоті обертання, оскільки вже на ній досягнуте повне екранування. Взаємноположення графіків у внутрішній області говорить про те, що економія електричної енергії досягається при зниженому рівні потужності. Тому для випадків де, велика висота дверного отвору оптимальним варіантом буде агрегат тандемного типу. На додаток, варто сказати про те, що агрегати двох типів можна настроювати під потрібні умови завдяки незалежному вентиляторному управлінню.

Дане дослідження досить розширило уявлення про користь повітряних завіс. Підведені підсумки говорять про абсолютного очевидні переваги використання цього устаткування. Крім того, отримані результати згодяться не лише користувачеві, але й кліматичним фірмам при здійсненні правильного підбору пристроїв для різних ситуацій застосування та монтажу.

Комментарии

Пока нет ни одного отзыва. Оставьте отзыв первым
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии Вход

Теги

вибір твердопаливного котла (3) твердопаливні котли (3) сталевий твердопаливний котел (1) чавунний твердопаливний котел (1) газові котли (1) вибір газового котла (1) бойлери (6) бойлер з сухим теном (3) види бойлерів (6) електричний котел (2) види електричних котлів (2) вибір електричного котла (2) циркуляційний насос (1) види циркуляційних насосів (1) насос у систему опалення (1) стальний твердопаливний котел (1) види газових колонок (4) димохідна газова колонка (2) парапетна газова колонка (2) глибинний насос (1) види глибинних насосів (1) види радіаторів опалення (2) вибір радіаторів опалення (2) типи радіаторів опалення (2) газовий конвектор (2) димохідний газовий конвектор (2) парапетний газовий конвектор (2) види електричних конвекторів (2) електричні конвектори (2) види кондиціонерів (1) який кондиціонер кращий (1) типи кондиціонерів (1) газові колонки (1) Встановлення кондиціонера (1) дізнатися вартість установки кондиціонера - Львів (1) Київ (1) Україна (1)